ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ/ Ιπτάμενη Στεφανίδη πήρε το ασημένιο στο επί κοντώ

Η φετινή χρονιά δεν θα μπορούσε να κλείσει με άλλον τρόπο. Η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, ήταν για την Κατερίνα Στεφανίδη το αποκορύφωμα μιας εξαιρετικής πορείας, που ξεκίνησε τον χειμώνα και ολοκληρώθηκε στην Ζυρίχη.Η Κατερίνα Στεφανίδη κάνοντας πολύ καλό αγώνα στον τελικό του επί κοντώ, κατέκτησε το εικοστό μετάλλιο της χώρας μας στην ιστορία της διοργάνωσης και το πρώτο δικό της στην κατηγορία των Γυναικών.

Η αθλήτρια που ζει και γυμνάζεται στο Φοίνιξ δίπλα στο ολυμπιονίκη του Σίδνει Νικ Χάισονγκ, ξεκίνησε την προσπάθεια της στα 4,45 μ., δίχως απώλειες, συνέχισε με ένα άκυρο άλμα στα 4,55 μ., ενώ χρειάστηκε δύο προσπάθειες και στα 4,60 μέτρα. Ο πήχης στην συνέχεια ανέβηκε στα 4,65 μ., εκεί όπου η Στεφανίδη έκανε πολύ καλές τις δύο πρώτες προσπάθειες, που στην ουσία χάθηκαν στις λεπτομέρειες. Η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα δεν…χαρίστηκε στην Ελληνίδα και την έστειλε στην δεύτερη θέση περνώντας με την τρίτη το 4,65 μέτρα. Μέχρι το τελευταιο άλμα του αγώνα από την Σιντόριβα, η Ελληνίδα βρισκόταν στην πρώτη θέση. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αντζελίνα Κράσνοβα επίσης με 4.60 μ., με περισσότερες όμως χαμένες προσπάθειες.

Η Στεφανίδη σημείωσε σήμερα τη σημαντικότερη διάκριση της καριέρας της, μιας καριέρας που ξεκίνησε στα 14 της χρόνια και συνεχίστηκε με την κατάκτηση μεταλλίων σε όλες τις κατηγορίες. Στα 24 της χρόνια, η αθλήτρια του ΑΟ Φιλοθέης έχει μπροστά της μια λαμπρή διαδρομή και μπορεί να κάνει σχέδια για τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις.

Ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές της Ευρώπης βρέθηκε ο Κώστας Φιλιππίδης, και για μια ακομη φορά στην πλούσια καριέρα του κατάφερε να σταθεί με αξιοπρέπεια σε ένα μεγάλο γεγονός.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου αυτή τη φορά δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, ωστόσο έκανε έναν αγώνα στα επίπεδα που κυμάνθηκε σε όλη τη διάρκεια της θερινής σεζόν και ολοκλήρωσε ικανοποιητικά την παρουσία του στη Ζυρίχη, στην 7η θέση με 5,60 μέτρα. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,40μ., συνέχισε δίχως πρόβλημα στα 5,50 μ. και 5,60 μ., όμως, στη συνέχεια δεν τα κατάφερε στα 5,65 μέτρα.