Έλαμψε ο ΣΟΑΤ στο Παγκόσμιο G1 SOFIA OPEN 2018

Τρομερές επιδόσεις για τον ΣΟΑΤ στο Παγκόσμιο Βαθμολογούμενο Τουρνουά G1 SOFIA OPEN 2018 που διεξήχθη στην Σόφια στις 3-4 Μαρτίου και συμμετείχαν 1500 αθλητές από όλο τον κόσμο.
Απολογισμός, 2  χρυσά μετάλλια -1 ασημένιο-1 χάλκινο για τον Τρικαλινό σύλλογο.

Αρχίζουμε με το χάλκινο μετάλλιο της Φανής Τζέλη που  είναι το σημαντικότερο και δυσκολότερο.
Στην Κατηγορία Γυναικών και μάλιστα σε Ολυμπιακή κατηγορία ο αθλητής παίρνει βαθμούς για την Ολυμπιακή κατάταξη, που είναι κριτήριο για την Ολυμπιάδα.
Στον πρώτο αγώνα της η Φανή κέρδισε εύκολα την αθλήτρια από την Εθνική ομάδα των Σκοπίων με 21-0. Στον δεύτερο αγώνα συνάντησε ένα από τα φαβορί την αθλήτρια Εθνικής Σερβίας και Νο 2 στην κατάταξη των αγώνων και την κέρδισε με 7-2.Στον τρίτο αγώνα με αθλήτρια της Εθνικής Γερμανίας  κέρδισε με 9-1. Στον Ημιτελικό με το Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης με συμμετοχή στην Ολυμπιάδα του Ρίο   αθλήτριας από την Πορτογαλία  το ματς έληξε ισόπαλο 0-0,όπως και η παράταση. Αν και όλα ήταν στο μηδέν και έπρεπε να μετρήσει η υπεροχή που ήταν καταφανέστατη για την Τζέλη, προς έκπληξη όλων οι κριτές έδωσαν τη νίκη στην Πορτογαλέζα προφανώς λόγω   βιογραφικού. Έδειξε όμως ότι συγκαταλέγεται παγκοσμίως, αν και είναι ακόμη Νεάνιδα, στις κορυφαίες!
Χρυσό μετάλλιο, μετά από 5 συναρπαστικούς αγώνες, για τον Γιώργο Γεροβάϊο στην κατηγορία Παίδων που επιβεβαιώνει ότι συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά Ταλέντα και σύμφωνα με  τους ειδικούς θα αφήσει εποχή.
Χρυσός και ο παμπαίδας Δημήτρης Καραμάνος μετά από 5 εκπληκτικούς αγώνες στην πρώτη του διεθνή συμμετοχή!
Οι Γεροβάιος και Καραμάνος αγωνίστηκαν με τους Επίλεκτους της Β.Ελλάδας.
Η Ευαγγελία Τότσιου συνεχίζει τις καταπληκτικές εμφανίσεις στην πρώτη της χρονιάς ως Νεάνιδα. Αργυρό μετάλλιο μετά από εκπληκτικές  νίκες απέναντι σε πρωταθλήτριες από Ινδία, Σερβία και Τουρκία.  Στον ημιτελικό με την Τουρκάλα ξεσηκώθηκε όλη η κερκίδα και μας συγκίνησε!
Στον τελικό ξέμεινε από δυνάμεις και ήρθε η ήττα αλλά και ένα σπουδαίο μετάλλιο.
Η Μαρία Τζέλη που και αυτή αγωνίστηκε με τους επίλεκτους της Β. Ελλάδος κατέκτησε την 5η Θέση.
Σπουδαία στάθηκε η Εύα Παϊταρίδου καθώς στον πρώτο της αγώνα κέρδισε την αργυρή Πρωταθλήτρια Ευρώπης από την Ουκρανία με 9-4 και ηττήθηκε στον δεύτερο από την  Βουλγάρα Πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Επίσης ο εκπληκτικός Σικοβέλας έχασε στον πόντο από τον Αζέρο Πρωταθλητή Ευρώπης.
Η Κωνσταντίνα Τζέλη έχασε 1-0  από την αθλήτρια Εθνικής Λευκορωσίας που πήρε μετάλλιο. Το σκορ τα λέει όλα…
Βαργιάμης και Κιούρας ηττήθηκαν στον πρώτο αγώνα να με μικρή διαφορά από αθλητές που στην κατηγορία τους  πήγανε στο βάθρο.
Περηφάνια και Συγκίνηση γι αυτά τα παιδιά που μας κάνουν να δακρύζουμε σηκώνοντας την γαλανόλευκη σε σπουδαίες διοργανώσεις!
Στόχος μας, και δουλεύουμε σκληρά γι αυτό,αγωνιζόμενα αυτά τα παιδιά με το Εθνόσημο, να  καταφέρουν το όνειρό τους και να μας κάνουν περήφανους.
Είναι η μοίρα των ατομικών αθλημάτων,ακόμη και αθλητές παγκόσμιου επιπέδου να βαδίζουν μόνοι τους, με ελάχιστους συμπαραστάτες! Είναι όμως η άγρια ομορφιά και ψυχική δύναμη αυτών των αθλητών.
Θερμά συγχαρητήρια από το Δ Σ, το προπονητικό τιμ, στους αθλητές μας, διακριθέντες και μη, στις οικογένειες τους και σε όσους τους συμπαρίστανται…

Για τον ΣΟΑΤ Νίκος Παϊταρίδης