Επαγγελματικό συμβόλαιο υπέγραψε ο Τρικαλινός ποδηλάτης Νίκος Ζέγκλης

Το 2021 ξεκίνησε με το δεξί για τον συμπολίτη μας Νίκο Ζέγκλη υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο σε ομάδα του νησιού Γκουάμ.

Το συγκεκριμένο νησί βρίσκεται στην Ωκεανία , είναι ηφαιστειογενές ,έχει έκταση 549 τ.χλμ. και πληθυσμό  167,772 είναι πρώην ισπανική αποικία , η οποία άλλαξε κατοχή το 1998 με τη λήξη του αμερικανικού ισπανικού πολέμου

Η ομάδα που θα αγωνιστεί ο Νίκος Ζέγκλης  είναι η Euro Cycling Trips – CMI Pro Cycling και είναι δηλωμένη στην παγκόσμια ομοσπονδία UCI, με το ρόστερ να αποτελείται από 14 αθλητές με εθνικότητες από Γαλλία , Ολλανδία, Γκουάμ , Νέα Ζηλανδία και Αγγλία

Ξεδιπλώνοντας τα συναισθήματά του για την συγκεκριμένη εξέλιξη ο Ζέγκλης ανέφερε: «Σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος, που κλήθηκα να προσφέρω σ’ έναν οργανωμένο σύλλογο η πρόκληση είναι μεγάλη, ενώ θα είμαι ο πρώτος Έλληνας στην κατηγορία της Ωκεανίας.

Ασφαλώς η επιλογή στο πρόσωπό μου, μου δίνει δύναμη και θα προσπαθήσω να ικανοποιήσω πλήρως όλους αυτούς που με εμπιστεύτηκαν. Στα χρόνια που βρίσκομαι στην ποδηλασία δούλεψα όσο καλύτερα μπορούσα και με την ίδια λογική θα αντιμετωπίσω τα στοιχήματα του μέλλοντος».

Πάντως ο Ζέγκλης έχει προλάβει να πάρει άρωμα εξωτερικού και μάλιστα για τα καλά. Έτσι θα πάει καλά διαβασμένος στην καινούργια του έδρα και θα προσπαθήσει να προσαρμοστεί άμεσα.

Να σημειώσουμε ότι την περίοδο 2014-’15 έτρεξε στην Γαλλία χωρίς να έχει τότε επαγγελματικό συμβόλαιο βρισκόταν σε ένα club νότια της Γαλλία , η εμπειρία ήταν μοναδική απ΄ όλες τις απόψεις ήταν για μένα ένα μεγάλο σχολείο.

Ακόμη αγωνίστηκε με ομάδες της Μ. Βρετανίας και της Νορβηγίας, οπότε όλα αυτά τα στοιχεία αποτελούν καλό οδηγό για την μελλοντική του συνεργασία  με την ομάδα του νησιού Γκουάμ.

Ελκυστικό και ενδιαφέρον εξάλλου είναι το πρόγραμμα του καινούργιου του συλλόγου, που θα έχει πολλές υποχρεώσεις στην Ευρώπη, Ασία και Βαλκάνια

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ομάδας προγραμματίστηκε ένα καμπ αρχές Μάρτη στην Γαλλία με τον Ζέγκλη να επιθυμεί την συμμετοχή του. Βέβαια όλα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση του κορωνοϊού που προέχει και η υγεία

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στα τέλη Μάρτη υπάρχει ο γύρος της Ταϊλάνδης αλλά και ο Γύρος Ιαπωνίας που είναι στα τέλη Μαΐου, αλλά το πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό είναι ιδιαίτερα αυστηρό εκεί, οπότε μένει να δούμε τι θα ισχύσει στην πράξη.

Ο Τρικαλινός ποδηλάτης δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από τον διεθνή Ποδηλατικό γύρο της Ρόδου που μετατέθηκε για τις αρχές Απριλίου , οπότε θα προσπαθήσει  για το καλύτερο γνωρίζοντας εξαιρετικά τις διαδρομές του αγώνα.

Όσο για τον Αύγουστου υπάρχει στο καλεντάρι ο γύρος του νησιού Γκουάμ.

Φυσικά ο συμπολίτης μας ποδηλάτης  δεν ξέχασε τον Ποδηλατικό Ομιλο Καρδίτσας στον οποίο ανήκει στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Οι άνθρωποι του ομίλου με βοήθησαν από την πρώτη στιγμή που εντάχθηκα στο δυναμικό τους και ιδιαίτερα ο πρόεδρος. κ Μάκης Αρβανίτης που είναι αρωγός στην όλη προσπάθεια μου».

Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ποδηλατικό Όμιλο Καρδίτσας για την απλόχερη στήριξη και την συμπεριφορά τους προς το πρόσωπό μου, οπότε θα τους νιώθω πάντα δίπλα μου.