Επιτυχίες στα Ζαχαριάδεια

Στα «Ζαχαριάδεια’, που έγιναν στο Καυτανζόγλειο στην μνήμη του σπουδαίου προπονητή, είχαμε δύο συμμετοχές αθλητών Τρικαλινών συλλόγων:

  Στα 800 ο Ευτύχιος Σουλιώτης του Γ.Σ. Τρικάλων στην 3η θέση με 1.57.85

Στη Σφύρα γυναικών η Αικατερίνη Βαμβουκάκη του ΓΑΣ ΖΕΥΣ Τρικάλων, τρίτη με βολή στα 54.24 Στη σφύρα πάντως η Ηλιάνα Κοροσίδου κατάφερε  να βελτιώσει τρεις φορές το πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων και να πετύχει μια από τις καλύτερες βολές στον κόσμο στην κατηγορία της.

Η αθλήτρια, που γυμνάζεται με τον πατέρα της, Κώστα Κοροσίδης, αρχικά έστειλε τη σφύρα στα 64,45 μ., στη συνέχεια στα 65,00 μ. και στην έκτη της βολή στα 65,34 μέτρα. Η επίδοση αυτή είναι η τρίτη φέτος στον κόσμο στις νεάνιδες, αλλά και η πέμπτη όλων των εποχών στην Ελλάδα, για την κατηγορία των γυναικών. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκει στην ίδια και ήταν 64,41 μ., από τις 10/5 στη Θεσσαλονίκη. Κι όλα αυτά τα κατάφερε με τον καιρό να στέκεται εμπόδιο της, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έβρεχε.

«Εχουμε ακόμη πολύ δουλειά να κάνουμε ως να φτάσουμε στον στόχο μας, που είναι το Παγκόσμιο. Υπάρχουν σημεία στα οποία πρέπει να δουλέψω περισσότερο, προκειμένου να πετύχω καλύτερες επιδόσεις. Κάθε φορά που έρχεται μια καλή επίδοση, μετά σκέφτομαι τον επόμενο στόχο», είπε η Κοροσίδου, που θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στα Τρίκαλα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κι έπειτα στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Ομάδων.Την δεύτερη θέση στο αγώνισμα της σφυροβολίας κατέλαβε η Αγάπη Προσκυνητοπούλου με 61,39 μέτρα.