Αίτημα για ομαδικές προπονήσεις και επανέναρξη η Σούπερ Λιγκ 2

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τις 12 ΠΑΕ της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, αποφασίστηκε ομόφωνα:

Να σταλεί αίτημα για ομαδικές προπονήσεις στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη,  καθώς και αιτήματα για συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης  με τον ΠΣΑΠ και την ΕΠΟ για τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων και την επίλυση διαδικαστικών θεμάτων σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2.

Η τηλεδιάσκεψη έγινε μέσα σε πολύ καλό κλίμα ανάμεσα στους ανθρώπους των ΠΑΕ, όπου αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε πλήρης απαρτία, δηλαδή ήταν και οι 12 ομάδες παρούσες στη διαδικασία και αυτό που τονίστηκε, είναι ότι πρέπει η Λίγκα, ενωμένη, να διεκδικήσει τα δικαιώματά της. Η παρατήρηση που υπήρξε και ήταν κοινή, είναι ότι πέραν των τεσσάρων πρώτων ομάδων της βαθμολογίας, όλες οι υπόλοιπες δεν έχουν κάποιο κίνητρο να ξεκινήσουν ν’ αγωνίζονται, αναγνώρισαν όμως την προσπάθεια που γίνεται από αυτές τις τέσσερις συγκεκριμένες ομάδες και τονίστηκε ότι θα πρέπει να ληφθεί μια απόφαση με βάση ότι η Σούπερ Λιγκ 1 έχει αποφασίσει να ξεκινήσει.

Επίσης, η SL2 θα αποστείλει και επιστολή στην ΕΡΤ με την οποία θα ζητάει προκαταβολή ή μέρος των χρημάτων από τα συμφωνηθέντα προκειμένου να ανασάνουν τα ταμεία των ΠΑΕ, με στόχο τα λεφτά αυτά να χρησιμοποιηθούν για τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη και το «ζουμί» στην υπόθεση είναι πως οι ομάδες έχουν πλάνο επαννεκκίνησης, εφόσον όμως εξοικονομήσουν τους πόρους για να εφαρμόσουν τα όσα προβλέπονται απο τα πρωτόκολλα (π.χ. Κράτος, ΕΡΤ ή ΕΠΟ).

Ακόμη, θα υπάρξει συνάντηση με τον ΠΣΑΠ για να συζητηθεί το ενδεχόμενο μειώσεων των συμβολαίων των παικτών.

Όσον αφορά την ημερομηνία επανέναρξης η σκέψη που υπάρχει με τα σημερινά δεδομένα και σε περίπτωση που τελικά αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα,  είναι η σέντρα να πραγματοποιηθεί στις 12 ή 18/6 προκειμένου να διεξαχθούν οι δύο αγωνιστικές που απομένουν για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και οι 10 αγωνιστικές των πλέι οφ.