ΤΡΙΚΑΛΑ BC-Φλεβαράκης: «Αγώνας μεγάλος μέχρι το τέλος»

  Η ομαδική προσπάθεια ήταν ο βασική αιτία της νίκης στην Ελευσίνα σύμφωνα με τον προπονητή των Τρικάλων BC ARIES, Κώστα Φλεβαράκη: «Συγχαρητήρια στα παιδιά της ομάδας για την νίκη σε ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να είσαι πρώτα δυνατός στο μυαλό και να είσαι σοβαρός είτε όταν παίρνεις την διαφορά είτε όταν την χάνεις κατά την διάρκεια του αγώνα. Νομίζω ότι επικρατήσαμε δίκαια με ομαδική προσπάθεια στην άμυνα και στην επίθεση αν εξαιρέσουμε τα πρώτα λεπτά του αγώνα και το τρίτο δεκάλεπτο. Πιστεύω πως ήμασταν πολύ καλύτεροι από την ομάδα της Ελευσίνας και πήραμε δίκαια την νίκη. Υπάρχει αγώνας μεγάλος μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος με πολύ σημαντικά παιχνίδια και δεν πρέπει να χαλαρώσει κανένας».

  23

   

  Ο Αλέξανδρος Σπανός αναφέρθηκε στη σημασία της νίκης για τα Τρίκαλα  : «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου σήμερα. Γνωρίζαμε πόσο σημαντικό ήταν αυτό το παιχνίδι για εμάς και είχαμε προετοιμαστεί πολύ σκληρά όλη την εβδομάδα. Ήταν ένας τελικός και για εμάς και για την Ελευσίνα. Σήμερα μας βοήθησαν τα νέα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα, μπήκαν στο κλίμα και παίξαμε σαν ομάδα.  Πολύ σημαντικό ήταν τα λίγα λάθη που κάναμε όπως και το ότι ελέγξαμε τα ριμπάουντ. Από εδώ και πέρα κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά γιατί έχει ακόμα δρόμο το πρωτάθλημα.

  Ο προπονητής του Πανελευσινιακού, Τζίμης Κουστένης, εκτίμησε ότι η ομάδα του παρασύρθηκε: «Ήταν ένα παιχνίδι από αυτά που είχαμε επισημάνει πως θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του πρωταθλήματος. Εμείς έπρεπε να υπερασπιστούμε την νίκη που είχαμε στο πρώτο παιχνίδι δυστυχώς όμως δεν τα καταφέραμε. Κάθε ομάδα είχε από δύο δεκάλεπτα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο χάσαμε την συγκέντρωση με αποτέλεσμα να δεχθούμε 47 πόντους στην έδρα μας. Κάναμε υπερπροσπάθεια στο τρίτο δεκάλεπτο και γυρίσαμε το παιχνίδι αλλά κάπου εκεί παρασυρθήκαμε από τον ενθουσιασμό και δεν μπορέσαμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας στο παιχνίδι».

  Αναφέρθηκε μάλιστα και στη δύσκολη συνέχεια τονίζοντας ότι η ομάδα του θα πρέπει να κοιτάξει τα επόμενα παιχνίδια. «Δεν μπορούμε να σταθούμε σ’ αυτή την ήττα, γνωρίζουμε πως μας αφήνει πίσω σε κάποια θέματα όμως πρέπει να συνεχίσουμε γιατί έχουμε ακόμα και άλλα παιχνίδια που μπορούμε να κάνουμε τις νίκες που θέλουμε. Ίσως να χρειαστούμε και κάποιες νίκες υπέρβασης για να ρεφάρουμε την σημερινή μας ήττα. Το μόνο θετικό από τον σημερινό αγώνα  είναι ότι κρατήσαμε την διαφορά και ίσως αυτός ο πόντος να αποδειχτεί κάποια στιγμή χρυσός. Θα δούμε τα λάθη που κάναμε στο αμυντικό μας κομμάτι και θα συνεχίσουμε να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Πιστεύω πως όλα τα παιδιά κάνανε μεγάλη προσπάθεια σε ένα πολύ δύσκολο ψυχολογικά παιχνίδι γιατί παίζουμε πάντα με το πιστόλι στον κρόταφο. Προσπαθούμε πάρα πολύ τις τελευταίες εβδομάδες να βρούμε ένα παίκτη που να ταιριάζει στην ομάδα μας αν και είναι πολύ δύσκολο αυτήν την εποχή. Παρ’ όλα αυτά τον έχουμε βρει και θα έρθει την Δευτέρα. Πρώτη φορά φέτος που σουτάραμε τόσα πολλά τρίποντα και ήτα απόρροια δύο πραγμάτων. Το πρώτο έχει να κάνει με την κλειστή άμυνα που έπαιξαν τα Τρίκαλα και μας έδωσε πολλά σουτ και το δεύτερο είναι ότι παρασυρθήκαμε από τον ενθουσιασμό όταν γυρίσαμε το παιχνίδι».

  Τους παίκτες του Πανελευσινιακού εκπροσώπησε ο Νίκολα Μάρκοβιτς και μίλησε για τη κακή άμυνα της ομάδας του στο πρώτο μέρος: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα Τρίκαλα για την νίκη. Εμείς δεν εμφανιστήκαμε καθόλου καλοί κυρίως στο πρώτο ημίχρονο που δεχτήκαμε πολλούς πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο σπαταλήσαμε πάρα πολύ ενέργεια για να επιστρέψουμε στο παιχνίδι αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση αυτή την στιγμή και θα πρέπει να παλέψουμε ώστε να πάρουμε κάποιες νίκες που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας. Το γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο αλλά πρέπει να παλέψουμε».