Φλεβαράκης: » Ήμασταν προετοιμασμένοι-Είχαμε καλό ρυθμό»

O προπονητής των Τρικάλων BC Κώστας Φλεβαράκης μετά την σημαντική νίκη επί του Αρκαδικού δήλωσε: «Ο Αρκαδικός έχει δείξει με το πρόσωπο του στα πρώτα εννέα παιχνίδια στοιχεία μιας πολύ καλά δουλεμένης ομάδας, εκμεταλλευόμενη και την ποιότητα που έχουν κάποιοι Έλληνες παίκτες αλλά και το ταλέντο και τις ικανότητες κάποιων ξένων. Επομένως εμείς προετοιμαστήκαμε για ένα ματς ενάντια σε μια πολύ δυνατή ομάδα και σίγουρα στην προετοιμασία μας δεν περνούσε από το μυαλό μας, για να είμαστε ειλικρινείς, ότι ένα ματς σαν και αυτό  μπορεί να εξελιχθεί τόσο εύκολο, όχι γιατί δεν εμπιστευόμαστε την δική μας δουλειά , αλλά απλούστατα γιατί θεωρούσαμε τον Αρκαδικό μια πάρα πολύ αξιόλογη ομάδα. Εμείς από εκεί και πέρα το έχουμε πει ότι αν βελτιωνόμαστε διαρκώς , όταν δεν έχουμε και πολλά λάθη , η άμυνα μας είναι στο επίπεδο που θέλουμε ,σαφώς μπορούμε να κάνουμε πολύ καλές εμφανίσεις, μεγάλες νίκες και ίσως και απέναντι σε ομάδες που είναι καλύτερες από το επίπεδο το δικό μας και του Αρκαδικού. Αλλά αυτό έχει απαραίτητη προϋπόθεση την καλή άμυνα και τα λίγα λάθη, σήμερα είχαμε 14 λάθη από αυτά τα 5 γίνανε στο τέλος όταν το παιχνίδι είχε πάρει μεγάλη διαφορά και αυτό νομίζω ότι ήταν ένα κλειδί σημαντικό. Τώρα η άμυνα μετά το πρώτο δεκάλεπτο ήταν στους 10-11 πόντους ανά δεκάλεπτο και στο δεύτερο και στο τρίτο ενώ μόνο στο τελευταίο ξέφυγε πάλι προς το τέλος όταν το παιχνίδι στην ουσία είχε τελειώσει. Όμως σε αυτά τα παιχνίδια είσαι υποχρεωμένος όταν εξελιχθούνε κάπως έτσι να κυνηγάς κάθε πόντο γιατί όταν σήμερα είχαμε έξι ομάδες με τρείς νίκες, όπως καταλαβαίνετε η πιθανότητα στο τέλος για ισοβαθμία όχι μόνο άμεσης αλλά και πολλαπλής είναι ένα πιθανό σενάριο. Στο δεύτερο βοήθησε και το ότι βελτιωθήκαμε αρκετά και στο ριμπάουντ και έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο μας από την άποψη ότι στην άμυνα πετυχαίναμε εύκολα στοπ,  δεν δίναμε εύκολα δεύτερες επιθέσεις και στην επίθεση είχαμε καλό ρυθμό όταν ο κόουτς δοκίμασε ζώνη αν και εμείς μέσα στην ομάδα είχαμε προετοιμαστεί και για μια τέτοια περίπτωση. Νομίζω ότι ήμασταν έτοιμοι, αντέδρασαν τα παιδιά σωστά  και εκεί νομίζω ότι πήραν μεγάλη αυτοπεποίθηση για να τελειώσουν το παιχνίδι. Θέλω να δώσω πάλι συγχαρητήρια στον κόουτς και είμαι σίγουρος ότι ο Αρκαδικός θα έχει πολύ καλή συνέχεια και το εύχομαι, και Χρόνια Πολλά γιατί είναι το τελευταίο παιχνίδι για το 2015 για εμάς. Η χρονιά απ αυτή την άποψη σίγουρα κλείνει πολύ καλά και με το σημερινό παιχνίδι αλλά και με τις τέσσερις νίκες που έχει η ομάδα σύνολο. Συνεχίζουμε με πολύ δουλειά, έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην συνέχεια με τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας και ελπίζω πως ο κόσμος που ήτανε εξαιρετικός σήμερα στο γήπεδο και βοήθησε πάρα πολύ να είναι έτσι και ακόμα περισσότερο με το παιχνίδι εδώ ενάντια στο Λαύριο και να συνεχίσει να ενισχύει έτσι την ομάδα γιατί πιστεύω πως αυτή η ομάδα το αξίζει».

Όβι Σόκο (Τρίκαλα BC Aries)

trikala basket2

«Παίξαμε καλά, με πολλά καλά σουτ ενώ μας αρέσει να παίζουμε με μεγάλη ενέργεια στην άμυνα. Δεν αποτελεί αυτό έκπληξη όμως καθώς κάθε ομάδα στο πρωτάθλημα ξέρει πως μας αρέσει να παίζουμε με πολλά τρεξίματα στο γήπεδο. Είναι γνωστό πως παίρνουμε πολλά ριμπάουντ, στοπς και ανεβάζουμε γρήγορα το ρυθμό στο παιχνίδι. Θεωρώ πως σήμερα δείξαμε την πραγματική δύναμη της ομάδας μας».

 

Γιάννης Καστρίτης (Αρκαδικός):  «Πολλά συγχαρητήρια στον κ. Φλεβαράκη και την ομάδα των Τρικάλων για την δικαιότατη και 100 %  πανάξια νίκη τους στο σημερινό παιχνίδι. Όπως είπε και ο Σόκο όλες οι ομάδες ξέρουν πως τα Τρίκαλα ειδικά μέσα στην έδρα τους αρέσκονται να τρέχουν και να παίζουν το παιχνίδι σε πολλές κατοχές τις οποίες αυξάνουν κατά πολύ μέσω του επιθετικού τους ριμπάουντ. Ήταν δύο πράγματα για τα οποία είχαμε προετοιμαστεί, προσπαθήσαμε να ανταπεξέλθουμε αλλά η αλήθεια είναι πως από το πρώτο δεκάλεπτο και έπειτα η ομάδα των Τρικάλων κυριάρχησε πλήρως πάνω στο παρκέ και εμείς δεν κρατήσαμε την ψυχραιμία μας όπως θα έπρεπε παρότι δεν μπορούμε να έχουμε πολλά παράπονα απ’ τα παιδιά. Πραγματικά προσπάθησαν και ήθελαν να προσπαθήσουν και άλλο  αλλά ίσως με τον λάθος τρόπο και είναι ένα κομμάτι το οποίο ακόμα πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε. Δεν υπάρχει χρόνος να σκύβουμε το κεφάλι, το σκύβουμε μόνο για να δουλέψουμε. Ψηλά το κεφάλι,  έχουμε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι την Τετάρτη και πρέπει να δείξουμε το πάθος που δεν δείξαμε σήμερα στην έδρα των Τρικάλων. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στον κόουτς και να πετύχουν τον στόχο τους στο τέλος της χρονιάς, πάνω απ όλα με υγεία».

Τοντ Μπράουν (Αρκαδικός): «Χάσαμε πολλά σουτ ενώ δεν ήμασταν καλοί στο τρανζίσιον σε αντίθεση με τα Τρίκαλα. Αισθανθήκαμε πίεση καθώς χάναμε πολλά σουτ τριών πόντων».