Γράφας: «Συγχαρητήρια στα παιδιά» -Τσιάρας » Κάναμε έναν άθλο με παίκτη λιγότερο»

Ο προπονητής του Α Ο Τρίκαλα, Θωμάς Γράφας,  μετά τον αγώνα και τη νίκη στην Δράμα δήλωσε: 

«Ξέραμε τι μέγεθος ποδοσφαιρικό είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Η ομάδα μας είχε απουσίες. Το έργο μας έγινε ακόμη πιο δύσκολο μετά την αποβολή. Αν βγάλουμε τα πρώτα δέκα λεπτά, μετά ξέραμε τι θέλαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου γιατί απέναντι στην καλή Δόξα, με παίκτη λιγότερο από το 25’ και πίσω στο σκορ, το να πετυχαίνεις την ανατροπή είναι ο λόγος για τον οποίο αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια στα παιδιά.

Εμείς ήρθαμε με στόχο να πάρουμε ένα αποτέλεσμα. Αν μου λέγατε ότι θα παίρναμε το διπλό αυτό, θα έλεγα ότι ήταν κάτι το πολύ δύσκολο. Στο ημίχρονο αναγκαστήκαμε να τροποποιήσουμε την τακτική μας. Είπαμε και πιστέψαμε όλοι, με πρώτους τους παίκτες, ότι άμα κλείσουμε τους διαδρόμους και πάμε σε μια τακτική που την έχει η ομάδα μας και δεν δεχθούμε ένα γκολ, έτσι ώστε να μην μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι, θα παλεύαμε να φέρουμε το παιχνίδι στα ίσια.

Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, με παίκτη λιγότερο εμείς, η Δόξα δεν έκανε ούτε μια τελική για να μας απειλήσει.  Για την ομάδα των Τρικάλων, μέσα σε μια έδρα που δύσκολα θα περάσουν άλλες ομάδες, αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα. Όμως η ομάδα μας δεν έχει την πολυτέλεια να χαίρεται γιατί μας περιμένει μια πολύ δύσκολη συνέχεια. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Ο ρεαλιστικός στόχος της ομάδας είναι ένας, μετά την όγδοη αγωνιστική, να πλασαριστεί στην πρώτη δεκάδα».

Αντώνης Τσιάρας (παίκτης ΑΟΤ) 

 «Σήμερα κάναμε έναν πραγματικό άθλο. Για εξήντα λεπτά και με παίκτη λιγότερο και πίσω στο σκορ. Μπήκαμε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια και ο προπονητής μας είπε πώς να προσεγγίσουμε το παιχνίδι και όλα αυτά βγήκαν μετά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στο τεχνικό επιτελείο και στη διοίκηση και σε όλους αυτούς που μας έχουν αμφισβητήσει όλο αυτό το διάστημα. Σε μια νύχτα γίναμε άσχετοι και τώρα γίναμε Μπαρτσελόνα. Δεν είναι έτσι.

Μέσα στο γήπεδο μας δεν μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Ίσως αυτό κάποιοι να μην το καταλάβουνε, αυτή είναι η αλήθεια και σε όσους αρέσει. Εμείς οι ποδοσφαιριστές θα συνεχίσουμε να τα δίνουμε όλα. Δεν υπόγραψε κανείς συμβόλαιο με την νίκη και με την επιτυχία. Θέλουμε όλο τον κόσμο δίπλα μας αν και ξέρουμε ότι κάποιοι μας περιμένουνε στη γωνία. Εμείς θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας γιατί μόνοι μας δεν μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα. Πρέπει να γίνουμε μια γροθιά και θέλω να πιστεύω ότι το σημερινό παιχνίδι θα γίνει η απαρχή για ένα νέο ξεκίνημα για την ομάδα μας».

Στάικος Βεργέτης (προπ. Δόξας Δράμας)

«Σήμερα παρά το γεγονός ότι πήραμε τον έλεγχο του παιχνιδιού από την αρχή, σκοράραμε και δημιουργήσαμε τρεις φάσεις, χωρίς όμως την καλή τελική που θα μας έδινε ένα ακόμη γκολ και ένα σημαντικό προβάδισμα. Το αριθμητικό μειονέκτημα του αντιπάλου του έκανε καλό, τον συσπείρωσε πάρα πολύ αμυντικά.

Προσπαθήσαμε με σουτ από τον άξονα αλλά και με πλαγιοκοπήσεις, φορτώνοντας τις πλευρές, να βγάλουμε φάσεις και να διευρύνουμε το αποτέλεσμα. Δυστυχώς όμως όχι μόνο δεν τα καταφέραμε αλλά δεχθήκαμε και μεταβάσεις όπου ο αντίπαλος κατάφερε να σκοράρει και χάσαμε το παιχνίδι.

Είναι μια ήττα που μας πονάει πολύ και μας στεναχωρεί, όπως στεναχωρεί και τον κόσμο μας και του ζητάμε μια μεγάλη συγνώμη για αυτό.

Όμως ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει δύο πράγματα. Πρώτον ότι η ομάδα είναι οικογένεια, έχει υγεία , τα παιδιά όλα δουλεύουν σωστά και είναι διαθέσιμα να δώσουν την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο και το κάνουν.

Το δεύτερο που θέλω να πω είναι να υπάρχει μεγαλύτερη στήριξη σε αυτά τα παιδιά. Έχουμε μια ηλικιακή ανανέωση, έχουμε νεαρά παιδιά που προσπαθούν πολύ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Δουλεύουν πάρα πολύ σωστά καθημερινά και θα πρέπει στις δύσκολες στιγμές να στηρίζουν πιο πολύ αυτά τα παιδιά.

Νιώθουμε πάρα πολύ μεγάλη θλίψη που δεν καταφέραμε να πάρουμε αποτέλεσμα μέσα στην έδρα μας. Μας πονάει, μας προβληματίζει πάρα πολύ και μας στεναχωρεί.

Οι φίλαθλοι στηρίζουν πάντα την ομάδα ακόμη και στα εκτός έδρας παιχνίδια και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Απλά στις δύσκολες στιγμές, στην δύσκολη κατάσταση, θέλουμε να δίνουν πιο πολύ ώθηση στα παιδιά. Αυτό το ζήτησα από την έναρξη του πρωταθλήματος. Αυτό λέω μόνο. Τα παιδιά προσπάθησαν πάρα πολύ, κατέβαλαν προσπάθεια μέχρι το τέλος. Ο Κρητικός θα κάνει μαγνητική, φαίνεται να έχει μια σύσπαση και όχι κάτι το σοβαρό».

Σταύρος Πεταυράκης (παίκτης Δόξας)

 «Γκρεμίσαμε ένα σπίτι που φτιάχναμε εδώ και ένα μήνα. Ντρέπομαι για αυτή την ήττα. σήμερα όπως γνωρίζουν όλοι το να χτίσεις είναι το δύσκολο. Κάναμε μια προσπάθεια τώρα τέσσερα, πέντε παιχνίδια αήττητοι και ξαφνικά τώρα, σε μια βδομάδα, χαλάσαμε ότι πήγαμε να φτιάξουμε.

Ζητάω συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας, όπως γνωρίζουμε οι μεγάλες ομάδες στα δύσκολα θα φανούν. Στα εύκολα είμαστε όλοι κύριοι, πρώτοι.

Θέλω να πιστεύω ότι θα σηκώσουμε κεφάλι και εγώ και τα παιδιά και ο προπονητής, ώστε να ξανακάνουμε κάτι σωστό σε αυτή την ομάδα. Να ανέβουμε βαθμολογικά, να ανέβει η αυτοπεποίθησή μας και εμάς και του κόσμου.

Κακώς επαναπαυθήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο που είχαμε το σκορ υπέρ μας. Δεν ξέρω τι έγινε, ίσως μας βγήκε και η κούραση, καθώς είχαμε κάνει τρία παιχνίδια συνεχόμενα σε γήπεδα βούρκους, γιατί αυτή είναι η Β’ Εθνική, δεν υπάρχει προκοπή σε αυτό το ποδόσφαιρο αυτής της κατηγορίας, είναι ότι χειρότερο.

Ας ελπίσουμε να σηκώσουμε κεφάλι και να κάνουμε περήφανους αυτούς που μας επέλεξαν να είμαστε εδώ, γιατί μερικά παιδιά παρακαλάνε να είναι σε κάτι τέτοιες ομάδες. Είναι υγιέστατα σωματεία, πληρωνόμαστε πρώτη του μήνα, σπίτια μας, τα φαγητά μας, που δεν γίνεται πουθενά αυτό, ακόμη στην Α’ Εθνική».