Οι 2500 φίλαθλοι δείχνουν …500 στο 15.000 στάδιο Τρικάλων

Βγήκε ο πρόεδρος του ΑΟΤ, Ηλίας Αϊβάζογλου και εξέφρασε παράπονα για την προσέλευση των φιλάθλων στους φετινούς αγώνες της ομάδας. Οκ. Για την δυναμική των φιλάθλων των Τρικάλων η προσέλευση θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη.

Δήλωσε ότι : «Αν υπήρχε ΠΑΕ που γέμιζε το γήπεδο θα χαιρόμουν να την αναλάβω. Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι που δεν γεμίζει το γήπεδο μας. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία των φιλάθλων. Αντίθετα, βλέπω πολύ μεγάλη προσέλευση στο γήπεδο από τους φιλάθλους της Νίκης και του Ολυμπιακού. Βλέπω αυτές τις έδρες και τις ζηλεύω πραγματικά».

Για να δούμε κάποια πράγματα γιατί τέτοιου είδους δηλώσεις δημιουργούν μια όχι αληθινή εικόνα , επιφέρουν αρνητικά σχόλια φιλάθλων άλλων ομάδων και υποτιμούν και αυτούς που πάνε στο γήπεδο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την προσέλευση ή μη κόσμου στο γήπεδο, δεν θα τους αναφέρουμε τώρα, είναι μια μεγάλη κουβέντα για το τι πρέπει να κάνει ο καθένας από την πλευρά του. Ομάδα, φορείς, φίλαθλοι, συνεργασία , οργάνωση, κίνητρα, επικοινωνία , νοοτροπία, ποδοσφαιρικό θέαμα και ποιότητα, ανταγωνισμός πρωταθλήματος,  και πολλά άλλα.

Υπάρχει περίπτωση ένα γήπεδο 15.000 θέσεων να γεμίσει από κόσμο τέτοιες εποχές και μάλιστα σε αγώνες τρίτης κατηγορίας;

Σε αυτό το γήπεδο , την σεζόν που δεν ολοκληρώθηκε, κατά μέσο όρο , από αυτό που βλέπαμε και χωρίς να ξέρουμε τον ακριβή αριθμό,  τα ματς παρακολουθούσαν 1500 με 2000 φίλαθλοι, υπήρξαν και αγώνες που ο αριθμός ήταν μεγαλύτερος. Φυσικά για τον κόσμο των Τρικάλων αυτός ο αριθμός είναι μικρός. Αλλά για την κατηγορία και για τις εποχές που βιώνει ο κόσμος είναι σχετικά καλά.

Σε αυτό το στάδιο με τέτοια χωρητικότητα οι 2500 φίλαθλοι δείχνουν να είναι…500. Αρνητική εικόνα έπαιζε και η τηλεόραση η οποία έδειχνε την μια μεγάλη εξέδρα η οποία ήταν μισοάδεια . Καθώς οι περισσότεροι προτιμούν την σκεπαστή. Τώρα που μπήκαν και καθίσματα και στην εξέδρα που έλειπαν ίσως θα είναι καλύτερα όταν θα επιτραπεί και πάλι σε κόσμο να δει αγώνες. Και προσέξτε. Μιλάμε για ένα στάδιο με ταρτάν των οκτώ κουλουάρ και μεγάλο και όχι για καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Τα γήπεδα που αναφέρει ο κ. Αϊβάζογλου είναι μικρά σε χωρητικότητα στα οποία  και 500  να πάνε φαίνεται η εξέδρα να είναι γεμάτη. Το γήπεδο Νεάπολης Βόλου χωρά 2500 φιλάθλους. Αν πάνε εκεί 1000 ή 1500 φαίνεται γεμάτο. Αν πάνε 2000 φαίνεται κατάμεστο. Περισσότεροι δεν πήγαν. Και επειδή είναι  μικρά και χωρίς ταρτάν δημιουργείται και μια άλλη πιο ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα.  Το γήπεδο Καλαμάτας χωρά 4496 φιλάθλους. Το γήπεδο του Διαγόρα στη Ρόδο 3693. Το γήπεδο του Ιωνικού 6000. Συγκρίνονται αυτά τα γήπεδα  σε χωρητικότητα, με  ένα από τα μεγαλύτερα επαρχιακά στάδια της περιφέρειας; Άρα που υπήρξε σε τόσο μεγάλο βαθμό, περισσότερος κόσμος σε φετινό αγώνα φουτμπολ λιγκ να το μάθουμε και εμείς. Διεξήχθη αγώνας με πάνω από 3000 εισιτήρια ή φιλάθλους; Πουθενά…