Είδηση για πλαστή ενημερότητα του Απόλλωνα Πόντου και η απάντηση του συλλόγου

Η ιστοσελίδα SDNA, δημοσίευσε είδηση ότι ο Απόλλωνας Πόντου, κατέθεσε πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. Η ομάδα της Καλαμαριάς έβγαλε ανακοίνωση και λέει ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και έχει κατατεθεί νόμιμη ασφαλιστική  ενημερότητα και ότι δεν της έχει ασκηθεί καμία δίωξη. Αναλυτικά: 

To δημοσίευμα του sdna : «Ο ιστορικός Απόλλων Καλαμαριάς κατέθεσε πλαστή ενημερότητα προς την ΕΠΟ και πλέον κινδυνεύει από ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών, μέχρι… υποβιβασμό στην κατώτερη κατηγορία.
Με έγγραφο που απέστειλε (σήμερα Τετάρτη) η Γενική Διεύθυνση Εισφορών (ΕΦΚΑ) προς τους ποδοσφαιρικούς (και μη) εισαγγελείς ενημερώνει, πως η ενημερότητα που κατέθεσε το ιστορικό σωματείο του Απόλλωνα Καλαμαριάς στις 29/8 είναι πλαστή.

Το λόγο πλέον παίρνει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ που καλείται να εξετάσει την υπόθεση και να γνωμοδοτήσει επ’ αυτής.

Αν η ενημερότητα του προσφυγικού σωματείου είναι όντως πλαστή, τότε, σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας, ο σύλλογος κινδυνεύει με εξοντωτικό πρόστιμο και ακόμη με από ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών από το πρωτάθλημα που πρόκειται να ξεκινήσει (το πιο ευνοϊκό σενάριο), μέχρι αποβολή στην κατώτερη κατηγορία (Football League), κάτι που θα σηματοδοτήσει νέες εξελίξεις για το αν κάποια ομάδα πρέπει να πάρει την θέση του και ποια μπορεί να είναι αυτή.

Το άρθρο 17, παράγραφος 2, του Κώδικα Δεοντολογίας, προβλέπει τα εξής για πλαστογραφία και νόθευση.

Ο Απόλλων Πόντου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Η Π.Α.Ε. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ κατέθεσε φορολογική ενημερότητα (ΣΕΙΡΑ Γ 1752591), καθώς και ασφαλιστική ενημερότητα (αριθμός πρωτοκόλλου 467467), νόμιμες και σε ισχύ και ουδεμία σχέση έχει με κάθε είδους κατασκευές και πράξεις που δεν την αντιπροσωπεύουν ούτε ηθικά και ούτε είχε λόγο να προβεί στην διάπραξη παρόμοιου αδικήματος. Φυσικά δεν υπάρχει εις βάρος της Π.Α.Ε. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ καμία δίωξη».