Υποβαθμίζουν το γυναικείο ποδόσφαιρο-Εισηγούνται δύο ομίλους στην Α Εθνική-Για «φιάσκο» μιλά ο προπονητής των Τρικάλων

Αναδιάρθρωση και διεξαγωγή του επόμενου πρωταθλήματος της Α’ εθνικής κατηγορίας σε δύο ομίλους εισηγείται τελικά στο αρμόδιο συμβούλιο, η επιτροπή γυναικείου ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψή της.

Κάτι που δεν ήθελαν οι περισσότεροι σύλλογοι της Α Εθνικής καθώς με την άνοδο 10 ομάδων από την Β Εθνική , υποβαθμίζεται σε μεγάλο βαθμό με τους δύο ομίλους των 11 ομάδων η πρώτη κατηγορία, ενώ το επίσης «τραγικό» της υπόθεσης ότι θα υποβιβάζονται πάνω από τις μισές ομάδες του κάθε ομίλου για να επανέλθει ένας όμιλος την μεθεπόμενη περίοδο.

Η απόφαση είναι ειλημμένη και η ΕΠΟ δεν προτίθεται να στηρίξει οικονομικά το Ποδόσφαιρο Γυναικών ώστε να αυξηθούν οι ομάδες τις Α’ Εθνικής από 12 σε 16 και να διεξαχθεί κανονικά ένας όμιλος. Έτσι, τη νέα σεζόν η κορυφαία τη τάξει κατηγορία θα θυμίζει τοπικό πρωτάθλημα!

Πιο συγκεκριμένα, η Α’ Εθνική θα αποτελείται από 22 ομάδες, που θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 11, αφού ουδείς υποβιβάζεται, ενώ προβιβάζονται οι δέκα (αντί για τις τέσσερις) καλύτερες ομάδες της Β’ εθνικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δέκα ομάδες είναι οι δύο πρώτοι καθενός από τους 4 ομίλους και οι 3ος και 4ος του Α΄ομίλου, που ήταν έτσι κι αλλιώς όμιλος 10 ομάδων (αντί των 8 των υπολοίπων τριών).

 Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η επάνοδος στην κανονικότητα του ενός ομίλου των 12 ομάδων μετά το τέλος του επόμενου πρωταθλήματος , θα επιτευχθεί με τον υποβιβασμό 7 ομάδων από κάθε όμιλο (!), ενώ η τελική φάση θα είναι -εκτός απροόπτου- ένα μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών μεταξύ των δύο πρώτων του κάθε ομίλου, ώστε να αναδειχθεί ο πρωταθλητής που μας εκπροσωπεί στην Ευρώπη, αλλά και οι δύο ομάδες (2η και 3η) που κερδίζουν μοριοδότηση των αθλητριών τους, για την είσοδο σε Σχολές.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην Β’ εθνική κατηγορία, μετά την άνοδο των δέκα ομάδων στην Α’ εθνική, τους μη υποβιβασμούς και την άνοδο των 8 πρώτων της Γ’ εθνκής, θα διεξαχθεί σε 4 ομίλους των 8 ομάδων.

Οι παραπάνω εισηγήσεις θα επικυρωθούν από το αρμόδιο συμβούλιο της ΕΠΟ σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης την μεθεπόμενη Παρασκευή 15 Μαΐου.

Εκτός αν οι αντιδράσεις των ομάδων που ξεκίνησαν από το βράδυ της Τετάρτης πιάσουν τόπο και δεν γίνει τελικά αυτή η αποτυχημένη και εκτός λογικής αναδιάρθρωση.

Ο προπονητής των Τρικάλων Γιώργος Λουλές, φάνηκε εκνευρισμένος για την εξέλιξη και σε ανάρτηση του στο fb , δήλωσε:

«Όχι όχι κάνετε λάθος! Για οικονομικούς λόγους έγινε…… όχι για να βολευτούν όλοι! Δουλέψτε μας έλεγαν κ ευχαριστούμε που νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες αναβαθμίζουν το γυναικείο ποδόσφαιρο … κ εσείς κορίτσια τρέξτε, παλέψτε, τραυματιστείτε για να μπορεί ο κάθε καρεκλοκένταυρος να εξυπηρετεί όσους περισσότερους μπορεί (μη μου θιχτεί κανένας τώρα σας παρακαλώ γιατί αν κάποιος απαντήσει θα είναι σαν να δέχεται πως είναι ένας από αυτούς)! Καμία θέση σε αυτό το φιάσκο για εμένα τουλάχιστον, κανένας σχεδιασμός με γνώμωνα την προώθηση του αθλήματος… Vasilis Panos βέβαια φίλε ότι κ να πούμε ξέρεις ποιος θα μας ακούσει και ποιανού το αυτί θα ιδρώσει… έτσι όπως πέρασε κ η ώρα θα πω καληνύχτα γυναικείο ποδόσφαιρο τα κατάφερες να μείνεις και θα μείνεις για πολλά χρόνια ακόμη στην αφάνεια…. ελπίζω κάποιοι να χάρηκαν που το προσωπικό τους όφελος μπήκε πάνω από την αξιοπρέπεια ενός αθλήματος που άλλοι ματώνουν κ άλλοι αποφασίζουν»