Ήττα και αποκλεισμός της Τζέλη στα ρεπεσάζ των 57κ-Το χρυσό η 18χρονη Αμερικανίδα Ζόλοτιτς

Η Φανή Τζέλη γνώρισε την ήττα με 2-0 στον 4ο γύρο των ρεπεσάζ της κατηγορίας των -57 κιλών από την Τεκιάτ Μπεν Γιεσούφ (Νίγηρας) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια των Ολυμπιακών αγώνων με δεύτερη ήττα στο τουρνουά.


Στους τρεις πρώτους γύρους οι αθλήτριες δεν κατάφεραν να πάρουν πόντο ή να κερδίσουν παρατήρηση σε βάρος της αντιπάλου τους κι έτσι οδηγήθηκαν στον 4ο γύρο, όπου η Αφρικανή κατάφερε να κερδίσει δύο πόντους και να πάρει τον αγώνα. Στον πρώτο της αγώνα η Τζέλη είχε ηττηθεί από την Ρωσίδα Τατιάνα Μίνινα, η οποία προκρίθηκε στον τελικό. Η εκπρόσωπος του ελληνικού ταεκβοντό στο Ολυμπιακό τουρνουά, Φανή Τζέλη, κατέλαβε την 7η θέση στην κατηγορία.

www.amna.gr/sport

Η Φανή Τζέλη με τον ομοσπονδιακό προπονητή της Ολυμπιακής ομάδας Θοδωρή Ζηνέλη

Η Αμερικανίδα Αναστάσιγια Ζόλοτιτς ήταν η θριαμβεύτρια της κατηγορίας των -57 κιλών στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο. Η 18χρονη Ζόλοτιτς, με αθλητική διαδρομή σχεδόν παράλληλη με αυτήν την Φένια Τζέλη (2η στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2018, 1η στο Παγκόσμιο νεανίδων την ίδια χρονιά κ.α.), κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της κατηγορίας μετά τη νίκη στον τελικό επί της Τατιάνα Μίνινα (Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή-ROC) με σκορ 25-17.