Καθ΄οδόν για Ευρώπη ο Στέλιος Βάσκος

Εμφανώς συγκινημένος αλλά ιδιαίτερα αισιόδοξος και δυνατός ξεκίνησε ο Στέλλιος Βάσκος το ταξίδι για το νέο του  εγχείρημα να κάνει με το ποδήλατο τον γύρο της Ευρώπης. 

Η εκκίνηση έγινε χθες το βράδυ ακριβώς μπροστά από το Δημαρχείο Τρικάλων όπου είχε στηθεί μία μικρή φιέστα από το Δήμο Τρικκαίων. Δεκάδες  Τρικαλινοί συγκεντρώθηκαν για να ξεπροβοδήσουν τον Στέλιο Βάσκο και να του ευχηθούν καλή επιτυχία μέσα από ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα. Όλο το προηγούμενο διάστημα είχε ακολουθήσει ένα αυστηρό πρόγραμμα προπονήσεων και προετοιμασίας κι ο ίδιος δήλωσε έτοιμος για να κερδίσει το προσωπικό στοίχημα που θέτει ξεκινώντας να κάνει το γύρο της Ευρώπης με το ποδήλατό του. Στόχος του να μεταφέρει ένα κοινωνικό μήνυμα, στηρίζοντας τον τρικαλινό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρίες «ΑΡΩΓΗ» εκπρόσωποι του οποίου παρέδωσαν στον Στέλιο Βάσκο ένα δάφνινο στεφάνι και του ευχήθηκαν να γυρίσει πίσω νικητής.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Καρυών Σοφία Κασσοπούλου.

Ο Στέλιος Βάσκος προσήλθε στο χώρο της εκκίνησης πλαισιωμένος από ποδηλάτες του Ασκληπιού Τρικάλων και του Πηνειού Λάρισας. Το σύνθημα της εκκίνησης έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, ενώ οι δεκάδες συγκεντρωμένοι Τρικαλινοί δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν μέχρι που ο Στέλιος έφυγε.

Ο ίδιος o Στέλιος ευχαρίστησε την οικογένειά του κι όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό του τονίζοντας ότι η προσπάθειά του είναι μία προσπάθεια ελπίδας σε μία εποχή που μας λείπει.

Ο Τρικαλινός ποδηλάτης της ΑΕΚ κι επί σειρά ετών πρωταθλητής Ελλάδος, Βαλκανιονίκης, Μεσογειονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής με την ομάδα της Πυροσβεστικής, ο άνθρωπος που μετέδωσε την ποδηλατική φλόγα στην Τρικαλινή κοινωνία, ο Στέλιος Βάσκος θα διανύσει με το ποδήλατό του περισσότερα από 8.000 χιλιόμετρα, σε 25 συνεχείς μέρες, με αμείλικτο αντίπαλο το χρόνο και τις αντίξοες συνθήκες…

Από τις ιδιαίτερες στιγμές το εγκάρδιο ξεπροβόδισμα φιλάθλων της ΑΕΚ που άναψαν βεγγαλικά κατά την αναχώρησή του.

Ξεκινώντας από το Δημαρχείο Τρικάλων ακολούθησε τη διαδρομή: οδός Γαριβάλδη – Μιαούλη – Τσιτσάνη – Λαρίσης – Μεγαλοχώρι – Φαρκαδόνα – Λάρισα – οδός Ιωαννίνων –Αγνώστου Στρατιώτη – Λαγού – νέα περιφερειακή – παλιά εθνική οδός – Τέμπη – Κατερίνη – Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας.

Θα συνεχίσει τη διαδρομή ως ακολούθως: Βουλγαρία – Ρουμανία-Ουγγαρία-Σλοβακία-Πολωνία-Γερμανία-Ολλανδία-Βέλγιο-Γαλλία-Ιταλία-Σλοβενία-Κροατία-Μαυροβούνιο-Αλβανία-Ελλάδα επιστροφή από Κρυσταλοπηγή-Καστοριά-Σιάτιστα-Γρεβενά-Καλαμπάκα- οδός Καλαμπάκας-Τρίκαλα-οδός Στρ. Σαράφη-Αγ. Νικόλαος-κεντρική πλατεία-Τσιτσάνη-Διονυσίου-Ιακωβάκη-γέφυρα Γκίκα-φανάρια Αγ. Κωνσταντίνου-Καποδιστρίου-τερματισμός στο Δημαρχείο Τρικάλων.

Προβλεπόμενος τερματισμός Δημαρχείο Τρικάλων στις 5 Ιουλίου

Έχει ήδη διανύσει με το ποδήλατό του 345 χιλιόμετρα και βρίσκεται ήδη 40 χιλιόμετρα από τον Προμαχώνα. Κινείται με 30-40 χιλιόμετρα την ώρα και η φυσική του κατάσταση είναι εξαιρετική. Ο καιρός ήταν ευνοϊκός μέχρι τις 8.40 το πρωί της Πέμπτης, ωστόσο το ψιλόβροχο που άρχισε έξω από τον Προμαχώνα δυσκολεύει τις συνθήκες.

Αυτό το οποίο πρέπει να επισημάνουμε είναι η καλή οργάνωση της Αστυνομίας που ακολουθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.