Κινδυνεύει να χάσει στα χαρτιά το ματς με ΝΠΣ Βόλο η Δόξα

Ο  Βόλος έκανε ένσταση καθώς στο μεταξύ τους ματς (2-1 υπερ της Δόξας) οι γηπεδούχοι αντικανονικά δήλωσαν ως γιατρό αγώνα το ίδιο πρόσωπο που ήταν και γιατρός της Δόξας. Αυτό πρακτικά σημαίνει σύμφωνα με τους κανονισμούς και συγκεκριμένα με το άρθρο 16 παρ. 2Α του ΚΑΠ ότι οι Δραμινοί χάνουν στα χαρτιά με σκορ 0-3 την αναμέτρηση την οποία κέρδισαν την περασμένη Κυριακή (4/11) με 2-1 κόντρα στους Θεσσαλούς και πληρώνουν και πρόστιμο από 7.000 έως 40.000 ευρώ.

Γίνεται αντιληπτό ότι αυτό που συμβαίνει δε μπορεί να χαρακτηριστεί παρά ως μία τραγωδία για τους «μαυραετούς» που οι υπεύθυνοί τους δεν γνωρίζουν τους κανονισμούς λειτουργώντας με ερασιτεχνισμό. Και αυτό είναι άδικο όταν η Δόξα Δράμας έχει την τύχη να έχει υγεία στα οικονομικά της και απόλυτο επαγγελματισμό στις οικονομικές της υποχρεώσεις από τη παρουσία του μεγαλομετόχου της, Γιάννη Μπύρου.

Αυτή η γκάφα λοιπόν θα μειώσει στους 3 βαθμούς τη συγκομιδή της Δόξας Δράμας και θα εκτοξεύσει στους 6 τον Βόλο. Δεν προδικάζουμε καμία απόφαση του αθλητικού δικαστή, στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μη εφαρμογής του κανονισμού και γι’ αυτό η τιμωρία των «μαυραετών» από τη στιγμή που η ένσταση του Βόλου έγινε εμπρόθεσμα είναι δεδομένη. Και έτσι με το «καλημέρα» έχουμε μία βόμβα στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Πηγή a-sports

«Παγωμάρα» επικρατεί στη Δόξα Δράμας, για την ένσταση που φέρεται να κατέθεσε ο ΝΠΣ Βόλος, για το κύρος του αγώνα της Κυριακής, καθώς στην ομάδα του Στάικου Βεργέτη κέρδισαν 2-1 εντός και κινδυνεύουν να χάσουν στα χαρτιά, γιατί οι Θεσσαλοί τονίζουν ότι ο γιατρός αγώνα ήταν ίδιος με αυτόν των «Μαυραετών».

Ο κόσμος είναι… ανάστατος και υπάρχει κλίμα ανησυχίας και αβεβαιότητας, ένα γενικό «ξενέρωμα», που μετριάζει τη χαρά των δυο νικών, αφού υπάρχει θεωρητικά κίνδυνος μηδενισμού στο συγκεκριμένο ματς. Οι αμφιβολίες που εγείρονται από τους Δραμινούς, που δεν πήραν επίσημα θέση, αλλά διαρρέουν το σκεπτικό τους, είναι για το αν είναι εμπρόθεσμη η υποβολή της ένστασης, εντός 48 ωρών από τη διεξαγωγή του ματς, αφού σήμερα Τετάρτη δημοσιοποιήθηκαν οι ενέργειες της ομάδας της Μαγνησίας. Από τρίτη ομάδα δεν μπορεί να γίνει ένσταση, αφού δεν υπήρχε αντικανονική συμμετοχή παίκτη.

Οι Μακεδόνες βάσει του ΚΑΠ, στο άρθρο 23 και παράγραφο 4 (στην ένθετη φωτο), περιμένουν να δουν αν πληρούνταν τα κριτήρια για να εκδικαστεί κατ’ ουσίαν η ένσταση, ή απορριφθεί… νωρίτερα.

Αν δηλαδή εντός προθεσμίας (μέχρι χθες το μεσημέρι), η ομάδα του Βόλου απέστειλε ΦΑΞ στη διοργανώτρια και συστημένη επιστολή. Και τα δυο είναι απαραίτητα. Ενημέρωση από τη διοργανώτρια δεν υπήρχε επίσημα μέχρι χθες, με αριθμό πρωτοκόλλου από τη Φούτμπολ Λιγκ και άρα στη Δόξα ακόμα είναι επιφυλακτικοί και περιμένουν τη συνέχεια της διαδικασίας. Για την έξοδο της Κυριακής, με τον Πλατανιά στα Χανιά, δεν υπολογίζεται ο τραυματίας Σιώπης.

ΠΗΓΗ: arenafm

Ένσταση και ο Καραϊσκάκης κατά Πλατανιά

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ Εθνικής Κατηγορίας καλεί σε απολογία την Παρασκευή 9/11/2018 και ώρα 16:00 τις ΠΑΕ ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ και ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ προκειμένου να συζητηθεί η ένσταση που υπέβαλε η ΠΑΕ ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (αγώνας 3/11/2018)».

Οι Αρτινοί ηττήθηκαν με 1-0, ωστόσο  κατέθεσαν ένσταση, καθώς θεωρούν ότι ο Μιγκέλ Μπιανκόνι που αγωνίστηκε για τον Πλατανιά ήταν τιμωρημένος.

Οι νεοφώτιστοι αναφέρουν ότι ο παίκτης που έκρινε την αναμέτρηση με το γκολ που πέτυχε, ήταν τιμωρημένος από πέρυσι που αγωνιζόταν στη Βραζιλία και κατά συνέπεια δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Με βάση τα παραπάνω, οι Αρτινοί θέλουν να κατακυρωθεί το ματς υπέρ τους με 3-0, ωστόσο από τον Πλατανιά ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα αντικανονικής συμμετοχής του παίκτη.