Κυρίαρχος στις Ιταλικές Άλπεις ο Τρικαλινός Γιάννης Τρίγκας

Ενα ζευγάρι χιονολάστιχα με καρφιά φτιαγμένα στο χέρι και ένα Montesa H7 360cc του ’82 έδωσαν τη νίκη στον Τρικαλινό αναβάτη στο Swank Rally On Ice πάνω στις ιταλικές Άλπεις.

Με ένα Montesa H7 360cc του ’82 φορτωμένο στο πορτμπαγκάζ ενός νοικιάρικου RV, ο Τρικαλινός Γιάννης Τρίγκας   και η παρέα του μπήκαν στο πλοίο για Ιταλία, με τελικό προορισμό τον αγώνα στην πιστά Ιce Rοsa Ring.

«Είχαμε λάβει μόλις πριν μια βδομάδα την επιβεβαίωση της συμμετοχής μας στο Swank Rally On Ice από τους Deus, δανειστήκαμε ένα ζευγάρι χιονολάστιχα με καρφιά φτιαγμένα στο χέρι από τον Χρήστο στο MX House στα Γρεβενά, ο φίλος Βασίλης Βράκας στα Τρίκαλα μας προσάρμοσε στο Montesa τους αναγκαίους -από τον ειδικό κανονισμό του event- προφυλακτήρες μιας και τα καρφιά έχουν την τάση να ξεκολλάνε από τα λάστιχα και να εκσφενδονίζονται φυγοκεντρικά και ανεξέλεγκτα. Θεωρητικά ήμασταν ready to race. Θεωρητικά…», μας είπε ο Γιάννης Τρίγκας.

Δες το video από τον αγώνα Deus Swank Rally On Ice

«Με κάτι καθυστερήσεις στα καράβια και… κάτι καθυστερήσεις στα κεφάλια μας, καταλήξαμε στην πίστα μετά από μια 600αρα χλμ. στις 4 τα χαράματα ανήμερα του αγώνα. Ένας αγώνας κυρίων, «gentlemen’s race» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αλυτάρχης Μarco Βelli του Di Traverso Flat Track School στο riders briefing.»

«Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΦΡΕΣΚΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ ΗΤΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΓΟΣ. ΠΑΓΟΣ ΠΑΧΥΣ. ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΡΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ. ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΕΛΙΚΑ. ΑΥΤΟ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: ΠΑΤΑΓΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ, ΞΕΚΙΝΑΓΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΑΤΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΟΥ. ΕΙΧΕΣ ΟΣΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 16:30 ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ. ΤΟ MONTESA «ΔΕΝ ΜΑΣΗΣΕ» ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΑ ΜΠΙΛΟΖΕΡΙΑ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΡΟΛΟΪ ΠΑΡΑ ΤΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ. ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΥΟ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΠΙΕΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΩ.»

 

Από τους πρώτους γύρους άρχισα να το διασκεδάζω ψάχνοντας πρόσφυση και το όριο πλαγιολίσθησης.

«Από τους πρώτους γύρους άρχισα να το διασκεδάζω ψάχνοντας πρόσφυση και το όριο πλαγιολίσθησης. Tα επίπεδα πρόσφυσης ήταν πραγματικά εντυπωσιακά για τις συνθήκες και γύρο με το γύρο το χαμόγελο μεγάλωνε μέσα από το κράνος μιας και τα γλιστρήματα ήταν τόσο ελεγχόμενα ακόμα και με 4η στο κιβώτιο! Τα φρένα ήταν ένα άλλο παιχνίδι… απλά δεν σταματούσες, ή το πλάσαρες για να φρενάρει στριφτό ή στον απέναντι τοίχο χιονάνθρωπος! Φανταστείτε την ευθεία της πίστας με 5η πλησιάζοντας τα 100χλμ./ώ…»

Κάπως έτσι ο Γιάννης Τρίγκας έκανε τον καλύτερο χρόνο και πήρε την νίκη…

Το πλάνο ήταν ο Γιάννης να τρέξει και το Snowquake την επομένη στις 17 του Γενάρη (εδώ μιλάμε για «παραδοσιακό» αγώνα με 6-8 αναβάτες στη σχάρα της εκκίνησης), άλλα δυστυχώς το Montesa «ξεψύχησε» στο γύρο του θριάμβου… Είχε περάσει δύσκολη μέρα.

redbull.com