Οι Κύπριοι διέκοψαν την Β Εθνική τους λόγω ύποπτων αγώνων

Αναστολή στη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος Κύπρου! Αυτό αποφάσισε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία (ΚΟΠ) καθώς υπάρχουν πολλές συσσωρευμένες ενδείξεις για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα σε αναμετρήσεις του.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής διαπιστώθηκε ότι είχαν σταλεί πολλές εκθέσεις από την UEFA για ματς, στα οποία ενδέχεται να υπήρχε «προσυνεννόηση». Μέχρι να αποφασιστεί η επανέναρξη του Πρωταθλήματος, η ΚΟΠ, σε συνεννόηση με το αρμόδιο τμήμα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, θα προχωρήσει στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για αποτροπή παρόμοιων φαινομένων.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και αλλαγές στη δομή του πρωταθλήματος για την επόμενη σεζόν (2019-20).

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΠ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ επικύρωσε την χθεσινή (09/04/2019) εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για άμεση αναστολή του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Ομοσπονδία θα θεσπίσει νέο κανονισμό για επιβολή ποινών για τους αγώνες με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της UEFA και ο κανονισμός θα κοινοποιηθεί στα Σωματεία πριν την επανέναρξη του Πρωταθλήματος.

Επίσης στην επόμενη συνεδρία του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ θα προχωρήσει σε αποφάσεις για αλλαγές στη δομή του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας από την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2019-2020″.