ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ/ Μετάλλια στη Βουλγαρία κατέκτησε ο ΑΣΕΤ

Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Είναι μια ρήση την οποία έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια ο σύλλογός μας. Ο Α.Σ.Ε.Τ. καινοτομεί τα τελευταία χρόνια τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε συμμετοχή σε αγώνες υψηλού επιπέδου στην κολύμβηση.

Και για να έρθουμε κατευθείαν στο θέμα ο σύλλογός μας Α.Σ.Ε.Τ. συμμετείχε το Σαββατοκύριακο 25-26 Απριλίου 2015 με δύο αθλητές του τον Καπαρτζιάνη Βασίλη στην αγωνιστική κατηγορία και τον Αδάμο Χρήστο στη προαγωνιστική στους διεθνείς αγώνες ‘’VI 22april INTERNATIONAL MEETING Banja Luka’’.

Οι αγώνες διεξήχθησαν σε ένα πανέμορφο αθλητικό κέντρο στο υπερσύχρονο κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών 50m στην πανέμορφη Βοσνία.

Στους αγώνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια θεσμός, συμμετείχαν 1700 αθλητές από 63 διαφορετικά σωματεία. 20 από την Ελλάδα και 43 από 8 χώρες των Βαλκανίων και όχι μόνο. Σε αυτούς τους αγώνες συμμετείχε και ένα μέρος της Εθνικής Ελλάδος στην κατηγορία ανδρών – γυναικών. Σίγουρα η συμμετοχή ήταν μεγάλη επιτυχία αφού η εμπειρία που απέσπασαν οι αθλητές μας  ήταν μεγάλη. Από την ημέρα ίδρυσης της τρικαλινής κολύμβησης ο Α.Σ.Ε.Τ. είναι ο μοναδικός σύλλογος της πόλης μας που συμμετείχε σε διεθνείς διασυλλογικούς αγώνες στο εξωτερικό. Η τεράστια επιτυχία όμως δεν είναι μόνο η συμμετοχή του συλλόγου μας Α.Σ.Ε.Τ. στους εν λόγω αγώνες είναι ότι κατάφερε να είναι και πρωταγωνιστής αφού κατέκτησε και 6 (έξι) μετάλλια 2(δύο) χρυσά και 4 (τέσσερα) αργυρά.

Κατέκτησε 2 (δύο) χρυσά και 1 (ένα) αργυρό με τον αθλητή της αγωνιστικής κατηγορίας στην κατηγορία πανπαίδων Β΄ δηλαδή κατηγορίας 13 ετών Καπαρτζιάνη Βασίλη στα 50m κ 200m πρόσθιο και δεύτερη θέση στα 100m πρόσθιο. Οι χρόνοι που επέτυχε ο αθλητής μας Καπαρτζιάνης Βασίλης ήταν στα 50m πρόσθιο 33’’,92 1ος . 200m πρόσθιο 2΄44’’43 1ος 100m πρόσθιο 1΄16’’27 2ος . Η μεγάλη όμως επιτυχία του αθλητή μας Καπαρτζιάνη Βασίλη δεν ήταν τα μετάλλια και οι χρόνοι που επέτυχε, ήταν ότι βάσει του κανονισμού των αγώνων και των χρόνων που είχε του δόθηκε το δικαίωμα να συμμετέχει στους απογευματινούς τελικούς των αγωνισμάτων του.

Ήταν ο πιο μικρός αθλητής ηλικιακά που συμμετείχε στους απογευματινούς τελικούς των αγωνισμάτων του και κατάφερε να κατακτήσει τις ανάλογες θέσεις:

14ος μεταξύ 18 αθλητών 50m πρόσθιο με χρόνο 34’’,16

16ος μεταξύ 18 αθλητών 100m πρόσθιο με χρόνο 1΄15’’15

12ος μεταξύ 18 αθλητών 200m πρόσθιο με χρόνο 2΄42’’12

Ατομικό ρεκόρ για φέτος.

Αυτή η συμμετοχή και επιτυχία του αθλητή μας θα του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί με περισσότερη εμπειρία στο επερχόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον Ιούλιο στην Πάτρα.

Συνεχίζουμε όμως με τον μικρότερο αθλητή μας τον δωδεκάχρονο Καλαμπακιώτη Χρήστο Αδάμο που και αυτός άφησε το στίγμα του στην κατηγορία του.

Ο Χρήστος κατέκτησε 3 αργυρά μετάλλια στα 50, 100, 200 ύπτιο.

Οι χρόνοι που πέτυχε ο αθλητής μας ήταν:

50m ύπτιο 2ος 35’’4

100m ύπτιο 2ος 1΄18’’,67

200m ύπτιο 2ος 2΄48’’70

Και αυτοί οι χρόνοι του αθλητή μας Αδάμου είναι χρόνοι ορίων πανελληνίου πρωταθλήματος που του δίνει τη δυνατότητα από φέτος να συμμετέχει στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο για τον σύλλογό μας Α.Σ.Ε.Τ. αφού τα τελευταία χρόνια λειτουργεί με επιστημονικά πρότυπα. Συνεργάζεται με τον Dr. Αντωνακάκη Δημήτρη ο οποίος είναι διατροφολόγος και ακτινοδιαγνώστης και ήταν και παλιός πρωταθλητής στην κολύμβηση.

Ο κ. Αντωνακάκης παρακολουθεί σε τακτά χρονικά διαστήματα τους αθλητές μας και τους συμβουλεύει σε θέματα διατροφής. Επίσης συνεργάζεται με τον εμπειρότατο και πολυνίκη προπονητή ως τεχνικό σύμβουλο κ. Γρηγόρη Μάχλα ο οποίος συμβουλεύει τους προπονητές μας πάνω σε θέματα προπονητικά.

Τέλος θέλουμε να ενημερώσουμε τους αγαπητούς γονείς ότι έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές για τα θερινά τμήματα τόσο στη μεγάλη όσο και για τη μικρή πισίνα η οποία θα ανοίξει το επόμενο διάστημα. Για πληροφορίες τηλ. 24310 28861, 6973042562, e-mail-aset@hol.gr, www.aset.gr. Οι προπονητές κ. Κατσιάμπας Δημήτρης και Οικονομίδου Ντίνα έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εμφάνιση των αθλητών μας.

Καλό θα είναι οι γονείς να είναι προσεκτικοί όσον αφορά στην επιλογή του σωματείου που θα εγγράψουν τα παιδιά τους. Να επιλέξουν σωματείο όπως ο Α.Σ.Ε.Τ. ο οποίος έχει αγωνιστικό παρελθόν, παρόν και μέλλον αφού ο πήχης έχει ανέβει ψηλά και υπάρχουν πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας.

Και καλό θα είναι να συλλέγουν πληροφορίες και να μην παραμυθιάζονται από ψευτοπροσφορές και ψευτουποσχέσεις.

Την υποχρέωση κλείνοντας αυτό το άρθρο αισθανόμαστε ως σύλλογος να συγχαρούμε τον επιστήμονα και υπεραθλητή Dr. Γεώργιο – Ιωάννη Τσιάνο για τον τελευταίο άθλο που κατάφερε τον περασμένο Απρίλιο. Συμμετείχε με επιτυχία στον μαραθώνιο της άμμου –des Sables- στην έρημο Σαχάρα στη χώρα του Μαρόκου. Ήταν ένας αγώνας διάρκειας έξι ημερών και απόστασης 250κμ. Συγχαρητήρια!!!