Κοντονής: «Στον αθλητισμό θα επανέλθει σε όλα τα επίπεδα η διαφάνεια και η εφαρμογή του νόμου»

Ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε τα παρακάτω στην τελετή παράδοσης-παραλαβής :

«Θέλω να ευχαριστήσω όλη την απερχόμενη πολιτική ηγεσία και όλους τους εργαζόμενους και τα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Δεν θα μπορούσε να είναι τα πράγματα διαφορετικά, αν και ο απερχόμενος Πρωθυπουργός φαίνεται ότι πολύ λίγα αποκόμισε από τη θητεία του στο Υπουργείο Πολιτισμού με αποτέλεσμα να δούμε αυτά που είδαμε…

Να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την τιμή που μου έκανε να μου εμπιστευτεί τον ευαίσθητο τομέα του αθλητισμού και τον Υπουργό Παιδείας τον καθηγητή Αριστείδη Μπαλτά ο οποίος δεν είναι μόνο ένας σπουδαίος Πανεπιστημιακός, είναι ένας ακριβός σύντροφος που εμείς οι νεότεροι τον συναντήσαμε πριν 30 χρόνια, όταν υπό την ηγεσία του Γιάννη Μπανιά προσπαθούσαμε να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα της ανανεωτικής αριστεράς και της κομουνιστικής ανανέωσης.

Κυρίες και κύριοι ο αθλητισμός είναι ένα πεδίο που ενδιαφέρει όλη την κοινωνία. Πρώτα και κύρια ενδιαφέρει τη νεολαία και για μας κάτι που ενδιαφέρει τη νεολαία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και στη σκέψη και στη δράση. Δυστυχώς αυτός ο τομέας τα τελευταία χρόνια έχει δοκιμαστεί, έχει ταλανιστεί. Έχει ταλανιστεί από τη βία, έχουμε θρηνήσει ανθρώπους στα γήπεδα, από τη μάστιγα των αναβολικών και κυρίως από μία εκτεταμένη διαφθορά και διαπλοκή σε σημείο τέτοιο που ακόμη και ανθρώπινα λάθη να εντάσσονται σε ένα πεδίο δόλου και ακραίας καχυποψίας.
Η Κυβέρνηση της αριστεράς θα αντιμετωπίσει με σοβαρότητα, σταθερότητα και αποφασιστικότητα αυτά τα φαινόμενα. Και αυτό είναι ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Ελπίζω σήμερα να το λάβουν όλοι.

Πρώτον, θέλουμε να τονίσουμε ότι όσοι συγκροτούν παρασυναγωγές, διαμορφώνουν έκνομες πρακτικές και νοοτροπίες τους καλούμε να σταματήσουν τώρα. Δεν θα γίνει ανεκτό τίποτα στο μέλλον.

Δεύτερον, βιαιότητες και τραμπουκισμοί εναντίον εκπροσώπων και αντιπροσώπων του ελληνικού λαού και των τοπικών κοινωνιών δεν θα γίνουν ανεκτές ως συμπεριφορές. Όσοι απεργάζονται τέτοιου είδους καταστάσεις, είτε με μεταμφιεσμένους τραμπούκους ως οπαδούς είτε διαμέσου των φανατικών των γηπέδων, να γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και δε φοβάται.
Δεν ερχόμαστε με λυμένο το ζωνάρι, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε και δεν φοβόμαστε να συγκρουστούμε ούτε με τα συμφέροντα, ούτε με έκνομες καταστάσεις.

Τρίτον, στον αθλητισμό θα επανέλθει σε όλα τα επίπεδα η διαφάνεια, η αξιοκρατία, το φίλαθλο πνεύμα, η εφαρμογή του νόμου και πάνω από όλα η ισονομία. Αθλητισμός χωρίς εφαρμογή των νόμων και χωρίς ισονομία είναι γράμμα κενού περιεχομένου και προσβολή στον ίδιο μας τον πολιτισμό. Θέλουμε να πετύχουμε καθαρά πρωταθλήματα, υγιή ανταγωνισμό, αθλητικό πνεύμα.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως για τα καλά του λόγια τον απερχόμενο Υφυπουργό τον κ. Γιάννη Ανδριανό και θέλω να πω προς όλους ότι ήταν ένας ευγενέστατος και ευπρεπέστατος κοινοβουλευτικός ο οποίος αντιμετώπισε πάντα με καλή πίστη όλα τα ζητήματα που του έθεταν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Να είναι καλά και εύχομαι την ίδια συνέχιση στο έργο του. Από το περιορισμένο πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων, περιορισμένο για να εμφανίσει η απερχόμενη κυβέρνηση αυτό το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα, θα κάνουμε ότι μπορούμε για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων για να δώσουμε διέξοδο στο λαό και στη νεολαία. Να είστε καλά, σας ευχαριστούμε όλους. Να ξέρετε ότι η αξιοκρατία που υποσχόμαστε στον Αθλητισμό είναι γνώμονας και κατεύθυνση. Πρώτα από όλα αξιοκρατία στις κρατικές υπηρεσίες. Δεν είναι υπόσχεση είναι λόγος τιμής. Να είστε καλά.»