Δεν δυσκολεύτηκε ο Ολυμπιακός να κερδίσει στη Λαμία την τοπική ομάδα με 6-0 και να παραμείνει στη κορυφή της βαθμολογίας στη Super League στη 12η αγωνιστική, σε αντίθεση με την Λαμία που παραμένει ουραγός.
Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, έκανε επίδειξη δύναμης και πανηγύρισε την 9η νίκη του σε 10 αγώνες, καθώς μετρά και μια ισοπαλία. Το σκορ άνοιξε στο 13΄ ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ακολούθησαν τα γκολ των Γιαν Εμβιλά (33΄) και Γιουσέφ Ελ-Αραμπί (35΄).
Στο 82ο λεπτό, ο Σουντανί ευστόχησε από την άσπρη βούλα κι ενώ ο Σαραμαντάς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 73ο λεπτό, αφήνοντας με 10 παίκτες την ομάδα του Μπάμπη Τενέ. Με κεφαλιά ο Κάιπερς στο 83΄ διαμόρφωσε το 5-0 και ο Μασούρας στο 87ο λεπτό… έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.
Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τον Κώστα Φορτούνη που είχε μείνει εκτός αποστολής, καθώς και χωρίς τους τραυματίες Βαλμπουενά και Ντρέγκερ. Η Λαμία αν και έκανε υπερπροσπάθεια και είχε πολλές τελικές, σε κάποιο σημείο κατέρρευσε.
Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, αφού η μπάλα κολλούσε λόγω της βροχής που είχε πέσει, ο Ολυμπιακός δεν έδειξε να επηρεάζεται. Η ομάδα του Πειραιά μπήκε με την αυτοπεποίθηση του πρωτοπόρου απέναντι στην ουραγό και στο 13΄ έκανε το 1-0 από κεφαλιά του Μπουχαλάκη, αφού πρώτα ο τερματοφύλακας της Λαμίας, Θεοδωρόπουλος είχε διώξει με γροθιά την μπάλα, μετά την εκτέλεση φάουλ του Μασούρα από αριστερά.
Οι «ερυθρόλευκοι», όμως στην ίδια φάση, αφού ο Σεμέδο δέχτηκε δυνατό χτύπημα στο κεφάλι από σύγκρουση με τους Θεοδωρόπουλο και Αντέτζο, έπεσε στο έδαφος και χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες για να ξανασηκωθεί και να συνεχίσει να αγωνίζεται.
Στο 29ο λεπτό, ο Μπουχαλάκης είχε μία ακόμη ευκαιρία να σκοράρει, όταν κέρδισε φάουλ λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής της Λαμίας, το εκτέλεσε, αλλά η μπάλα έπεσε πάνω στο τείχος.
Μετά από νέο σουτ του Σισέ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Η ανωτερότητα των «ερυθρόλευκων» ήταν πασιφανής και στα δύο μισά του γηπέδου και το δεύτερο γκολ δεν άργησε.
Στο 34΄, με ένα εξαιρετικό σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή, ο Εμβιλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Θεοδωρόπουλο ανίκανο να αντιδράσει.
Μόλις ένα λεπτό αργότερα (35΄), ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα ακόμη γκολ, αυτή την φορά με πρωταγωνιστή τον Γιουσέφ Ελ-Αραμπί. Ο Μασούρας έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Μαροκινός πρόλαβε τον Τζανετόπουλο, έβαλε το πόδι από κοντά και «έγραψε» το 3-0.
Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός έψαχνε τη μεγάλη ευκαρία, αλλά δεν την έβρισκε. Στο 56΄ τη βρήκε η Λαμία, αλλά δεν την αξιοποίησε. Από κοντά ο αφύλαχτος Βασιλακάκης, μετά από λάθος του Πέπε, έκανε το πλασέ από πάσα του Τσούκαλου, με την μπάλα να περνά όμως πάνω από το δοκάρι.
Η Λαμία κέρδισε και πέναλτι στο 64ο λεπτό, όταν ο Βάτσιος είδε στο VAR ότι είχε κάνει χέρι ο Ραντζέλοβιτς, ο Ντέλετιτς το εκτέλεσε, αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τη μία αλλαγή μετά την άλλη, δίνοντας ανάσες στους βασικούς και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο Ολυμπιακός θα πετύχαινε τρία ακόμη γκολ!
Στο 78΄, ο Ραντζέλοβιτς ζήτησε πέναλτι για χέρι του Σαραμαντά, η φάση ελέγχτηκε το VAR και ο Βάτσιος υπέδειξε πέναλτι για τον Ολυμπιακό, ενώ ο Σαραμαντάς αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.
Στο 82ο λεπτό, ο Σουντανί ευστόχησε από την άσπρη βούλα διαμορφώνοντας το 4-0. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς δεν είχαν πει την τελευταία λέξη τους, αφού στο 83΄ λεπτό με κεφαλιά ο Κάιπερς, μετά τη σέντρα του Ραντζέλοβιτς, έκανε το 5-0.
Στο 83΄, ο Ανδρούτσος έκανε τη σέντρα, ο Μασούρας άπλωσε το αριστερό πόδι και διαμόρφωσε το τελικό 6-0, με τον Ολυμπιακό να πέρνει μια επιβλητική νίκη.
Λαμία (Μπάμπης Τέννες): Θεοδωρόπουλος, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Παλαβαντασβίλι (46′ Τσούκαλος), Ρόμανιτς, Προβυδάκης, Ζιούλης, Αραμπούλι (85′ Βλαχομήτρος), Μπουλούλης (46′ Βασιλακάκης) και Ντέλετιτς (85′ Κωστίκα).
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια (66′ Ανδρούτσος), Σεμέδο (66′ Αβραάμ), Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά (46′ Πέπε), Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα (75′ Κάιπερς), Ραντζέλοβιτς, Μασούρας και Ελ Αραμπί (61′ Σουντανί).
Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι του Βόλου με τον Παναιτωλικό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για την 12η αγωνιστική της Super League, αφού οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Η ομάδα του Αγρινίου αγωνίστηκε από το 28΄ με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Τζανακάκης με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Και οι δύο ήθελαν τους τρεις βαθμούς της νίκης, αφού ο Βόλος έχει να κερδίσει από τις 17 Οκτωβρίου, ενώ ο Παναιτωλικός πήρε την πρώτη του νίκη την περασμένη αγωνιστική επικρατώντας 2-1 της ΑΕΛ. Η ομάδα της Μαγνησίας είναι στην 6η θέση με 15 βαθμούς, ενώ ο Παναιτωλικός είναι 12ος με 8β.
Στο 59΄ ο Βόλος κέρδισε πέναλτι το οποίο πήρε ο Περέα σε ανατροπή του μέσα στην περιοχή από τον Περέιρα, όμως ο Μελίσσας απέκρουσε την εκτέλεση του Ουάρντα και κράτησε το μηδέν για την εστία του Παναιτωλικού.
Στο 69′ ο Βόλος έχασε νέα μεγάλη ευκαιρι, με το σουτ του Δουβικα, από το γύρισμα του Περέα, να βρίσκει στα πόδια του Κωνσταντόπουλου και να καταληγει κόρνερ.
Ο Βόλος συνέχισε να πιέζει στο Β΄ ημίχρονο τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ωστόσο κατάφεραν να κρατήσουν την εστία τους ανέπαφη και να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα.
Κόκκινες κάρτες: 28΄ Τζανακάκης (2 κίτρινες)
ΝΠΣ Βόλος: Κλέιμαν, Ντεντάκης, Κολόμπο, Σάντσες, Ριένστρα, Νίνης, Περέα, Ουάρντα, Μαρτίνες, Μπαρτόλο, Δουβίκας.
Παναιτωλικός: Μελίσσας, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας, Τζανακάκης, Ταχάρ (90΄΄ +6΄ Βάντερστον), Τσινγκάρας, Ντάλσιο, Γιάκολις (53΄ Περέιρα), Μεντόσα (53΄ Μάζουρεκ), Βέργος (71΄ Αζάντι), Ντίας.
ΑΠΕ ΜΠΕ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 27-3 28
2 ΑΡΗΣ 17-7 26
3 ΠΑΟΚ 18-6 24
4 ΑΕΚ 20-10 22
5 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 13-10 18
6 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 12-13 16
7 ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ 14-17 15
8 ΟΦΗ 15-18 15
9 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 11-17 14
10 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 13-15 12
11 ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 13-18 9
12 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 6-15 8
13 ΑΕΛ 7-18 6
14 ΛΑΜΙΑ 5-24 2
Οι 6 πρώτοι παίζουν πλέι οφ πρωταθλητή και ευρωπαϊκών θέσεων, από την 7η θέση και κάτω τα πλέι άουτ
Σάββατο 12 Δεκεμβρίου
Α.Ε.Λ. – Ο.Φ.Η. 0-1
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-0
Κυριακή 13 Δεκεμβρίου
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-6
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. – A.E.K. 3-4
ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-0
ΑΡΗΣ – Π.Α.Ο.Κ. 1-0
Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ 2-0




