Μαραθώνιος Αθηνών «Γρηγόρης Λαμπράκης»/42.195μ. σε 30 χρόνια

Μια διαδρομή 42.195 μ. ή μια πορεία 30 χρόνων; Ένας αγώνας για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία ή μια μάχη των αθλητών με τον ίδιο τους τον εαυτό; Ποια είναι η ταυτότητα του Μαραθωνίου της Αθήνας;
Μία ενδελεχής έρευνα ετών εκδίδεται για πρώτη φορά και επιχειρεί όχι μόνο να καταγράψει την ιστορία του Μαραθωνίου της Αθήνας, αλλά και να φωτίσει αθέατες πλευρές του. Τολμά να μιλήσει για το πώς από μια εμπορική διοργάνωση εξελίχθηκε σε αγώνα που κερδίζει έδαφος και φίλους μέρα με τη μέρα. Αποκαθιστά την αλήθεια στα λάθη που είχαν γίνει σε σχέση με τους πρώτους νικητές. Αποκαλύπτει παρασκήνια. Και δίνει τον λόγο στους πρωταγωνιστές.
Τις 330 σελίδες του βιβλίου υπογράφει ο δημοσιογράφος και άνθρωπος που έχει ζήσει τον Μαραθώνιο εκ των έσω, Μπάμπης Ζαννιάς, ο οποίος μέσα από το πόνημά του αυτό καταφέρνει να δημιουργήσει ένα τόμο – εργαλείο για όσους αγαπούν τον Μαραθώνιο (δεδομένου ότι περιλαμβάνει αναλυτικούς καταλόγους με τους συμμετέχοντες όλων των διοργανώσεων, τις επιδόσεις, τις χώρες συμμετοχής κλπ), αλλά και πολύτιμες πληροφορίες για όσους θέλουν να θυμηθούν ή να γνωρίσουν τον Μαραθώνιο, καθώς τα κείμενα είναι εμπλουτισμένα με πλούσιο πρωτογενές υλικό (έγγραφα, μαρτυρίες, συνεντεύξεις, δημοσιεύματα και φωτογραφίες).
Η Παρουσίαση
Οι εκδόσεις Βογιατζή και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο 42.195μ σε 30 χρόνια του Μπάμπη Ζαννιά, ένα βιβλίο ντοκουμέντο για τον Μαραθώνιο της Αθήνας, στον ΙΑΝΟ Σταδίου 24, το Σάββατο 3 Μαΐου στις 14:00.
Θα μιλήσουν:
Μεταξία Μπερτζελέα, 1η νικήτρια του 1ου Μαραθωνίου Ειρήνης Αθηνών «Γρηγόρης Λαμπράκης»
Γιάννης Κούρος, υπερ-μαραθωνοδρόμος, 2ος νικητής του 1ου Μαραθωνίου Ειρήνης Αθηνών «Γρηγόρης Λαμπράκης»
Γιώργος Κατσιμπάρδης, πρώην υφυπουργός εσωτερικών, επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ
Κώστας Σφήκας το  πρώην μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και  παλαιός πρωταθλητής του άλματος τριπλούν
Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του Μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη
Γιάννης Σταματόπουλος πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου και αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ
Μπάμπης Ζαννιάς δημοσιογράφος- συγγραφέας του βιβλίου
Συντονίζει η δημοσιογράφος Μαίρη Αδαμοπούλου