Μετά την δήλωση Αϊβάζογλου του ΑΟΤ θέλουν ποσοστό από το Στοίχημα και οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1

«Ποιος είναι κερδοφόρος στο χώρο του ποδοσφαίρου;  Από αυτό το προϊόν ζουν οι στοιχηματικές. Να ενισχύσουν χορηγικά τις ομάδες. Θα έρθει με μια πρόταση νόμου, που κάθε χρόνο θα χορηγείς στις ΠΑΕ ομάδες της Super League 2 αλλά και τις ΠΑΕ της Football League», δήλωνε χθες αλλά και πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος της ΠΑΕ Α Ο Τρίκαλα Ηλίας Αϊβάζογλου και κάποιοι σε άλλες ομάδες ειρωνεύτηκαν μια τέτοια πρόταση, η οποία ήταν στην κατεύθυνση εξεύρεσης οικονομικών πόρων για τους συλλόγους.

Στην σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λιγκ 1 , αφού εκφράστηκαν ανησυχίες για το οικονομικό τοπίο εν όψει και της νέας περιόδου, αφού προτάθηκε να ζητηθεί οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία, να μειωθεί κι άλλος ο φόρος στα συμβόλαια, που πρόσφατα «έπεσε» στο 22%, να σταματήσει η Λίγκα να αποδίδει το ποσοστό του 5% στην ΕΠΟ από τα συμβόλαια για τους επόμενους μήνες και  επανήλθε η πρόταση για διεκδίκηση ποσοστού από το Στοίχημα.

O πρόεδρος του Παναιτωλικού κ. Κωστούλας, όπως κατέγραψε η ιστοσελίδα δίκη , ανέφερε : «Αν πάμε σε κεντρική διαχείριση , τότε ουδείς μπορεί να κάνει χωριστή συμφωνία. Αυτό που είπα για ποσοστό από το στοίχημα, δεν εννοώ τη διαφήμιση στη φανέλα. Είναι καλό που η Λίγκα θα πάρει 6 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία από ξένη στοιχηματική εταιρεία.  Να πιέσουμε την κυβέρνηση να νομοθετήσει ώστε να δίδεται ποσοστό στις ΠΑΕ από το στοίχημα γενικώς. Χάσαμε το παιχνίδι με τον ΠΣΑΠ. Έχει δίκιο ο κύριος Αλαφούζος. Η Λίγκα πρέπει ότι η χρονιά χάθηκε. Το ζήτημα είναι τι κάνουμε την επόμενη σεζόν.  Το μεγάλο πρόβλημα θα το έχουν οι μικρότερες ομάδες. Αν τελειώσουν τα τηλεοπτικά και μειωθούν κατά 70%, τελειώσαμε. Να κυνηγήσουμε ποσοστό από το στοίχημα. Είναι η μόνη διέξοδος».

Ενώ ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, κ. Αντωνίου τόνισε: «Θα ήμουν περιχαρής να συνδράμει η ΕΠΟ στις ΠΑΕ. Συμφωνώ με την πρόταση για ποσοστό από το στοίχημα. Για τα 4 εκατ. ευρώ της UEFA είναι η τακτική επιχορήγηση έως το 2022 προς την ΕΠΟ. Μπορούν να διατεθούν μόνο 1,3 εκατ. ευρώ. Θα το συζητήσουμε στην επόμενη ΕΕ της ΕΠΟ «.

Στο ίδιο μήκος και ο Ηλ. Πουρσανίδης του ΟΦΗ : «Να ζητήσουμε ποσοστό από το στοίχημα για την επομένη σεζόν. Προτείνω στα γήπεδα να υπάρχει το 20% των φιλάθλων και να μην παίξουμε σε άδειες κερκίδες».