Μεταγραφές όλο το χρόνο για ερασιτέχνες

Σχεδόν όλο το χρόνο θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές οι ερασιτεχνικές ομάδες αν οριστικοποιηθεί το σχέδιο που επεξεργάζονται στην ΕΠΟ ώστε να υλοποιηθεί υπόδειξη της FIFA .

Σύμφωνα μ’ αυτό, όλα τα δελτία πλέον θα είναι «Oρισμένου Χρόνου» από ένα έως πέντε χρόνια, μετά την ηλικία των 10 ετών για κάθε ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος θα μπορεί να καταστεί ελεύθερος στη διάρκεια ισχύος του δελτίου του με «αποζημίωση για την κατάρτιση και την εκπαίδευσή του», το ύψος της οποίας θα βγαίνει με βάση κάποιους συντελεστές που θα αποφασιστούν από την ΕΠΟ .

Θα αλλάξουν, επίσης, και οι χρονικές περίοδοι αλλαγής ιδιότητας των παιχτών με σημαντικότερη αυτή των μεταγραφών που θα μπορούν να γίνονται συνεχώς από 1 Ιουλίου, έως και 27 Φεβρουαρίου.

Σημειώνουμε ότι με βάση τον ισχύοντα κανονισμό οι μεταγραφές στα ερασιτεχνικά γίνονται το καλοκαίρι (1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου) και όλο τον Ιανουάριο.

Επίσης η περιόδος των επανεγγραφών θα μεγαλώσει κατά δύο μήνες και οι ελεύθεροι παίκτες θα μπορούν να επανεγγραφούν σε τέσσερις μήνες, δηλ. από 1/9 έως 30/10 και από 1/2 έως 31/3 (μέχρι τώρα είναι μόνο τους μήνες Σεπτέμβριο και Ιανουάριο).

Ακόμη, για τους αλλοδαπούς, έχει προταθεί να αυξηθεί σε 10 (από 5) ο αριθμός που διακαιούται να διαθέτει το κάθε σωματείο, αλλά διατηρείται η διάταξη για τη συμμετοχή στον
αγώνα έως τέσσερις (4) ποδοσφαιριστές που δεν έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται
στις ελληνικές εθνικές ομάδες, χωρίς όμως τη σημερινή προνομιακή σχέση υπέρ των
«κοινοτικών» ποδοσφαιριστών.

Το σχέδιο θα κοινοποιηθεί στις τοπικές Ενώσεις και η οριστική απόφαση θα ληφθεί στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας το καλοκαίρι του 2015.