Μετάλλια σε Βελιγράδι και Λάρισα ο ΑΣΕΤ στην Κολύμβηση

Όταν η σοβαρότητα η εμπειρία – γνώση και η αγάπη γι αυτό που κάνεις είναι αυτοσκοπός τότε είναι πολύ δύσκολο να μην πετυχαίνεις τους στόχους που βάζεις. Έτσι και εμείς στον Α.Σ.Ε.Τ. δεν θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε από αυτές τις αρχές που χαρακτηρίζουν τον σύλλογό μας. Αν  και η προετοιμασία μας όπως άλλωστε έχουμε προαναφέρει σε προηγούμενα κείμενα ήταν φέτος ελλιπής λόγω της ανακαίνισης του κολυμβητηρίου της πόλης μας, αυτό δεν λειτούργησε αρνητικά στο να έχουμε επιτυχίες. Έτσι λοιπόν τον μήνα Απρίλιο συμμετείχαμε σε δύο διοργανώσεις.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το Σαββατοκύριακο 13-15 Απριλίου 2018 συμμετείχαμε στους διεθνείς διασυλλογικούς αγώνες με ονομασία ¨11 april grand prix 2018¨ που έγιναν στο Βελιγράδι της Σερβίας. Στους αγώνες συμμετείχαμε με τον αθλητή της αγωνιστικής μας ομάδας στην κατηγορία παμπαίδων Α-Β Καπαρτζιάνη Άγγελο. Ο αθλητής μας κατάφερε να έχει μια εξαιρετική εμφάνιση σε όλα τα αγωνίσματα που πήρε μέρος, να βελτιώσει του ατομικούς τους χρόνους και να πλασαριστεί στην πρώτη οκτάδα των αγωνισμάτων. Αναλυτικά: 50m. ελεύθερο 5ος, 400m. ελεύθερο 5ος ,  100m. ελεύθερο 8ος  , 100m. πεταλούδα 9ος , .

 

Στους ίδιους αγώνες συμμετείχε και ο αδελφός του Άγγελου, Βασίλης Καπαρτζιάνης στην κατηγορία παίδων. Ο Βασίλης ως μέλος της προεθνικής ομάδας μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν με τα χρώματα του συλλόγου μας Α.Σ.Ε.Τ., από φέτος όμως μεταγράφηκε στον Α.Ν.Ο. Αργυρούπολης, ζει μόνιμα και πηγαίνει σχολείο στην Α΄ Λυκείου στον Βόλο. Έφυγε από τα Τρίκαλα τον περασμένο Σεπτέμβριο, προπονείται ως μέλος της προ εθνικής με τον ολυμπιακό Βόλου υπό τις οδηγίες του κ. Γρηγόρη Μαντά.

Ήταν μια δύσκολη απόφαση για τον τρικαλινό αθλητή αφού μένει μόνος του αλλά έπρεπε να επιλέξει για την ποιότητα και το επίπεδο της προετοιμασίας του. Όμως μέχρι στιγμής η απόφαση του αυτή τον δικαιώνει. Ο Βασίλης στους αγώνες αυτούς κατάφερε να κατακτήσει 3 μετάλλια και να έχει μια τέταρτη θέση. (Δύο χρυσά και ένα χάλκινο.) Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Βασίλη: 50m πρόσθιο 1ος , 100m πρόσθιο 1ος, 200m μικτή ατομική 3ος, 50m πεταλούδα  4ος.

Οι αγώνες στο Βελιγράδι έγιναν σε ένα κολυμβητήριο – στολίδι που κατασκευάστηκε πρόσφατα ολυμπιακών προδιαγραφών 50 μέτρων. Το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ υψηλό αφού έγιναν πολλά ρεκόρ αγώνων.

Συμμετείχαν πάνω από 800 αθλητές από σωματεία της χώρας μας και από όλες τις Βαλκανικές χώρες, Τουρκία, Βόρεια Αφρική, Κύπρο, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Και οι δύο αθλητές εκπροσώπησαν ισάξια την πόλη μας όπως άλλωστε συνηθίζει ο σύλλογός μας να παίρνει μέρος.

Σε διεθνείς διασυλλογικούς αγώνες Βοσνία – Μπάνια Λούκα – Γερμανία – Βερολίνο και τώρα Σερβία – Βελιγράδι φέρνοντας επιτυχίες και μετάλλια στην πόλη μας. Σίγουρα οι εμπειρίες που αποκομίζουν οι αθλητές από τέτοιου είδους αγώνες είναι τεράστιες. Σειρά είχαν οι εγχώριες διοργανώσεις για τον σύλλογό μας Α.Σ.Ε.Τ., συμμετείχαμε στην προαγωνιστική κατηγορία το Σαββατοκύριακο 28 – 29 Απριλίου 2018 στους αγώνες « ΑΚΡΙΣΙΑ 2018» που έγιναν στο κλειστό κολυμβητήριο 50m στη Λάρισα. Πήραμε μέρος με τον αθλητή μας Περιστέρη Νίκο στην κατηγορία 9 ετών (2009). Ο αθλητής μας κατέκτησε την πρώτη θέση χρυσό μετάλλιο στα 50 m ύπτιο και ήταν 13ος  στα 50m ελεύθερο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω αθλητής μας συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος επίσημα σε αυτήν την κατηγορία δηλαδή για παιδιά 9 – 10 – 11 και 12 ετών. Και άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Οι αγώνες ήταν μια γιορτή της κολύμβησης αφού συμμετείχαν 300 περίπου αθλητές από σωματεία της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον διοργανωτή σύλλογο «Λαρισαϊκό – Τιτάνες» και στην Π.Ε.Θ. στην επίσημη έναρξη των αγώνων το Σάββατο τίμησε με την παρουσία του ο χρυσός παραολυμπιονίκης της Αθήνας και του Πεκίνου Χαράλαμπος Ταϊγανίδης. Σε αυτό το σημείο θέλουμε να ενημερώνουμε τους γονείς ότι συνεχίζονται οι εγγραφές για τη μικρή και τη μεγάλη πισίνα στον σύλλογό μας Α.Σ.Ε.Τ. για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας από 3,5 ετών.

Καλό θα είναι οι γονείς να επιλέγουν σωματεία όπως ο σύλλογός μας Α.Σ.Ε.Τ. να έχουν στόχους και υπόβαθρο .

Για πληροφορίες καθημερινά στα τηλ. 24310-028861, 6973042562. site: www.aset.gr / e-mail: aset@hol.gr / facebook: katsiambas Dimitrios.