Μικρή παύση για τον Ποδηλατικό Τρικάλων

Μικρή παύση δύο εβδομάδων στις προπονήσεις της ποδηλατικής του ακαδημίας ανακοίνωσε ο Π.Σ.Τρικάλων. Κάθε χρόνο από 1 έως 15 Αυγούστου  έχει καθιερωθεί  παύση των προπονήσεων για διακοπές.

Ο Π.Σ.Τρικάλων ακολουθεί πιστά το πρόγραμμά του  που έχει σαν στόχο την ανάπτυξη της ποδηλασίας στην πόλη μας αλλά και στην ευρύτερη  περιοχή του νομού Τρικάλων. Για τον σκοπό αυτό διοργανώνει ποδηλατικούς αγώνες μέσα στην πόλη, αλλά και σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος όπως η ανάβαση Ελάτης, που φέτος θα έχουμε και τηλεοπτική κάλυψη.

Την ομάδα στηρίζουν οι φίλοι – εθελοντές  στους αγώνες, οι γονείς των αθλητών και οι χορηγοί της ομάδας : ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ (ποδηλατικό κατάστημα Λάρισας),  STAVRAKIS (ελαστικά),  ΜΠΟΤΗΣ (πρατήρια υγρών καυσίμων),  ΚΑΛΛΙΑΓΡΑΣ (κρέατα), PROMIST (ασφάλειες), Δ.ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ (πρακτορείο ΟΠΑΠ),  VO2MAX (καταφύγιο Κόζιακα), ΒΙΟΛΑΝΤΑ (μπισκότα),  Μιχαλίτση Μαρία (μονωτικά – οικοδομικά – υλικά)  3G (ψηφιακές εκτυπώσεις),  ΕΦΗ ΠΑΛΑΤΟΥ (φυσιοθεραπεία – βελονισμός).

Το 2015 οι άνθρωποι της ομάδας δημιούργησαν  την πρώτη ποδηλατική ακαδημία των Τρικάλων. Στόχοι της ακαδημίας είναι, η εξοικείωση των αθλητών με το άθλημα της ποδηλασίας με ιδιαίτερη βαρύτητα στη σωστή και ασφαλή χρήση του ποδηλάτου,  η εκμάθηση του σωστού χειρισμού – οδήγησης του ποδηλάτου, η εκμάθηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για οδήγηση εντός και εκτός πόλης.   λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, χρήση κράνους, σωστή ρύθμιση του ποδηλάτου, σωστός τρόπος χρήσης των φρένων, σωστή στάση του σώματος επάνω στο ποδήλατο και ασφαλής οδηγητική συμπεριφορά μέσα και έξω από την πόλη.

Η ποδηλασία είναι ένα από τα ομορφότερα αθλήματα στον κόσμο, αν επιθυμείς να ασχοληθείς με αυτό το μαγικό άθλημα τα μόνα που χρειάζεσαι είναι, το ποδήλατο σου ένα κράνος και όρεξη για αθλητισμό.

Τα τελευταία δύο χρόνια η ανάπτυξη της ποδηλατικής ακαδημίας στην πόλη μας ήταν πολύ έντονη με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν  τέσσερα τμήματα. Τα παιδιά από την ηλικία των 8 ετών μαθαίνουν οδηγική συμπεριφορά και διδάσκονται τα αθλητικά ιδεώδη. Σημαντικό ρόλο σε όλα τα παραπάνω παίζουν οι εκπαιδευτές – προπονητές  της ομάδας, πρώην  πρωταθλητές ποδηλασίας με εμπειρία  στο άθλημα, αλλά και η νέα συνεργάτιδα της ομάδας Ματίνα Σούλιου, Πρωταθλήτρια ποδηλασίας δρόμου και πίστας.
Επικοινωνία για εγγραφές και συμμετοχή στην Ακαδημία Ποδηλασίας:
Τηλέφωνα: 6986010785 Ζιντζόβας Ηλίας και 6989154306 Ταμανάκιας Μιχάλης (υπεύθυνοι τμημάτων)
Facebook: Ποδηλατικός Τρικάλων cycling club
Email: podilasiatrikalon@yahoo.gr