Η νέα Football League θα έχει έσοδα 1,8 εκατ. ευρώ-Σενάριο ανόδου των δεύτερων των Ενώσεων

Ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, παραχωρώντας συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό υποστήριξε πως σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, η ΕΠΟ δεν αποκλείεται να διευρύνει τη νέα Γ’ Εθνική, ενώ τόνισε πως η νέα Football League (Γ’ Εθνική) θα έχει έσοδα 1,8 εκατ. ευρώ από το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ3.

Αναλυτικά: 
«O κύριος Βασιλειάδης δήλωσε πως η ΕΠΟ μπορεί να κάνει αλλαγές στη Γ’ Εθνική, ίσως και να διευρυνθεί αυτή, όμως αυτές οι αλλαγές βάση του ΚΑΠ αν θα γίνουν θα αφορούν τους δευτεραθλητές των Ενώσεων, που ίσως να ανέβουν έτσι στην νέα Γ’ Εθνική και όχι τις ομάδες που φέτος έπεσαν από την Γ’ Εθνική», είπε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος και εξήρε τον Γιώργο Βασιλειάδη:

«Ο κύριος Υφυπουργός Αθλητικσμού κάνει πολύ καλή και σοβαρή δουλειά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και φυσικά η αναδιάρθρωση είναι προς την εξυγίανσή του και προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ η κάλυψη από την ΕΡΤ της Super League και της Β’ Εθνικής επέδωσε τα αναμενόμενα, τόσο σε τηλεθέαση, όσο και σε οικονομικά έσοδα. Στόχος μας πάντα η εξυγίανση και η καθαρότητα της Football League, κάνουμε και θα κάνουμε τα πάντα για αυτό. Επί 3,5 χρόνια τώρα που είμαστε στη διοίκηση της Football League, έχουμε αυξήσει πολύ τα έσοδα των ΠΑΕ, ενώ αυξήθηκε και μ. ο. φέτος των θεατών που παρακολούθησαν τους αγώνες. Δυστυχώς όμως το στοίχημα είναι παντού στο ποδόσφαιρο».

Ο Λεουτσάκος τόνισε επίσης πως η Football League θα διοργανώσει τη νέα σεζόν τόσο τη Super League 2 όσο και τη νέα Γ’ Εθνική, που θα μετονομαστεί σε Football League
: «Τόσο την Super League 2 όσο και την νέα Football League θα τις αναλάβει να τις διοργανώσει, βάση της απόφασης πάντα της ΕΠΟ, η Football League, εμείς δηλαδή και αυτό ότι πλέον και να γίνει δεν θα αλλάξει. Η νέα λοιπόν Football League θα έχει 1.800.000 ευρώ συνολικά και για τις 14 ομάδες έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΕΡΤ3, που θα μοιραστούν ίσα στις 14 ομάδες, ενώ θα βρούμε χρήματα και από ένα δυνατό χορηγό που θα δώσει και το όνομά του στο νέο αυτό πρωτάθλημα».