Νινάμι: «Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ο επικεφαλής της κορυφαίας ιαπωνικής εταιρίας καταναλωτικών προϊόντων Suntory Holdings και κυβερνητικός σύμβουλος δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος εάν η Ιαπωνία μπορεί να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω της πανδημίας του κοροναϊού και ότι η απόφαση πιθανότατα θα ληφθεί έως τα τέλη Μαρτίου.

«Δεν είμαι σίγουρος αν θα είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ή όχι, αλλά είναι ένα υπέροχο μήνυμα στον κόσμο, καθώς ξεπερνά τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Σίγουρα, πρέπει να κάνουμε κάθε προσπάθεια», δήλωσε ο CEO της Suntory Τακέσι Νιναμι, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Yoshihide Suga, σε διαδικτυακή συνέντευξη την Τετάρτη.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι, όπως είχε προγραμματιστεί, μετά την αναβολή του περασμένου έτους λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η ελπίδα του κοινού για τους αγώνες έχει εξασθενίσει.

Ο Νιναμι είπε ότι πιθανότατα θα ληφθεί απόφαση έως τα τέλη Μαρτίου, καθώς το τρίτο κύμα λοιμώξεων πιθανότατα θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 7 νομοί της Ιαπωνίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπήκαν ακόμη 7 μεγάλοι νομοί της Ιαπωνίας, για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Την αρχή είχε κάνει το Τόκιο, αλλά οι κυβερνήτες της Οζάκα του Κιότο κι άλλων μεγάλων νομών ζήτησαν από την κυβέρνηση να εκδώσει το κράτος έκτακτης ανάγκης, το οποίο δίνει στις τοπικές αρχές τη νομική βάση για να θέσουν περιορισμούς στις μετακινήσεις και τις επιχειρήσεις των κατοίκων.
Η Ιαπωνία έχει καταγράψει περίπου 298.000 περιπτώσεις κοροναϊού και 4.192 θανάτους μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK.
Το μεγάλο στοίχημα της Ιαπωνίας είναι να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού για να μπορέσουν να γίνουν το καλοκαίρι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ο κόσμος της Ιαπωνίας είναι πολύ προβληματισμένος για το αν πρέπει να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού.
Σε μια δημοσκόπηση , μόλις το 16% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι Αγώνες θα πρέπει να προχωρήσουν φέτος – μειώνοντας 11 ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση τον περασμένο μήνα – ενώ το 77% θεώρησε ότι πρέπει να ακυρωθούν ή να αναβληθούν. Οι αγώνες έχουν οριστεί για τις 23 Ιουλίου με 8 Αυγούστου.

ΠΗΓΗ https: amna.gr