Ο Ορειβατικός Όμιλος Πύλης στον Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Την επετειακή του δέκατη χρονιά γιόρτασε τη Κυριακή 5 Απριλίου 2015 ο Διεθνής Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος». Χιλιάδες δρομείς αψήφησαν τον βροχερό καιρό και την χαμηλή θερμοκρασία και πλημμύρισαν τους δρόμους της συμπρωτεύουσας σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχών στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος  »Μέγας  Αλέξανδρος»,42.195 μέτρων, καλύπτει τη διαδρομή από την Πέλλα, την αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας και γενέτειρα του Μεγάλου Στρατηλάτη, έως τον Λευκό Πύργο. Μεγάλος νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Αιθίοπας Μπόνσα Ατόμσα Γκόνφα με χρόνο 02:18:06 ενώ στις γυναίκες πρώτη πέρασε την γραμμή του τερματισμού η Ζερίτου Ουακτζίρα Μπέγκασοου (02:40:49), επίσης από την Αιθιοπία. Για τον Ο.Π.Ο.Π. συμμετείχαν και τερμάτισαν ο Κόρακας Δημήτριος (03:37:01) και ο Γούλας Απόστολος (4:01:40).

6

Στους παράλληλους αγώνες δρόμου υγείας και δυναμικού βαδίσματος 10.000 και 5.000 μέτρων νικητές ήταν ο Κενυάτης Χένρι Κεμπόι (30:21) και ο Θανάσης Παγουνάδης (16:24) αντίστοιχα. Επίσης διεξήχθη αγώνας 1000 μέτρων με τη συμμετοχή μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον διοργανωτή Μ.Ε.Α.Σ.ΤΡΙΤΩΝ,στους εθελοντές, στους τοπικούς φορείς και συλλόγους και σε όσους συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην άψογη διεξαγωγή του αγώνα που ήταν μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού.

 

                                                         Το μέλος του Ο.Π.Ο.Π.

                                                                                       ΚΟΡΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ