Ο Ποδηλατικός Τρικάλων στη Λίγκα Ελιτ

ΔΕΚΑΞΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο.ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ , ΤΗΣ ΕΛΙΤ ΛΙΓΚΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 2021, ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΑΙΑ.

Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 29 Μαίου, στα πλαίσια του 43ου γύρου Θυσίας, που διοργανώνει ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών θα διεξαχθεί ο αγώνας δρόμου Κάτω Αχαία – Αρχαία Ολυμπία απόστασης 122χλμ. όπου αναμένεται να συμμετάσχουν οι κορυφαίοι αθλητές της χώρας μας, στις κατηγορίες Ανδρών, Νέων και Εφήβων, χωρισμένοι σε ομάδες των έξι, κατά τα πρότυπα αντίστοιχων αγώνων του εξωτερικού.

Την «μερίδα του λέοντος» καταλαμβάνει η Αττική, που εκπροσωπείται από 7 ομάδες και ακολουθεί η Θεσσαλία με 4. Οι υπόλοιπες περιοχές εκπροσωπούνται από μια ομάδα (Δυτική Ελλάδα, Δωδεκάνησα, Ήπειρος, Κρήτη και Μακεδονία).

Η λίστα με τις ομάδες, που δήλωσαν συμμετοχή:

 1. ΑΙΟΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
 2. ΑΛΦΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
 3. ΘΗΣΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
 4. ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
 5. ΔΥΤΙΚΗ ΑΚΤΗ (ΜΙΚΤΗ)
 6. ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (ΜΙΚΤΗ)
 7. ΠΟΡΤΟ ΛΕΟΝΕ (ΜΙΚΤΗ)
 8. Π.Ο. ΒΟΛΟΣ
 9. Π.Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ
 10. Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
 11. Π.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΜΙΚΤΗ)
 12. Π.Ο. ΠΑΤΡΩΝ
 13. Π.Α.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΜΙΚΤΗ)
 14. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ (ΜΙΚΤΗ)
 15. ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ
 16. 1000 ΔΕΝΔΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Λίγκα για το 2021 θα αποτελείται από τέσσερεις αγώνες, αντί για έξι όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί λόγω της σύμπτυξης της αγωνιστικής περιόδου (εξαιτίας του περιορισμού λόγω πανδημίας). Η Λίγκα θα φιλοξενηθεί εκτός από την Αρχαία Ολυμπία, σε Δελφούς, Χαλκιδική και θα ολοκληρωθεί στην Λάρισα.