Δεν υπάρχει απόρριψη από UEFA για το σχέδιο Βασιλειάδη

Οι μέρες, ίσως και οι ώρες που ζούμε, είναι πολύ κρίσιμες για το μέλλον του πρωταθλήματος της SuperLeague στην Ελλάδα. Κάποιοι προσπαθούν να περάσουν την εικόνα πως αυτό που κρίνεται είναι μόνο η τύχη του σχεδίου του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση.

Αυτό που δεν λένε, είναι πως αυτή την στιγμή το συγκεκριμένο σχέδιο του Βασιλειάδη, είναι το μοναδικό που έχει σοβαρές πιθανότητες να βγάλει πρωτάθλημα και με  μεγαλύτερα έσοδα για τις ομάδες, αλλά και με πολύ λιγότερες «σκιές».

Δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν μισή «ντουζίνα» ομάδες, χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Κυριαρχεί σήμερα σε μεγάλη μερίδα του αθλητικού Τύπου, η εικόνα πως η αντιπροσωπεία των FIFA – UEFA, που συνάντησε χθες τον υφυπουργό, απέρριψε την πρόταση του για την αναδιάρθρωση. Στην πραγματικότητα δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο Γ. Βασιλειάδης έδωσε μια γενική εικόνα του σχεδίου του κι αυτό που προκύπτει, είναι πως οι εκπρόσωποι των διεθνών συνομοσπονδιών, θέλουν να αξιολογήσουν καλύτερα το πλαίσιο του σχεδίου και να αποκτήσουν πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Κι αυτό γιατί από τη μία αναγνωρίζουν την ανάγκη μιας παρέμβασης στον δρόμο που δείχνει το κυβερνητικό πλάνο, από την άλλη όμως γίνονται και δέκτες πιέσεων από πλευρές που δεν θέλουν να προχωρήσει, για πολλούς και διάφορους λόγους. Που αφορούν κυρίως περιορισμένα, ειδικά συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ ή μικρών  ομάδων ΠΑΕ. Έτσι όπως τα βλέπουν οι ίδιες τουλάχιστον.

Χρόνος δεν υπάρχει πολύς βέβαια. Ο Βασιλειάδης και σήμερα (Πέμπτη) θα συνεχίσει τις επαφές με τους συνομιλητές του από τις διεθνείς συνομοσπονδίες κι ελπίζει να προκύψει το γρηγορότερο δυνατό συναίνεση προς την κατεύθυνση της εφαρμογής του πλάνου της αναδιάρθρωσης που έχει ρίξει στο τραπέζι.

Απόρριψη από πλευράς των έξω δεν υπάρχει, ενώ και ο υφυπουργός κάθε άλλο παρά φαίνεται διατεθειμένος να κάνει στην άκρη το πλάνο του. Εξελίξεις, μπορεί να  υπάρξουν ακόμη και μέχρι απόψε το βράδυ.

ΠΗΓΗ efsyn.gr