Όταν πέρυσι τα Τρίκαλα ζήταγαν να παίξουν στην SL2 δεν μίλαγε κανένας

Αυτό που συμβαίνει όπου όλες οι ομάδες (εκτός Τρικάλων και Ιωνικού) της φουτμπολ λιγκ και οι ομάδες της Γ Εθνικής που θα πάρουν άνοδο, οι μεν να ζητάνε άπαντες άνοδο και οι δε άνοδο δύο κατηγοριών και δημιουργία Σούπερ Λιγκ 2 με δύο ομίλους των 16 ομάδων είναι πρωτοφανές.

Ομάδες που υποβιβάζονται να απαιτούν να ανέβουν, αντί να λένε να παραμείνουν στην κατηγορία (πιο λογικό αίτημα και που γίνεται πιο εύκολα δεκτό) και ομάδες που έρχονται από την Γ Εθνική να απαιτούν να πάνε δύο κατηγορίες πιο πάνω. Μάλιστα αυτοί της Γ Εθνικής το προχώρησαν ακόμη παραπέρα και προτείνουν επίσης να καταργηθεί η φουτμπολ λιγκ στην οποία ανέβηκαν να παίξουν σε Σούπερ Λιγκ 2 με δύο ομίλους και να γίνει μια Γ Εθνική με 112 ομάδες σε ομίλους.

Οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 , δεν δέχονται τέτοια αναδιάρθρωση και υποβάθμιση της κατηγορίας με το «σπάσιμο» στα δύο. Έχουμε τονίσει και πάλι, ότι  θα πρέπει να συμφωνούν για να αλλάξουν οι εν ισχύ προκηρύξεις και οι κανονισμοί των ομοσπονδιών και των ενώσεων , τα 3 / 4 των μελών . Μέχρι στιγμής, στις δύο κατηγορίες αυτοί που συμφωνούν είναι οι 12 της φουτμπολ λιγκ ενώ διαφωνούν οι 12 της σούπερ λιγκ 2 συν 2 της φουτμπολ λιγκ, σύνολο 14.  Οι 12 ομάδες της Super League 2 και τρεις της Football League είναι αυτές που αποφασίζουν για μια τέτοια περίπτωση .

Έτσι, ο Α Ο Τρίκαλα και ο Ιωνικός που είναι δεύτερος την στιγμή της διακοπής είναι οι ομάδες που θα αλλάξουν σίγουρα κατηγορία (αν γίνει λογική αναδιάρθρωση θα επωφεληθούν και άλλες ομάδες της φουτμπολ λιγκ), ήταν αντίθετοι στην λογική , να βολευτούμε όλοι, καθώς με αυτόν τον τρόπο πάει χαμένη και η προσπάθεια που έγινε κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος.

Δέχθηκαν και «επίθεση» μάλιστα οι δύο ομάδες για την διαφωνία τους  σε ανακοίνωση που εξεδόθη και διάφορα σχόλια μερικά μάλιστα με βαριές και ειρωνικές εκφράσεις σε μέσα ενημέρωσης. Κουνάνε με ύφος το δάχτυλο οι τελευταίοι στους πρώτους…Οι οποίοι πρώτοι τι λένε; Να μην υποβιβαστεί κανείς φέτος και αν είναι να γίνει αναδιάρθρωση να γίνει ορθολογικά και σωστά με 16 ομάδες οι τρεις επαγγελματικές κατηγορίες ή κάτι ανάλογο αλλά όχι σπάσιμο της δεύτερης κατηγορίας. Και κάνουν λόγο και για έλλειψη αλληλεγγύης οι υπόλοιποι κατά των δύο ομάδων.

Για να θυμηθούμε λοιπόν την περσινή χρονιά, όπου ο Α Ο Τρίκαλα, υποβιβάστηκε ουσιαστικά λόγω της αναδιάρθρωσης τερματίζοντας στην 12η θέση , μια θέση που μαζί με την 11η , δύο ομάδες δηλαδή παρέμεναν στην φουτμπολ λιγκ (με την αναδιάρθρωση γίνονταν τρίτη κατηγορία) και οι πιο πάνω 10 ομάδες πήγαιναν στην Σούπερ Λιγκ 2. Τι ζήταγαν τα Τρίκαλα; Να συμμετάσχουν και αυτά στην Σούπερ Λιγκ 2 με την κατηγορία να μην  έχει μόνο 12 ομάδες που είχε αποφασιστεί αλλά 14 για  περισσότερο ανταγωνισμό. Σημειώνεται ότι 14 ομάδες θα είχε και η νέα φουτμπολ λιγκ. Γιατί να μην έχει και η Σούπερ Λιγκ 2 άλλες τόσες. Και σημειώνεται επίσης ότι ανέβηκαν και οι δεύτεροι της Γ Εθνικής κατηγορία πέρυσι, σύνολο 8 ομάδες. Μάλιστα ήταν τέτοια η «αλληλεγγύη» πέρυσι στο αίτημα των Τρικάλων που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν μια τέτοια πιθανότητα , για ακόμη θέσεις στη Σούπερ Λιγκ 2 , οι ομάδες της Γ Εθνικής που μόλις είχαν έρθει στην φουτμπολ λιγκ. Ζήταγαν δηλαδή να ανέβουν δύο κατηγορίες… Σε ανακοίνωση του Ο ΑΟΤ μεταξύ των άλλων είχε αναφέρει :

» Είναι πραγματικά εξοργιστικό, παράλογο και αντίθετο σε κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού, υπό συνθήκες αναδιάρθρωσης των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όπου θίγονται σχεδόν οι πάντες, κάποιοι να απαιτούν να ανέβουν δύο κατηγορίες, ενώ ομάδες όπως ο «Α.Ο. Τρίκαλα», που αγωνίσθηκαν σε σαφώς πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με πολύ μεγαλύτερες οικονομικές θυσίες και υπό πολύ πιο αυστηρή διοικητική επιτήρηση, και κατάφεραν να εξασφαλίσουν έστω την είσοδό τους στην 12άδα, θέση που αυτονόητα σε κάθε λογικό πρωτάθλημα 16 ομάδων αρκεί για να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία, να υποστούν υποβιβασμό.»

Που ήταν οι «σωτήρες» του ποδοσφαίρου πέρυσι όχι απλά να σταθούν στο πλευρό μιας ομάδας που έθετε ένα εύλογο αίτημα , ορθολογικής αύξησης ομάδων από 12 σε 14 της νέας κατηγορίας Σούπερ Λιγκ 2; Πέταγαν χαρταετό. Σου λέει δεν μας συμφέρει εμάς, γιατί να ασχοληθούμε.

Επίσης που ήταν οι «σωτήρες» του ποδοσφαίρου , όταν η ΠΑΕ Τρίκαλα, ζήταγε θέση στην Σούπερ Λιγκ 2 καταγγέλοντας δύο άλλες ΠΑΕ για προβλήματα που είχαν σχετικά με την συμμετοχή τους κάτι που αποδείχθηκε κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος που σταμάτησε ; Και σε αυτή την περίπτωση πέταγαν χαρταετό .

Κλείνοντας, να ξαναπούμε ότι η πιο ορθολογική πρόταση για αναδιάρθρωση είναι αυτή των 16 ομάδων σε Σούπερ Λιγκ 1, Σούπερ Λιγκ 2 , διατήρηση της  φουτμπολ λιγκ , να ανέβουν οι ομάδες που το δικαιούνται βάση βαθμολογίας και να μην υπάρξουν υποβιβασμοί. Επίσης , κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και κλειστό τριετές συμβόλαιο.

TrikalaSportiva.gr