Παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό στο σχολικό στα Γιάννενα

Η Ελίνα Τζένγκο κατάφερε να πετύχει σήμερα, αυτό  που επιδίωκε από τον περασμένο Οκτώβριο, στη διάρκεια του Πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος στα Γιάννενα. 

Η νεαρή αθλήτρια που ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια με τις παρουσίες της σε όλες τις διοργανώσεις έστειλε το ακόντιο στα 65,90 μ. και βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ Κ18, το οποίο ήταν 65,45 και ανήκε στην Κουβανή Μαρισλέις Ντουάρθ, από τις 25 Μαϊου του 2017.
Η Τζένγκο είχε ακόμη βολή στα 59,70 μ., 62,30 μ. , 61,61 μ., 62,03 μ. και 60,76 μέτρα. Το προηγούμενο ρεκόρ της Τζένγκο, το οποίο ήταν και πανελλήνιο στην κατηγορία της, ήταν 63,34 μ. και αποτελεί Ολυμπιακό ρεκόρ,από τον περασμένο Οκτώβριο στο Μπουένος Άιρες. Η Τζένγκο πλέον στρέφει την προσοχή της στο 600αρι ακόντιο, με το οποίο θα διεκδικήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας της.
«Ήρθε επιτέλους το ρεκόρ, τόσο καιρό το περιμέναμε. Φέτος είμαι τελευταία χρονιά κορασίδα ήθελα να κάνω το ρεκόρ, γιατί ήξερα πως είναι μέσα στις δυνατότητες μου. Τα κατάφερα, είμαι πολύ χαρούμενη. Τώρα θα συνεχίσουμε τη δουλειά και με τα δύο όργανα και πιστεύω πως είμαι σε θέση να βελτιώσω κι άλλο το ρεκόρ», είπε.

Αναφορικά με τους στόχους της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, σχολίασε: «Βάζω στόχο το μετάλλιο, το χρυσό μετάλλιο. Πάντα κυνηγάμε το υψηλότερο και με τη δουλειά μπορούμε να το πετύχουμε. Σχετικά με το αν τη βαραίνει το γεγονός ότι αποτελεί μια αθλήτρια με μεγάλο μέλλον, είπε: «Δεν με βαραίνει γιατί δεν το σκέφτομαι. Κάνω αυτό που αγαπάω, γυμνάζομαι, απασχολούμαι. Όλα έρχονται με τη δουλειά».