Πάλη/ Ακόμη τρεις προκρίσεις για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στον Ευρωπό του Κιλκίς η πρώτη πανελλήνια προκριματική φάση παίδων με την συμμετοχή και του συλλόγου μας.

Από τον ΑΠΣ Τρίκαλα συμμετείχαν οι παρακάτω 4 αθλητές: Σακοράφας Ηρακλής, Τσιακάρας Γεώργιος, Θανασάκης Δημήτριος και Αρότσιος Χρήστος.

Στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος, μετά από καλή εμφάνιση, προκρίθηκαν οι τρεις αθλητές: Θανασάκης Δημήτριος στα 58 kgr, Σακοράφας Ηρακλής στα 66 kgr και Τσιακάρας Γεώργιος στα 84 kgr (στην τελική φάση συμμετέχουν οι οκτώ καλύτεροι αθλητές από όλη την Ελλάδα).

Η προσπάθεια όλων των αθλητών ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική και μας δίνει ελπίδες για τη συνέχεια.

Η αναζήτηση της ομορφιάς του αθλητισμού, μέσω της συμμετοχής, αποτελεί ζητούμενο για το σύλλογό μας. Γίνεται πραγματικότητα μέσω οργανωμένων εκδηλώσεων, δράσεων και αγώνων.

Γίνεται πραγματικότητα μέσω μιας ευρύτερης εκπαίδευσης που αποβλέπει στην ολοκλήρωση του ανθρώπου και στο γεγονός ότι η πάλη είναι σημαντικότερη από τη νίκη.

Η υπεροχή είναι μέρος της ευρύτερης αυτής παιδείας την οποία προσπαθεί να αποκτήσει ο νέος. Η υπεροχή σχετίζεται με τον τρόπο που αγωνίζεται κανείς, άσχετα αν στο τέλος είναι νικητής ή όχι. Η νίκη δεν αποτελεί πλέον κριτήριο υπεροχής. Σημασία έχει η συμμετοχή, η καλή διαγωγή και η επίδειξη του αθλητικού πνεύματος.

Το Δ.Σ. του συλλόγου και οι προπονητές συγχαίρουν τους αθλητές για τη συμμετοχή την προσπάθειά τους και τους εύχονται καλή επιτυχία για τη συνέχεια.

 

 

 

Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

 

Τσιακάρας Νίκος