ΠΑΛΗ/ Στο Πανελλήνιο εφήβων ο ΣΒΑ Τρικάλων

 Με μόλις έναν αθλητή θα εκπροσωπηθεί η άλλοτε κραταιά Τρικαλινή πάλη στο Πανελλήνιο εφήβων.Αυτή του Καλτσουκαλά του ΣΒΑΤ. Η δεύτερη σημαντικότερη εγχώρια διοργάνωση στην πάλη για   2014, το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων και νεανίδων, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριου «Γ. Κακούρης» στο Ίλιον.
Στις παλαίστρες του «Γ. Κακούρης» θα βρεθούν συνολικά 112 αθλητές της ελληνορωμαϊκής και της ελευθέρας και 14 αθλήτριες, όσοι δηλαδή κατάφεραν να πάρουν το «εισιτήριο» της πρόκρισης μέσα από τις δύο προκριματικές φάσεις που διεξήχθησαν σε Κιλκίς και Αθήνα.

Η ιατρική εξέταση, η ζύγιση και η κλήρωση των αγώνων θα γίνουν αύριο (18:00-20:00), ενώ οι αγώνες θα εκκινήσουν το πρωί του Σαββάτου στις 10:00. Η συμμετοχή του ΣΒΑΤ είναι στην παρακάτω κατηγορία.
96 κιλά
Κωνσταντίνος Κυπραίος (Μίνωας)
Παναγιώτης Μπακάλης (ΓΦΣ Παναιτωλικού)
Σπύρος Αθανασόπουλος (Ευπυρίδαι)
Κωνσταντίνος Φωτιάδης (Κρότων)
Γεώργιος Χαλκίδης (Άθλος Κατερίνης)
Παναγιώτης Καλτσουκαλάς (ΣΒΑ Τρικάλων)
Αλκηβιάδης Κιζιρίδης (Ευπιρίδες)

 

Η ΠΑΛΗ

Η πάλη είναι ένα αρχαίο ολυμπιακό άθλημα, στο οποίο δυο άνδρες πάλευαν και ο δυνατότερος στεφόταν νικητής. Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τον νικητή της πάλης, σπουδαιότερο όλων, αυτός είναι και ο λόγος που στο αρχαίο ολυμπιακό πένταθλο, ο τελικός νικητής ήταν ο νικητής του 5ου στη σειρά αγωνίσματος, της πάλης. Το παγκράτιο στην Αρχαία Ελλάδα ήταν μια μορφή πάλης. Στις μέρες μας έχουμε την Ελληνορωμαϊκή πάλη και την ελεύθερη πάλη. Η πάλη αποτελεί ένα πολύ όμορφο άθλημα, που γυμνάζει τους νέους, σωματικά και πνευματικά. Η Ελλάδα, έχει μεγάλη παράδοση στο άθλημα, με αρκετούς ολυμπιονίκες και πρωταθλητές κόσμου ή Ευρώπης.