Πανδαισία πινγκ πονγκ στο Δημοτικό κλειστό (φωτό και video)

Για πρώτη φορά διοργανώνεται στα Τρίκαλα ένα πρωτάθλημα πινγκ πονγκ (επιτραπέζια αντισφαίριση) Πανελλήνιας εμβέλειας.
Ξεκίνησαν  το Σάββατο 7 Μαίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 8 Μαίου, οι αγώνες αναπτυξιακών ηλικιών και με αυτή την σειρά των αγώνων στην πόλη μας, κλείνει η φετινή σειρά των αναπτυξιακών τουρνουά.
Συμμετέχουν 117 αθλητές και αθλήτριες από 43 συλλόγους της χώρας.
Η πρώτη ημέρα κύλησε άψογα, οι άνθρωποι του ΦΑΣ Τρικάλων με πρωτεργάτη τον Κώστα Ψωφάκη και σε συνεργασία με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας, είχαν πολύ καλή οργάνωση τόσο με την ομαλή ροή των παιχνιδιών όσο και με την κόσμο που φιλοξενήθηκε στις εξέδρες αλλά και έξω από το κλειστό όπου είχαν στηθεί τραπεζάκια για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων. Μοιράστηκαν επίσης αναμνηστικά μπλουζάκια σε όλα τα σωματεία που ήρθαν στα Τρίκαλα.

Τους αγώνες διοργανώνει η  Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον Φιλόδοξο ΑΣ Τρικάλων (ΦΑΣΤ), που καλλιεργεί την επιτραπέζια αντισφαίριση, την Περιφέρεια Θεσσαλίας/Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τον δήμο Τρικκαίων.

Στην αγωνιστική διαδικασία είχαμε τις κατηγορίες παμπαίδων, παίδων, εφήβων, παγκορασίδων και κορασίδων και με Τρικαλινές συμμετοχές από 6 παιδιά του ΦΑΣ Τρικάλων υπό την καθοδήγηση του προπονητή του συλλόγου Αντώνη Σέιμαν.

Αρκετοί από τους αγώνες είχαν αμφίρροπη εξέλιξη και κυμάνθηκαν και σε υψηλά επίπεδα καθώς υπήρξε έντονος συναγωνισμός.

Όσοι Τρικαλινοί βρέθηκαν στο κλειστό και θα βρεθούν και την Κυριακή, είδαν από κοντά ένα πολύ ωραίο άθλημα το οποίο μέσω του ΦΑΣ Τρικάλων πλέον αρχίζει και διαδίδεται και στην περιοχή μας, ένα ευγενές σπορ, το οποίο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα ρακέτας παγκοσμίως και μπορεί να το απολαύσει ο καθένας ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου ή και σωματικής ικανότητας.
Έχει τον χαρακτηρισμό ως «σκάκι υψηλής ταχύτητας» λόγω των γρήγορων αντιδράσεων, βελτιώνει την ευκινησία και την ευελεξία, τις δεξιότητες, όπως γρήγορη λήψη αποφάσεων, ταχύτητα, κίνηση, συντονισμό, συγκέντρωση.
Πρόκειται για μια εξαιρετική σωματική δραστηριότητα καθώς γυμνάζει όλο το σώμα, αυξάνοντας την αντοχή, την μυϊκή δύναμη, την ευκαμψία και την ταχύτητα.

Την Κυριακή 8/5 οι αγώνες διαβάθμισης αρχίζουν στις 8:40 π.μ. και οι πέντε τελικοί μαζί με τα ματς για τις θέσεις 3-4 υπολογίζεται να γίνουν γύρω στη 1 και μισή το μεσημέρι, οπότε θα ακολουθήσουν απονομές και θα λήξει η πολύ ωραία αυτή διοργάνωση στην πόλη μας.