Πανελληνιονίκης ο Παπαβασιλείου στο Εφήβων-Χάλκινα Δήμου και Καφρίτσας-3ος στην Ελλάδα ο ΑΠΣ Τρίκαλα

Ο ΑΠΣ Τρίκαλα είχε εντυπωσιακή εκπροσώπηση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης εφήβων-νεανίδων που έγινε στο Ζεφύρι. 
Πανελληνιονίκης στέφθηκε στα 77 κιλά για δεύτερη σερί σεζόν, ο Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου. Μάλιστα στον τελικό επικράτησε του αντιπάλου με 8-0.
Τρίτη θέση και χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι Μάριος Δήμου στα 67 κιλά και Κωνσταντίνος Καφρίτσας στα 82 κιλά.


Στην ελληνορωμαϊκή στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο ΠΑΟΚ με 55 βαθμούς. Στη 2η θέση βρέθηκε ο ΠΟΠ με 29 βαθμούς και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο ΑΠΣ Τρικάλων με 22 βαθμούς.

Το ενδιαφέρον και η αγωνία ήταν τεράστια και είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά μετάλλια κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα μεγάλη μεταξύ των οποίων αγωνίστηκαν και αθλητές που μας έχουν χαρίσει Παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές διακρίσεις όπως οι Πιλίδης, Παγκαλίδης, Κουγιουμτσίδης, Μαρτίδης, Λοϊζίδης και άλλοι πρωταθλητές που με την παρουσία τους έδωσαν ξεχωριστή αίγλη στη διοργάνωση.

Το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτακος γέμισε ασφυκτικά όχι μόνο από τους 250 αθλητές και αθλήτριες, αλλά και από τους φίλους της Πάλης που παρακολούθησαν τους αγώνες.

Το δελτίο Τύπου του συλλόγου

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 26/01/2019 στην Αθήνα  το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων 2019 με τη συμμετοχή και του συλλόγου μας με τους παρακάτω τέσσερις αθλητές:

  1. ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΥ 67 kgr
  2. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΥΛΟΓΙΑΡΗΣ  72 kgr
  3. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 77 kgr
  4. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΦΡΙΤΣΑΣ 82 kgr

 

Έπειτα από άριστη εμφάνιση ο  ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ χρήστηκε πρωταθλητής Ελλάδας, κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη την πρώτη θέση στα 77 kgr.

Στην κατηγορία των 67 kgr ο ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΥ (μετά από άριστη εμφάνιση- έχασε στον ημιτελικό με σκορ 5-5) και κατέκτησε τη τρίτη θέση.

Στην κατηγορία των 82 kgr και ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΦΡΙΤΣΑΣ  μετά από άριστη εμφάνιση κατέκτησε κι αυτός τη τρίτη θέση.

Και ο πρωτοαγωνιζόμενος ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΥΛΟΓΙΑΡΗΣ στα 72 kgr κατέκτησε την όγδοη θέση.

Στην ομαδική κατάταξη ο σύλλογός μας κατέκτησε την τρίτη θέση στην Ελλάδα.

Στη σειρά των πολλαπλών δράσεων και των αγωνιστικών επιτυχιών του συλλόγου μας προστίθενται για φέτος ακόμη τρία μετάλλια και αρκετά πλασαρίσματα σε πανελλήνιους αγώνες.

Ο σύλλογός μας στην προσπάθειά του να συνεισφέρει τόσο στην αθλητική όσο και στην κοινωνική ζωή των παιδιών, συνεχίζει να διοργανώνει και να συμμετέχει σε δράσεις, οι οποίες έχουν σαν στόχο την αναζήτηση της ομορφιάς του αθλητισμού μέσω της συμμετοχής καθώς και την αυτονόητη διασύνδεση του αθλητισμού με τον πολιτισμό και την κοινωνική προσφορά.

Ένας σύλλογος όπου μαθητές και δάσκαλοι μεγαλώνουν μαθαίνοντας να αγαπούν και αγαπώντας να μαθαίνουν.

Ένας σύλλογος όπου οι πρωτοβουλίες των δασκάλων βρίσκουν αντίκρισμα στα μάτια των παιδιών.

Ένας σύλλογος όπου οι προπονητές του δίνουν κομμάτι από την ψυχή τους ώστε οι μαθητές του να ασκούνται σ’ ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον, δίνοντάς τους θάρρος και δείχνοντάς τους ενδιαφέρον για την ομάδα τους, βοηθώντας τα να δουλεύουν για τη βελτίωση των ικανοτήτων τους και για τίμια συμπεριφορά σε κάθε παιχνίδι, διδάσκοντάς τα ότι η σκληρή δουλειά και η τίμια προσπάθεια είναι, συχνά, σημαντικότερη από τη νίκη.

Η υπεροχή είναι μέρος της ευρύτερης αυτής παιδείας την οποία προσπαθεί να αποκτήσει ο νέος. Η υπεροχή σχετίζεται με τον τρόπο που αγωνίζεται κανείς, άσχετα αν στο τέλος είναι νικητής ή όχι. Η νίκη δεν αποτελεί πλέον κριτήριο υπεροχής. Σημασία έχει η συμμετοχή, η καλή διαγωγή και η επίδειξη του αθλητικού πνεύματος.

Προτεραιότητα του ΑΠΣ Τρίκαλα είναι ο αθλητής και η πραγματική ανάδειξη του αθλητικού πνεύματος.

Το Δ.Σ. του συλλόγου και οι προπονητές συγχαίρουν τον Κωνσταντίνο, τον Μάριο, τον Κωνσταντίνο και τον Νίκο για τη συμμετοχή, την προσπάθειά τους αλλά και το εξαιρετικό τους ήθος.

Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα  Νίκος Τσιακάρας