Παίκτης του Ολυμπιακού ο νεαρός Θανάσης Παπαδάκος

Ο Ολυμπιακός την τελευταία ημέρα (31/1) της μεταγραφικής περιόδου δεν έκανε δυο αλλά τρεις μεταγραφές!! Γιατί εκτός από τον Καφού και τον Εμρέ Μορ υπέγραψε για τρία χρόνια και τον Θανάση Παπαδάκο ο οποίος αναδείχθηκε από την ακαδημία της Δήμητρας.

 

Παρότι Έλληνας και πιτσιρικάς, μεταγραφή του εξωτερικού κι αυτός. Από την Τορίνο μάλιστα…Γιατί οι «ερυθρόλευκοι» εκτός από το παρόν επενδύουν και για το μέλλον στα μεγαλύτερα ταλέντα!! Θυμίζω πως στα τέλη του 2019 ο Ολυμπιακός είχε κάνει ένα ακόμη κόλπο γκρόσο, πείθοντας ένα άλλο top talent του ελληνικού ποδοσφαίρου,τον Καράγκουτη του ΠΑΟΚ, να μετακομίσει στου Ρέντη για την επόμενη 3ετία. Με το κόστος αυτής της μεταγραφής να φτάνει συνολικά τα 200 χιλιάρικα!

Ο Θανάσης Παπαδάκος είναι γεννημένος το 2003 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Ακαδημία της ομάδας Δήμητρας/Απόλλων στα Τρίκαλα. Κάποιος μπορεί να το θεωρήσει και… καλό οιωνό αφού από την ίδια ομάδα είχε ξεκινήσει και ο σπουδαίος Κώστας Φορτούνης! Παρεμπιπτόντως, την λες και δεύτερη σύμπτωση, αγωνίζονται ουσιαστικά στην ίδια θέση αφoύ πρόκειται για μεσοεπιθετικό («δεκάρι») με κάποια χαρακτηριστικά (τουλάχιστον σύμφωνα με αυτούς που έχουν δει αγωνιζόμενο τον πιτσιρικά), που παραπέμπουν στον κορυφαίο σύγχρονο Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Σύμφωνα με την διεθνή πιάτσα σκάουτς ο Παπαδάκος ίσως να είναι και το μεγαλύτερο ελληνικό ταλέντο στην ηλικία του. Μας το… στέρησαν νωρίς οι Ιταλοί αφού πριν από 2,5 χρόνια τον άρπαξε η Αταλάντα και έτσι δεν είχαν προλάβει να το δουν πολύ στην Ελλάδα εκτός από μια, δυο φορές στην Εθνική!

Οι ειδικοί, λοιπόν, λένε πως ο Ολυμπιακός αποκτά έναν 17χρονο ποδοσφαιριστή που έχει τις προδιαγραφές να εξελιχθεί ακόμη και σε διάδοχο του Φορτούνη. Όπως και ότι ο Παπαδάκος πήγε στην ομάδα που ταιριάζει περισσότερο στο στυλ παιχνιδιού του…

Τον Θανάση Παπαδάκο διεκδίκησαν πολλές ομάδες κι από την Ιταλία, αλλά και από την Ελλάδα. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ όμως, τον πολιορκούσαν για να κερδίσουν την μάχη οι «ερυθρόλευκοι». Καθοριστικoί παράγοντες αποδείχθηκαν η έναρξη της συνεργασίας του πριν από λίγες εβδομάδες με το Γραφείο του Αντώνη Αποστολόπουλου (ο ατζέντης και του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου) αλλά και η πολύ ωραία προσέγγιση που έκανε στην οικογένειά του αλλά και στον ταλαντούχο άσο ο διευθυντής της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας, Αντώνης Πίκουλας.

Ουσιαστικά στα χέρια αυτών των δυο υφάνθηκε το deal για 3ετές συμβολαιο, που είναι σημαντικό και για τις δυο πλευρές. Άλλωστε ο agent Αντώνης Αποστολόπουλος έχει πάει και… απαριθμεί ήδη στην Ιταλία τους Κυριακόπουλο (Σασουόλο), Σιατούνη(Σαμπντόρια), Μιχελή (Μίλαν), Κουτσουπιά (Μπολόνια, τον αγόρασε το καλοκαίρι από την Εντέλα) και Σέχου (Μπολόνια). Κάλλιστα θα μπορούσαν να ήταν και έξι (6) αν ένας άλλος νεαρός και πολυταλαντούχος πελάτης του, ο Ανδρέας Αθανασακόπουλος, δεν προτιμούσε να μείνει και να ανανεώσει με τον Παναθηναϊκό παρότι είχε πρόταση από ιταλική ομάδα!

Kατά κάποιο τρόπο μιλάμε για ένα… μονοπώλιο στην συγκεκριμένη, πολύ δυνατή, αγορά από πλευράς Αποστολόπουλου, κάτι που στην περίπτωση του Παπαδάκου βοήθησε καταλυτικά για το αντίστροφο δρομολόγιο, από την Ιταλία και την Τορίνο στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό (ήταν ένα δύσκολο και περίπλοκο deal που κράτησε μέρες).

ΠΗΓΗ Sport24.gr