Πέμπτος στο Ευρωπαϊκό Ταεκβοντό Παίδων ο Αποστόλης Μπακατσής του ΑΓΣ Τρικάλων

Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για τον Τρικαλινό πρωταθλητή του Ταεκβοντό , Αποστόλη Μπακατσή και τον σύλλογό του Α Γ Σ Τρικάλων.

Συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα στην κατηγορία -53 κιλά και κατέλαβε την 5η θέση .  Οι αγώνες έγιναν στην Ισπανία , στην πόλη Marina d’or  και έλαβαν μέρος πάρα πολλοί δυνατοί αθλητές από 44  χώρες της Ευρώπης.

Ο Αποστόλης Μπακατσής, κέρδισε στον πρώτο αγώνα του , τον Φινλανδό Νiko Μyllynen με 28 -7 έχοντας σαφή υπεροχή.

Επικράτησε επίσης του Πολωνού Αdrian Κaczmarek με 18-7 στον δεύτερο αγώνα και στον αγώνα για είσοδο στα μετάλλια έπεσε πάνω στον πολύ δυνατό Ρώσο  Βladislav Βudin . Ο νεαρός Τρικαλινός έδωσε μεγάλη μάχη με έναν από τους ισχυρούς στην κατηγορία αντιπάλους  και τελικά ηττήθηκε  με 23-18 .

Ο Αποστόλης Μπακατσής είχε για δεύτερη σερί χρονιά συμμετοχή στο ίδιο πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας.

Τον Τρικαλινό πρωταθλητή, συνόδεψε στην Ισπανία, ο προπονητής του στον ΑΓΣ Τρικάλων, Απόστολος Παλαύρας. 

Οι Θεοφάνης Χουσείν Λάλας και Χρήστος Καράγκουλας χάρισαν στο ελληνικό ταεκβοντό, τα δύο τελευταία μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων που έριξε αυλαία   στην Μαρίνα Ντ`Ορ της Ισπανίας. Παράλληλα η Ελλάδα κατέκτησε την 3η θέση στους παίδες και την 3η θέση στη γενική κατάταξη.

Ο Λάλας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα +65 κιλά, την ίδια στιγμή που ο Καραγκούλας ήταν 3ος στην ίδια κατηγορία. Έτσι η ελληνική ομάδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με δύο χρυσά, τρία ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Ο Λάλας στον δρόμο για τον τελικό σημείωσε τέσσερις νίκες. Στα ημιτελικά νίκησε τον Τούρκο Οζντερίμ με 40-34, όμως κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο μετά την ήττα από τον Ισπανό Τροϊτίνο με 17-16.

Όσον αφορά στον Καραγκούλα, στα προημιτελικά νίκησε τον Τούρκο Μεμίς με 22-1 τον Τούρκο Μεμίς, όμως στον αγώνα για την είσοδό του στον τελικό, ηττήθηκε 2-1 στο golden score από τον Τροϊτίνο.

Επίσης στο φινάλε των αγώνων ο Χρήστος Σακελλαρίου κατετάγη 5ος στα -53 κιλά, όπως και οι Απόστολος Μπακατσής, Τιμολέων Μαυράκης και Άννα Μαρία Κριατσιώτη στα -53, +65 και -47 κιλά αντίστοιχα.