«Πέταξε» για Αργεντινή η Ολυμπιακή ομάδα Νέων-Στην αποστολή και η Φανή Τζέλη

Για την πρωτεύουσα της Αργεντινής αναχώρησε σήμερα η ελληνική ομάδα, η οποία θα συμμετάσχει 6-18 Οκτωβρίου στους 3ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Αϊρες. Την αποστολή αποτελούν 33 άτομα (14 αθλητές και 19 αθλήτριες), που θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά «χρώματα» στο στίβο, στην κολύμβηση, στο ταεκβοντό, στην κωπηλασία, στην ιστιοπλοΐα, στην άρση βαρών, στην ενόργανη γυμναστική, στις καταδύσεις, στο καράτε, στη ρυθμική γυμναστική, στην επιτραπέζια αντισφαίριση και το τραμπολίνο. Ανάμεσά τους η Τρικαλινή πρωταθλήτρια στο ταεκβοντό Φανή Τζέλη του ΣΟΑΤ.
Τους αθλητές αποχαιρέτησε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Στην πρωτεύουσα της Αργεντινής θα ταξιδέψουν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, και ο γενικός γραμματέας, Μανώλης Κολυμπάδης.
Αρχηγός της αποστολής είναι το μέλος της ΕΟΕ και πρόεδρος της κωπηλατικής ομοσπονδίας, Γιάννης Καρράς, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ένας μεγάλος αριθμός αθλητών εξασφάλισε τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων και είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά τα παιδιά θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο, τόσο από πλευράς συμπεριφοράς, όσο και διακρίσεων που πιστεύω ότι θα πετύχουν. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες των Νέων αποτελούν τον προθάλαμο των Ολυμπιακών Αγώνων και, βλέποντας σε αυτά τα παιδιά την προσπάθεια που έχουν κάνει ως τώρα, αλλά και την αγάπη που έχουν για τον αθλητισμό, είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού».

Οι αθλητές της ελληνικής ομάδας ανά άθλημα:
Στίβος (13 αθλητές/τριες) :  Παναγιώτα Δόση, Όλγα Φιάσκα, Γεράσιμος Καλογεράκης, Σπυριδούλα Καρύδη, Σοφία Κεσσίδη, Σταυρούλα Κοσμίδου, Αντώνιος Σάντας, Βασιλεία Σπύρου, Θεόδωρος Ζιώγας, Άνθιμος Κελεπούρης, Ιωάννης Καμαρινός, Ελένη Ιωαννίδου, Ελίνα Τζένγκο
Κολύμβηση (4): Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Ελένη Κοντογεώργου, Νικόλ Παυλοπούλου, Σάββας Θώμογλου
Ταεκβοντό (3): Ανάργυρος Σοφοτάσιος, Γεώργιος Ιωάννου, Φανή Τζέλη
Κωπηλασία (3): Χριστίνα Μπούρμπου, Μαρία Κυρίδου, Στέφανος Καράκογλου
Ιστιοπλοΐα (2): Αικατερίνη Δίβαρη, Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης
Άρση βαρών (2): Γεράσιμος Γαλιατσάτος, Μαρία Καρδαρά
Ενόργανη Γυμναστική (1): Ελβίρα Κατσάλη
Καταδύσεις (1): Νικόλαος Μόλβαλης
Καράτε (1): Κυριακή Κυδωνάκη
Ρυθμική Γυμναστική (1): Ιωάννα Μαγοπούλου
Επιτραπέζια αντισφαίριση (1): Ιωάννης Σγουρόπουλος
Τραμπολίνο (1): Αντωνία Σακελλαρίδου

 

Η ΔΟΑ με διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μπουένος Αϊρες

Με την εφαρμογή του διαδραστικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Ανακαλύπτοντας το Ολυμπιακό Κίνημα και τις αξίες του», σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας θα συμμετάσχει η ΔΟΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Μπουένος Αϊρες 2018».
Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία θα λειτουργήσει το περίπτερο στο Ολυμπιακό Πάρκο Νεολαίας 6-18 Οκτωβρίου, προσφέροντας τη δυνατότητα στους νέους αθλητές που συμμετέχουν στους Αγώνες να ανακαλύψουν τη φιλοσοφία και τα ιδανικά του Ολυμπιακού Κινήματος μ’ έναν συναρπαστικό τρόπο, μέσα από παιχνίδια γνώσης και διάφορες δραστηριότητες στην αγγλική, γαλλική και ισπανική γλώσσα.
Μέσω αυτού του πρωτοποριακού διαδραστικού Ολυμπιακού εκπαιδευτικού εργαλείου, το οποίο παρουσιάζεται σε «έξυπνες» τηλεοράσεις και ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα, το οποίο ελέγχεται από ένα χειριστήριο, η ΔΟΑ στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των νέων αθλητών.
Είναι η τρίτη φορά που η ΔΟΑ συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, μετά τη Σιγκαπούρη το 2010 και το Ναντζίνγκ το 2014. Εκτός από τους αθλητές, τους προπονητές, τους παράγοντες και τους νέους πρεσβευτές, το περίπτερο θα είναι επίσης ανοικτό και στο κοινό.

ΠΗΓΗ amna.gr