Πιο μικρό πρωτάθλημα προτείνει ο πρόεδρος των Τρικάλων με αλλαγή προκήρυξης

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Α Ο Τρίκαλα, Ηλίας Αϊβάζογλου,  Τρικάλων μίλησε το βράδι της Τρίτης 10 Νοεμβρίου,   στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και την εκπομπή «Τελευταία σελίδα» και εξέφρασε την άποψή του για το σοβαρό θέμα της μη έναρξης ακόμη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2. 

 

Για το όχι των λοιμωξιολόγων για την έναρξη της Σούπερ Λιγκ 2

«Από την στιγμή που οι λοιμωξιολόγοι δεν έδωσαν το πράσινο φως, κανένας από την κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει την ευθύνη πάνω του. Αν τα πράγματα στραβώσουν στην πορεία, θα χρεωθεί την ζημιά η Κυβέρνηση, άρα καταλαβαίνω και τους ιθύνοντες.

Αν θεωρεί σωστή την απόφαση των λοιμωξιολόγων, που δεν έδωσαν το ΟΚ στην Σούπερ Λιγκ 2

«Είμαι πρόεδρος-ιδιοκτήτης συμμερίζομαι όλους τις προέδρους για τις ζημίες που παθαίνουμε με την απραξία. Όμως, αν το δούμε και με το πρίσμα της λογικής καταλαβαίνω γιατί οι κυβερνόντες διστάζουν να δώσουν το πράσινο φως. Άρα, το σωστό ή το λάθος εξαρτάται από ποιο πρίσμα το βλέπεις και από ποια θέση κάθεσαι. Σαφέστατα έχουν γίνει σοβαρότατα έξοδα. Οι ομάδες έχουν ξεκινήσει προετοιμασία από τα μέσα καλοκαιριού. Όλα αυτά έχουν επιβαρύνει υπερβολικά τον προϋπολογισμό. Βεβαίως, αν τελικά δεν ξεκινήσουμε, θα έπρεπε η Κυβέρνηση να σκύψει πάνω από το πρόβλημα. Να βοηθήσει τις ΑΕ με επιχορηγήσεις».

Σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ, υπάρχουν κρούσματα, αν και γίνονται τεστ

«Όλα αυτά δίνουν δίκαιο και γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ των ανθρώπων που αποφάσισαν να μην ξεκινήσει η Σούπερ Λιγκ 2. Είναι παραδείγματα που κοιτάνε οι λοιμωξιολόγοι.
Η Σούπερ Λιγκ πρέπει να παίξει καθώς υπάρχουν ευρωπαϊκοί αγώνες, τηλεοπτικά συμβόλαια».

Το αν θα δούμε Σούπερ Λιγκ 2 φέτος

«Είμαι αισιόδοξος. Αν η καμπύλη κρουσμάτων πάρει την επίπεδη γραμμή. Νομίζω ότι θα δούμε. Θα πρέπει να αναμορφώσουμε το πρόγραμμά μας, να πάμε σε μια καινούρια προκήρυξη, σε ένα μικρότερο Πρωτάθλημα και τελικά απλά… να συμμαζευτούμε.
Να τηρήσουμε τους κανόνες και θα βγούμε ξανά στο ρινγκ».

Για την κατάσταση αυτή την στιγμή στον ΑΟΤ 

«Έχουμε σταματήσει τις ομαδικές προπονήσεις. Ήμασταν τυχεροί καθώς δεν είχαμε κανένα κρούσμα στην ομάδα. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Περιμένουμε τις εξελίξεις.
Οι παίκτες έχουν πάρει ατομικά προγράμματα ώστε να συντηρήσουν τον εαυτό τους.
Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό. Έχουμε νέα παιδιά».

Πότε πιστεύει ότι θα γίνει η σέντρα του Πρωταθλήματος  

«Και εγώ κάπου εκεί το τοποθετώ. Θεωρώ ότι δύσκολα θα προλάβουμε να κάνουμε παιχνίδι ή παιχνίδια εντός του Δεκεμβρίου. Με μια αλλαγή στην προκήρυξη, που πιθανόν θα αφαιρέσουμε τα πλέι οφ ή και έναν ολόκληρο γύρο πρωταθλήματος. Υπάρχει ο χρόνος να κάνουμε ένα μίνι Πρωτάθλημα. Οι τέσσερις ή τεσσεράμισι μήνες που θα έχουμε, θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε ένα γύρο πρωταθλήματος».

Για τις αντιδράσεων των προέδρων

«Είναι οι σκληροπυρηνικοί, οι οποίοι θέλουν να ξεκινήσει άμεσα το Πρωτάθλημα καθώς θεωρούν ότι είναι άδικο αυτό που συμβαίνει εφόσον τηρήσουμε τα πρωτόκολλα. Υπάρχουν και οι πρόεδροι που είναι διαλλακτικοί και περιμένουν τις εξελίξεις. Αυτό που πάντως σύσσωμοι όλοι ζητάνε είναι να ενισχυθούν τα σωματεία από την πολιτεία. Αφού δεν υπάρχουν από πουθενά έσοδα. Αν καταρρεύσουν ένας ή δύο σύλλογοι φέτος, τότε θα μιλήσουμε για διάλυση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν νοείτε ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς Β κατηγορία. Θα έχουμε με την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ».

Αν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 έχουν τη δυνατότητα να τηρήσουν το αυστηρό πρωτόκολλο της Σούπερ Λιγκ

«Θα ήθελα να μην πάρω θέση. Πάντως να τονίσω ότι ελλείψει εσόδων, το να επιβαρυνθεί με ένα ακόμη βαρύτατο κόστος μια ΠΑΕ, δημιουργεί πρόβλημα».

Αν η πολιτεία έχει βοηθήσει τις ΠΑΕ

«Όχι, δεν την έχω δει ακόμα στο πλευρό μας. Θα έπρεπε ήδη η ενίσχυση από τις στοιχηματικές εταιρείες προς τα σωματεία να έχει τελειώσει. Δεν υπάρχει λόγος να διαρκεί τόσο η διαβούλευση. Θα είχε δώσει ανάσα στα σωματεία. Θα μπορούσε η ΕΡΤ να έχει ήδη υπογράψει το συμβόλαιο με τη Λίγκα. Εκεί θα έβλεπες ότι οι κυβερνόντες στηρίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο».