Πληθαίνουν τα σενάρια για αφαιρέσεις βαθμών στην φουτμπολ λιγκ

Όλα προδίδουν ότι και οι ελάχιστες ελπίδες, που έτρεφε η πλευρά των διοικούντων την «κυανόλευκη» ΠΑΕ για ελαστική στάση της ΕΠΟ στο θέμα της Α΄ φάσης της επιτήρησης, έχουν εξανεμιστεί.

Οι πληροφορίες, που προέρχονται από την ΕΠΟ, αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να ληφθεί υπ’ όψιν της επιτροπής επιτήρησης το γεγονός ότι η νέα ΠΑΕ Ηρακλής αποτελεί εταιρεία «ειδικών συνθηκών» και αναμένεται να προχωρήσει στην απόφαση για επιβολή αφαίρεσης τριών βαθμών από την ομάδα.

Ήταν εκ των προτέρων βέβαιο ότι ο Ηρακλής σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να «προβιβαστεί» μέσα από τη διαδικασία της πρώτης επιτήρησης για την αδειοδότησή του, λόγω του χάους των οφειλών, που «κληρονομήθηκε» από την καταστροφική περίοδο Παπαθανασάκη και είναι ευνόητο ότι ο φάκελός του θα «κοπεί» την Παρασκευή κατά την εξέτασή του.

Πρώτα από όλα, παραμένουν πλήρως αρρύθμιστες οι οφειλές προς το Δημόσιο, εφόσον η νέα ποδοσφαιρική εταιρεία του «Γηραιού», εκ του νόμου, θα πρέπει να αναμένει την ολοκλήρωση ενός πρώτου κύκλου οικονομικής χρήσης και κατόπιν να ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων, στοιχείο, το οποίο από μόνο του οδηγεί σε αδυναμία πλήρωσης των κριτηρίων για την Α΄ φάση επιτήρησης.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η κατάσταση σε αγωνιστικό επίπεδο γίνεται εξαιρετικά δυσχερής (δηλαδή, πιο δυσχερής από ό,τι ήδη ήταν), καθώς – με μείον τρεις βαθμούς – ακόμη και το «διπλό» στα Περιβόλια από μόνο του δεν είναι ικανό να διατηρήσει την ομάδα στην κατηγορία.

Όμως, με σχεδόν δεδομένη την αφαίρεση τριών βαθμών από τον «Γηραιό», το πλεονέκτημα των +2 πόντων της διαφοράς από την Α Ε Καραϊσκάκης μετασχηματίζεται σε μειονέκτημα -1 βαθμού, στοιχείο το οποίο αλλάζει άρδην το σενάριο σωτηρίας για τους «κυανόλευκους».

Υπ’ αυτά τα δεδομένα, πλέον, ο Ηρακλής θέλει – απαραιτήτως – τη νίκη επί του Πλατανιά, αλλά – παράλληλα – θα πρέπει – επίσης απαραιτήτως – να μην νικήσει τα Τρίκαλα η Α Ε Καραϊσκάκης.

Φημολογείται επίσης ότι ανάλογο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν και ο Απόλλωνας Λάρισας με την Κέρκυρα. Μένει να φανεί στην πράξη αν θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις.

ΠΗΓΗ bluearena.gr