ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ/ Πάτησε βάθρο πάλι ο Μπούγλας

   Οι Τρικαλινοί ποδηλάτες της continental επαγγελματικής ομάδας SP Tableware συνεχίζουν τις επιτυχίες τους σε αγώνες στο εξωτερικό. Αυτή τη φορά στο Βελιγράδι στις 12&13 Απρ. όπου και διεξήχθησαν δύο μονοήμεροι διεθνείς ποδηλατικοί αγώνες δρόμου κατηγορίας 1.2 (βαθμολογούμενοι από την παγκόσμια ομοσπονδία UCI για το Europe Tour). Οι Καράτζιος Γιώργος, Μπούγλας Αποστόλης και Μπούγλας Γιώργος, φτάνοντας την προηγούμενη των αγώνων στην Banja Luka, Παρασκευή 11 Απρ. έλαβαν μέρος σε ένα τοπικό αγώνα σιρκουί μέσα στην πόλη χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά με πολλές συμμετοχές καθώς σχεδόν όλες οι επαγγελματικές ομάδες που ήταν εκεί συμμετείχαν δοκιμάζοντας τις δυνάμεις και τσεκάροντας τους αντιπάλους τους. Ο Αποστόλης Μπούγλας κατέλαβε την 14η  θέση ενώ οι άλλοι δύο Τρικαλινοί ‘’κρατήθηκαν’’ σε ρυθμούς προπόνησης προετοιμαζόμενοι για τους πολύ δυνατούς αγώνες των επόμενων ημερών.

Σάββατο 12 Απρ. «Banja Luka – Belgrade I» η ονομασία του αγώνα με εκκίνηση από  Banja Luka και τερματισμό στο Breco (182 χιλιόμετρα) στην εκκίνηση βρέθηκαν 154 ποδηλάτες και τερμάτισαν 134. Ο Αποστόλης Μπούγλας με χρόνο 3:55’:50’’ κόντρα στα προγνωστικά τερμάτισε 4ος και παραλίγο να κάνει την μεγάλη έκπληξη αφού τερμάτισε ελάχιστα πίσω από τους  OTONICAR MARTIN (Radenska) 1ος SCHNAIDT FABIAN (Team Vorarlberg) 2ος και GAVAZZI MATTIA (Christina watches) 3ος. Ο Μπούγλας Γιώργος κατέλαβε την 11η θέση κερδίζοντας επίσης και τα 3 σπριντ ευθείας του αγώνα. Ο Καράτζιος Γιώργος 23ος όλοι με τον ίδιο χρόνο. Να σημειώσουμε ότι ο Αποστόλης Μπούγλας παράλληλα με την αγωνιστική του δράση σαν αθλητής θα συμμετάσχει και στις δημοτικές εκλογές διεκδικώντας θέση δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό του Χ.Λάππα (Τρίκαλα Συμπολιτεία). Οι προτάσεις που έχει να κάνει για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη των Τρικάλων είναι πολλές και προέρχονται από τις εμπειρίες που είχε τα προηγούμενα χρόνια με την ενασχόληση του με τον πρωταθλητισμό.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Την Κυριακή 13 Απρ. είχε σειρά ο δεύτερος αγώνας απόστασης 140 χιλιομέτρων με τερματισμό στο Βελιγράδι. Ο νικητής κρίθηκε και πάλι σε  μαζικό τερματισμό με έναν εκπληκτικό Γιώργο Μπούγλα να κατακτά την 2η θέση πίσω από τον  IVAN STEVIC (Tusnad cycling team) με χρόνο 2:56’:17’’ στην 3η θέση ο Γερμανός STEFAN SCHAFER (νικητής του γύρου Ελλάδας 2011). Με αυτή την επιτυχία του ο Γιώργος Μπούγλας έδειξε για άλλη μια φορά την αξία του σαν αθλητής αλλά και το μεγάλο ταλέντο που έχει στο τελικό σπριντ  σε μαζικούς τερματισμούς. Στην μεγάλη αυτή επιτυχία του Γιώργου πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι Καράτζιος Γ. και Μπούγλας Α. οι οποίοι τερμάτισαν στην 39η και 40η θέση αντίστοιχα, όπου μαζί με τους υπόλοιπους  αθλητές της ομάδας κατάφεραν να προωθήσουν μπροστά τον Γιώργο Μπούγλα για να διεκδικήσει την νίκη στο τελικό σπριντ.