ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ/ Τέταρτος ο Αποστόλης Μπούγλας στη Μόσχα

Ξεκίνησαν με επιτυχίες στην Ρωσία οι τρεις τρικαλινοί ποδηλάτες της επαγγελματικής SPTableware. Από τις 30 Απριλίου βρίσκονται στην Μόσχα οι κορυφαίοι Τρικαλινοί επαγγελματίες ποδηλάτες για μια σειρά αγώνων (τρείς μονοήμερους και έναν πενταήμερο γύρο). Πρόκειται για τους πιο ιστορικούς αγώνες της Ρωσίας, που διεξάγονται από το 1924 με την παλιά ονομασία SadovoeRing. Μόνο ο γύρος Γαλλίας είναι παλαιότερος από αυτούς τους ποδηλατικούς αγώνες στην Μόσχα. Από το 1993 οι αγώνες αυτοί τέθηκαν κάτω από ένα νέο project με την ονομασία «FiveRingsofMoscow». Λόγο της μεγάλης ιστορίας που φέρουν αυτοί οι αγώνες οι συμμετοχές των αθλητών ξεπερνάνε πάντα το όριο των 150 ποδηλάτων που θέτει η διοργάνωση.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Την πρώτη ημέρα 01 Μαΐου διεξήχθη ο μονοήμερος αγώνας με την ονομασία «Mayorcup» απόστασης 160 χιλιομέτρων όπου ο Αποστόλης Μπούγλας κατέκτησε την 10η θέση δείχνοντας ότι βρίσκεται σε άριστη φυσική κατάσταση, παρόλη την κούραση των προηγούμενων ημερών καθώς προετοιμάζεται ταυτόχρονα για τις δημοτικές εκλογές όπου και θα διεκδικήσει μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο. Ο Γιώργος Μπούγλας κατέλαβε την 27η θέση και ο Γιώργος Καράτζιος την 46η ανάμεσα σε 156 επαγγελματίες ποδηλάτες από procontinental και continental ομάδες.

Στον δεύτερο μονοήμερο αγώνα που διεξήχθη στις 02 Μαΐου με την ονομασία «Memorial of Oleg Dyachenko» έναν από τους δυσκολότερους αγώνες του EuropeTour (163km με ελάχιστα χιλιόμετρα ευθείες και πάνω από 2500 υψομετρικά). Σε αυτόν τον πραγματικά πολύ δύσκολο αγώνα από τους 160 συμμετέχοντες τερμάτισαν μόνο 43. Οι Τρικαλινοί ποδηλάτες βρήκαν ευκαιρία για ξεκούραση αφού πρώτα βοήθησαν τον αρχηγό της ομάδας Γιάννη Ταμουρίδη να πλασαριστεί στην 24 θέση.

Στις 03 Μαΐου διεξήχθη το «Grand Prix of Moscow» απόστασης 165 χιλιομέτρων με τους 116 ποδηλάτες από το σύνολο των 167 που ξεκίνησαν να φτάνουν σε μαζικό τερματισμό. Εδώ ήρθε και η μεγάλη επιτυχία για τον Αποστόλη Μπούγλα καθώς με ένα εκπληκτικό φίνις τερμάτισε 4ος μόλις ελάχιστα πίσω από μια θέση στο βάθρο. Φοβερή εμφάνιση επίσης από τον Γιώργο Καράτζιο 10ος καθώς ξαναβρήκε τον καλό του εαυτό σε μαζικούς τερματισμούς. 15ος ο Γιώργος Μπούγλας δείχνοντας ότι ακόμη και σε λάθος θέση να βρεθεί την ώρα του μαζικού σπριντ πάντα βρίσκει τον τρόπο να πάει μπροστά με τους δυνατότερους σπρίντερ.

Στις 04 Μαΐου είναι ημέρα ξεκούρασης και οι ποδηλάτες ετοιμάζονται πυρετωδώς για τον μεγάλο και ιστορικό ποδηλατικό γύρο της Μόσχας 05 έως 09 Μαΐου, με την ονομασία «FiveRingsofMoscow» ο αγώνας αποτελείτε από 5 ετάπ και συμμετέχουν περισσότεροι από 150 ποδηλάτες από 26 ομάδες. AstanaIteraKatusha και Rusvelo είναι οι πιο δυνατές ομάδες και οι τρεις τρικαλινοί ποδηλάτες καλούνται να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν στην μεγάλη ένταση που αναμένεται να έχουν οι πέντε επόμενες αγωνιστικές ημέρες στην Ρωσία.