Ποδηλατικός αγώνας «Η Μάχη της Πόρτας»

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλης στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την «Μάχης της Πόρτας», στις 9 Ιουνίου 2019  στην Πύλη Τρικάλων διοργανώνουν,  διασυλλογικό αγώνα δρόμου με την ονομασία «ΜΑΧΗ ΠΟΡΤΑΣ 2019». Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο αγωνιστικό καλεντάρι και εγκεκριμένος από την  ΕΟΠ. Αφορά τις κατηγορίες:  Εφήβων – Παίδων – Κορασίδων –  Παμπαίδων – Πανκορασίδων – Μίνι (μικρά – μεγάλα).

Αθλοθέτης του αγώνα είναι ο Δήμος  Πύλης.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:  9/6/2019  ώρα λειτουργίας γραμματείας 09:30΄, ώρα έναρξης αγώνων 10:30΄

ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: έξω από το Δημαρχείο Πύλης Τρικάλων (από την πλευρά του περιφερειακού). Στον ίδιο χώρο θα γίνουν ή εκκίνηση και τερματισμός των αγώνων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 

10:30΄ Μίνι μικρά 5,4 km, αγώνας σιρκουί 4 στροφών, μήκος διαδρομής 1,35 km  εκκίνηση/τερματισμός στο δημαρχείο Πύλης, από την πλευρά του περιφερειακού. Η διαδρομή θα είναι κλειστή από αυτοκίνητα.   

10:50’ Μίνι μεγάλα, 8,1km,  αγώνας σιρκουί 6 στροφών, μήκος διαδρομής 1,35 km  εκκίνηση/τερματισμός στο δημαρχείο Πύλης, από την πλευρά του περιφερειακού. Η διαδρομή θα είναι κλειστή από αυτοκίνητα.

11:20΄ Παμπαίδες, 11:25’ Πανκορασίδες – Κορασίδες, (αγώνας ΔΡΜ 2 στροφές)= 34.5km, εκκίνηση από δημαρχείο Πύλης – στη γέφυρα αριστερά  προς Αγ. Βησσαρίων – δεξιά προς Φήκη – αριστερά προς Πιαλεία – Φιλύρα και σε 1km περίπου πάλι αριστερά προς Φιλύρα – ευθεία προς Αγ. Βησσαρίων (κλείσιμο 1ης στροφής) + αριστερά προς Φήκη για την 2η στροφή . Με το κλείσιμο της 2ης στροφής, από  Αγ. Βησσαρίων –  ευθεία προς Πύλη – μετά την γέφυρα δεξιά προς Δημαρχείο και τερματισμός.

12:30΄ Παίδες, (αγώνας ΔΡΜ 4 στροφές)= 64,5km,   εκκίνηση από δημαρχείο Πύλης – στη γέφυρα αριστερά  προς Αγ. Βησσαρίων – δεξιά προς Φήκη – αριστερά προς Πιαλεία  – Φιλύρα και σε 1km περίπου πάλι αριστερά προς Φιλύρα – ευθεία προς Αγ. Βησσαρίων (κλείσιμο 1ης στροφής) + αριστερά προς Φήκη για τις επόμενες 3 στροφές. Με το κλείσιμο της 4ης στροφής από  Αγ. Βησσαρίων –  ευθεία προς Πύλη – μετά την γέφυρα δεξιά προς Δημαρχείο και τερματισμός.

14:45΄ Έφηβοι, (αγώνας ΔΡΜ 5 στροφές)= 79,5km,   εκκίνηση από δημαρχείο Πύλης – στη γέφυρα αριστερά  προς Αγ. Βησσαρίων – δεξιά προς Φήκη – αριστερά προς Πιαλεία  – Φιλύρα και σε 1km περίπου πάλι αριστερά προς Φιλύρα – ευθεία προς Αγ. Βησσαρίων (κλείσιμο 1ης στροφής) + αριστερά προς Φήκη για τις επόμενες 4 στροφές. Με το κλείσιμο της 5ης στροφής από  Αγ. Βησσαρίων –  ευθεία προς Πύλη – μετά την γέφυρα δεξιά προς Δημαρχείο και τερματισμός.

18:30΄ Απονομές.  Οι απονομές στις κατηγορίες Μίνι και Παμπαίδων θα πραγματοποιηθούν νωρίτερα κατά την διάρκεια των παράλληλων  εκδηλώσεων του Δήμου για την Μάχη της Πόρτας.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για την  Ποδηλασία Δρόμου.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ : Στην 3η στροφή για τους Παίδες και 3η & 4η στροφή για τους Εφήβους. Θα Υπάρχει σταθερό Σημείο τροφοδοσίας (όπως φαίνεται στον χάρτη διαδρομής). Το σταθερό σημείο  τροφοδοσίας  βρίσκεται ακριβώς στο τελείωμα της ανηφόρας μετά το χωριό Φιλύρα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για διευκόλυνση των διοργανωτών παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο email: podilasiatrikalon@yahoo.gr  μέχρι την Παρασκευή 7/6/2019 το μεσημέρι. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα των διοργανωτών: 6986010785 και 6989154306.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Πέτρος Γώγος (Κριτής ΕΟΠ)

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές – ποδηλάτες που ανήκουν στην δύναμη της  Ε.Ο.Π. και έχουν Κάρτα υγείας και αγωνιστικό δελτίο για το 2019. Ο διοργανωτής Σύλλογος δεν φέρει  καμιά ευθύνη για τυχόν φθορά ή κλοπή αθλητικού υλικού ή ατυχήματος. Ο διοργανωτής έχει την ευθύνη για  ιατρική κάλυψη (παρουσία ιατρού και ασθενοφόρο ΕΚΑΒ σε προτεραιότητα) καθώς και για τεχνικά θέματα

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:

 Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνοδίκης Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης  της.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

Σε όλες τις κατηγορίες που  θα συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό συμμετεχόντων βάση κανονισμού ΕΟΠ,  στον 1ο νικητή απονέμεται κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα στον 2ο νικητή ασημένιο μετάλλιο, δίπλωμα και στον 3ο χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα και  στους 4ο, 5ο και 6ο δίπλωμα. Στις κατηγορίες που δεν θα συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό συμμετεχόντων, θα γίνει συγχώνευση με την αμέσως επόμενη ή προηγούμενη κατηγορία,  βάση κανονισμού ΕΟΠ.

Με Ποδηλατικούς Χαιρετισμούς!  Π.Σ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ