Ποδηλατικός Τρικάλων/ Άρχή για ακαδημία και Ανάβαση Ελάτης

Η ακαδημία ποδηλασίας του Ποδηλατικού Συλλόγου Τρικάλων θα ξεκινήσει τις επίσημες προπονήσεις της από την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:30.  Το ραντεβού θα είναι όπως και πέρυσι στην κεντρική πλατεία. Το πρόγραμμα προπονήσεων έχει ως εξής:  ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στις 15:30’ και κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ στις 12:00. Οι εγγραφές στην ακαδημία έχουν ξεκινήσει και  για φέτος αναμένονται αρκετά παιδιά που επιθυμούν να μάθουν τα μυστικά της ποδηλασίας. Λόγο αρκετών εγγραφών στην ακαδημία μας, για την καινούρια χρονιά θα έχουμε δύο τμήματα (αρχαρίων και προχωρημένων). Για λόγος ασφάλειας οι προπονήσεις γίνονται πάντα με  συνοδεία αυτοκινήτου καθώς και ενός έμπειρου ποδηλάτη- προπονητή με ποδήλατο.

Το πρώτο που μαθαίνουν τα παιδία της ακαδημίας είναι ότι το ποδήλατο τους δεν είναι ένα παιχνίδι αλλά ένα όχημα. Μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν την κίνηση εντός και εκτός πόλης και να προφυλάσσουν τον εαυτό τους. Μαθαίνουν από μικρή ηλικία τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αλλά και ποια πρέπει να είναι η σωστή συμπεριφορά των οδηγών  και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα μεγαλώνοντας να γίνουν σωστοί και ευσυνείδητοι οδηγοί. Παράλληλα αθλούνται βοηθώντας το σώμα τους να έχει μια σωστή και υγιή ανάπτυξη.  Μέσα από την ομάδα μας  τον Π.Σ.Τρικάλων δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά που επιθυμούν  να συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου αλλά και ορεινής ποδηλασίας.

Οι χορηγοί της ομάδας μας βοηθάνε με τον δικό του τρόπο ο καθένας και αξίζει οι αναφορά τους: ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ (ποδηλατικό κατάστημα Λάρισας), ΚΑΛΛΙΑΓΡΑΣ (κρέατα), STAVRAKIS (ελαστικά), VOLVO service (Σκορδάς – Τζέκος), PROMIST (ασφάλειες), Δ.ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ (πρακτορείο ΟΠΑΠ), ΒΙΟΛΑΝΤΑ (μπισκότα), VO2MAX (καταφύγιο Κόζιακα), ΜΑΡΑΒΑΣ (κρέατα), Μιχαλίτση Μαρία (μονωτικά – οικοδομικά – υλικά) και ΕΦΗ ΠΑΛΑΤΟΥ (φυσιοθεραπεία – βελονισμός).

Η ποδηλατική Ανάβαση Ελάτης είναι από τους ποιο γνωστούς αγώνες στον νομό Τρικάλων. Κάθε χρόνο συμμετέχουν όλο και περισσότεροι ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα. Φέτος και συγκεκριμένα στις 9 Οκτωβρίου  ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλης που θα είναι και ο αθλοθέτης του αγώνα, θα διοργανώσουν  την «ΑΝΑΒΑΣΗ ΕΛΑΤΗΣ 2016». Οι ετοιμασίες άρχισαν ένα μήνα νωρίτερα, αφού οι διοργανωτές θέλουν να ετοιμάσουν έναν αγώνα αντάξιο της φήμης που έχει αποκτήσει.

Πρόκειται  για μια από τις ποιο γρήγορες αναβάσεις της Ελλάδας καθώς η μέση κλήση της ανηφόρας δεν ξεπερνάει το 6%. Ο περσινός νικητής Γ. Μπούγλας έκανε χρόνο 0:33’:31’’ (η εκκίνηση είναι μπροστά από το δημαρχείο Πύλης και ο τερματισμός στην πλατεία Ελάτης σύνολο 12,9km).

Ο  Π.Σ.Τρικάλων για την φετινή ανάβαση έχει σχεδιάσει και κάποιες μικρές αλλαγές ώστε ο αγώνας να γίνει ακόμη ποιο θεαματικός.

Ένα ενδιάμεσο σπριντ (με δώρα από χορηγούς για τον νικητή) στα  πρώτα 3,9 km θα  δώσει έναν αρκετά γρήγορο τον ρυθμό από τα πρώτα χιλιόμετρα στον αγώνα.

Για πρώτη φορά στην φετινή ανάβαση θα συμμετέχουν και αθλητές από την κατηγορία Μάστερς.

3

Συμμετοχή  μπορούν να  έχουν και  όσοι δεν έχουν αγωνιστικό δελτίο, συμμετέχοντας  στην κατηγορία ΟΠΕΝ. Βασική προϋπόθεση είναι να έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Σε κάθε κατηγορία οι νικητές εκτός των επάθλων θα λάβουν και δώρα από τους χορηγούς μας. Γίνονται προσπάθειες και για χρηματικά έπαθλα στους 6 καλύτερους χρόνους ή σε όποιον σπάσει το ρεκόρ χρόνου των 33 λεπτών  του Γ. Μπούγλα.

Μόλις πάρουμε την έγκριση από την ομοσπονδία ποδηλασίας, θα βγάλουμε  και το δελτίο τύπου με την προκήρυξη καθώς και άλλες λεπτομέρειες του αγώνα.

Με το ποδήλατο αθλείσαι, μαθαίνεις οδήγηση, ζεις στην φύση, χαίρεσαι την ζωή!!!

Επικοινωνία για εγγραφές και συμμετοχή στην ακαδημία ποδηλασίας:

Τηλέφωνα: Ζιντζόβας Ηλίας (6986010785) – Ταμανάκιας Μιχάλης (6989154306). Υπεύθυνοι προπονητικού και αγωνιστικού σχεδιασμού.

Facebook: https://www.facebook.com/Podilatikos.Trikalon.cycling.club/

Email: podilasiatrikalon@yahoo.gr