Πως προκρίνονται αθλητές του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Α. – Μία Εθνική Ομοσπονδία (NOC) μπορεί να προκριθεί με μέχρι τέσσερις (4) άνδρες και τέσσερις (4) γυναίκες αθλητές, με μέγιστο αριθμό (1) αθλητή ανά κατηγορία βάρους, μέσω:

 • της WT Ολυμπιακής κατάταξης και
 • της WT Grand Slam Champions Series .

Β. – Μία Εθνική Ομοσπονδία  μπορεί να λάβει το ανώτατο όριο δύο (2) άνδρες και δύο (2) γυναίκες αθλητές  μέσω του Ηπειρωτικού Τουρνουά πιστοποίησης με μέγιστο αριθμό (1) αθλητή ανά κατηγορία βάρους.
* Όλοι οι αθλητές πρέπει να συμμορφώνονται με τις ισχύουσες διατάξεις του Ολυμπιακού Χάρτη, συμπεριλαμβανομένων  στο άρθρο 41 (ιθαγένεια των ανταγωνιστών) και στο άρθρο 43 (Παγκόσμιος κώδικας κατά της φαρμακοδιέγερσης και τον Κώδικα Ολυμπιακού Κινήματος για την Πρόληψη της Χειραγώγησης των Αγώνων).

Πρόσθετες απαιτήσεις IF:
Για να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Tokyo 2020, όλοι οι αθλητές πρέπει:
– Να είναι κάτοχοι πιστοποιητικού Kukkiwon Dan.
– Κατέχουν άδεια παγκόσμιου αθλητού της WT.

 • Ένας αθλητής μπορεί να επιτύχει ένα μέγιστο αριθμό μίας (1) ποσόστωσης για την Ομοσπονδία του.
 • Ένας μέγιστος αριθμός ενός (1) αθλητή ανά τμήμα βάρους μπορεί να πιστοποιηθεί από μια Ομοσπονδία μέσω  της WT Ολυμπιακής κατάταξης ή της WT Grand Slam Champions Series.

Ολυμπιακή Κατάταξη WT

Συνολικά 40 αθλητές (20 άνδρες και 20 γυναίκες) θα είναι κατάλληλοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω της Ολυμπιακής Κατάταξης WT.
Οι κορυφαίοι πέντε (5) αθλητές που κατατάσσονται σε κάθε κατηγορία βάρους στην WT Olympic Ranking, αποτελέσματα μέχρι τον τελικό του Grand Prix τον Δεκέμβριο του 2019, παίρνουν (1)  ποσόστωση ο καθένας για την Εθνική τους Ομοσπονδία.
Σε περίπτωση ισοπαλίας στον αριθμό των Ολυμπιακών Σημείων Κατάταξης WT μεταξύ των προκριματικών, ο αθλητής ο οποίος κέρδισε τα σημεία κατάταξης στα υψηλότερα βαθμολογημένα γεγονότα θα λάβει την ποσόστωση. Η ιεραρχία των βαθμών παρουσιάζεται παρακάτω:

 • 20 Ολυμπιακούς Αγώνες
 • 12 πρωταθλήματα του παγκόσμιου πρωταθλήματος Taekwondo
 • 8 τελικό GP
 • 4 Σειρά GP, ηπειρωτικά πρωταθλήματα και ηπειρωτικά πολυ-αθλητικά παιχνίδια (4-ετήσιο κύκλο)
 • 2 Universiade, CISM World Games & WT G2 Ανοιχτά πρωταθλήματα
 • 1 ανοιχτά τουρνουά WT G1, παιχνίδια πολλαπλών αθλημάτων εκτός των ηπειρωτικών multigames με κύκλο 4 ετών, παγκόσμια στρατιωτικά πρωταθλήματα

Σειρά WT Grand Slam Champions

Συνολικά 8 αθλητές (4 άνδρες και 4 γυναίκες) θα είναι κατάλληλοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
από  τη σειρά WT Grand Slam Champions.
Ο αθλητής με την υψηλότερη βαθμολογία σε κάθε κατηγορία βάρους σε βαθμολογία αξίας WT Grand Slam Champions Series μετά τη σειρά του Grand Slam Champions τον Ιανουάριο του 2020 θα
πάρει (1) ποσόστωση για για την Εθνική του Ομοσπονδία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας του αριθμού των σημείων αξίωσης μεταξύ των προκριματικών, ο αθλητής ο οποίος συμμετείχε σε περισσότερα τουρνουά του παγκόσμιου Taekwondo Grand Slam Champions  θα λάβει την ποσόστωση.


Προκριματικά  τουρνουά μέσω των Ηπειρωτικών διαγωνισμών

Συνολικά 72 αθλητές (36 άντρες και 36 γυναίκες) θα είναι κατάλληλοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω των πέντε (5) Ηπειρωτικών τουρνουά , σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.
Στα Ηπειρωτικά τουρνουά θα συμμετέχουν μόνο οι Εθνικές Ομοσπονδίες (NOC) που έχουν λιγότερους από δύο (2) αθλητές ανά φύλο μέσω της WΤ Ολυμπιακής Κατάταξης ή  WT Grand Slam Champions Series
Εάν μια Εθνική Ομοσπονδία  έχει προκρίνει δύο (2) (ή περισσότερους) άνδρες και δύο (2) (ή περισσότερες) γυναίκες μέσω της Ολυμπιακής Κατάταξης WT ή της WT Grand Slam Champions Series, δεν μπορεί να συμμετάσχει στα Ηπειρωτικά  προκριματικά Τουρνουά  εκτός εάν παραιτηθεί από τις θέσεις ποσοστώσεων που έχουν ληφθεί μέσω της Ολυμπιακή Κατάταξη WT ή την WT Grand Slam Champions Series στο αντίστοιχο φύλο.
 • Από την Ευρώπη  στα τουρνουά θα προκριθούν 16 συνολικά αθλητές. Την πρόκριση παίρνουν οι 2 αθλητές ανά κατηγορία βάρους με την υψηλότερη θέση.

Το διήμερο 24-25 Απριλίου 2020, θα διεξαχθεί το προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020».
Το τουρνουά θα γίνει στο Μιλάνο και θα κρίνει ποιοί αθλητές από την «γηραιά» ήπειρο θα ταξιδέψουν λίγους μήνες αργότερα στην Ιαπωνία για το Ολυμπιακό τουρνουά.

Olympic Games Tokyo 2020
Ημερομηνία Ολυμπιακών Αγώνων: 24 Ιουλίου – 9 Αυγούστου 2020