Η προκήρυξη για προπονητές-νέους-Έλληνες-ξένους στην Γ Εθνική

Μερικά από τα κύρια  σημεία  της προκήρυξης της Γ Εθνικής για την περίοδο 2018-2019.

Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να απασχολούν ως Προπονητή κάτοχο Διπλώματος U.E.F.A. Β΄ τουλάχιστον και τυχόν Βοηθούς Προπονητές κατόχους Διπλώματος U.E.F.A. Β΄ τουλάχιστον.

Είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε σωματείου και καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα 7 Ελλήνων παικτών.

Επιτρέπεται  η χρησιμοποίηση έως   4  ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.

Για την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019 είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα (18άδα), 2 ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 21 ετών, γεννηθέντες την 01.01.1997 και εντεύθεν και δεν θα δύνανται να συμπληρωθούν οι θέσεις τους στην (18άδα) από ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας.

Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως 5 ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των 33 ετών. Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2018 – 2019 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από την 01.01.1986.   Επιτρέπεται, σε όλη την διάρκεια του αγώνα, η αντικατάσταση μέχρι  4 ποδοσφαιριστών .

Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, θα προβιβαστούν στη Football League 4 ομάδες, που θα προκύψουν από το «ειδικό πρωτάθλημα».

Ο αριθμός των σωματείων, συνολικός και ανά Όμιλο, που θα υποβιβαστούν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου στα Τοπικά πρωταθλήματα  , θα αποφασιστεί από την Ε.Π.Ο. μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των δηλώσεων συμμετοχής.

Οι όμιλοι του πρωταθλήματος θα συγκροτηθούν με γεωγραφικά κριτήρια όπου αυτό είναι εφικτό. Αν ο αριθμός των ομάδων μιας Ένωσης είναι μεγαλύτερος από τέσσερις αυτές θα κατανεμηθούν, εάν απαιτείται, είτε με δική τους επιθυμία, είτε με κλήρωση σε περισσότερους του ενός ομίλους.

Οι  53  πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι  3  δευτεραθλήτριες ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή  56  ομάδες, προβιβάζονται στη Γ΄ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2019 – 2020.