Προς διακοπή πάνε Γ Εθνική, ερασιτεχνικά και γυναικείο

Μιλώντας χθες  στο «Ράδιο Λασίθι» ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε πως τα πρωταθλήματα της Γ’ Εθνικής, όλων των ΕΠΣ αλλά και το γυναικείο οδεύουν προς οριστική διακοπή.

Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός στην ιστοσελίδα του «ο Υπουργός τόνισε πως σε ότι αφορά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα οι εξελίξεις θα είναι πιο γρήγορες, αφού  θα υπάρξουν αποφάσεις από πλευράς ΕΠΟ σε σχέση με τη συνέχιση των πρωταθλημάτων. Το πιθανότερο σενάριο -όπως είπε- είναι να υπάρξει η οριστική τους διακοπή, μια απόφαση όμως που δεν θέλησε να προκαταλάβει».

Ααυτά δήλωσε ο υφυπουργός αλλά ακόμα δεν υπάρχει επίσημη απόφαση από την ΕΠΟ.

Παράλληλα τόνισε πως το Υπουργείο έχει ξεκινήσει την προετοιμασία ενός μεγάλου προγράμματος στήριξης και αναζωογόνησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού σε όλη τη χώρα, το οποίο σύντομα θα γίνει γνωστό με λεπτομέρειες. Σε αυτό, με βάση τις οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν, θα προβλέπονται πολλές δράσεις ενίσχυσης των ερασιτεχνικών μορφών αθλητισμού, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού.

Σε ότι αφορά τις επαγγελματικές κατηγορίες ο Υπουργός ανέφερε πως υπάρχει η δεδομένη επιθυμία της UEFA να μην πάρει βιαστικές αποφάσεις και να τραβήξει το θέμα μέσα στο καλοκαίρι, με όλα τα σενάρια να είναι ανοιχτά. Ο ίδιος τόνισε πως η πιθανή επανεκκίνηση και ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων δεν είναι μια απλή υπόθεση που μπορεί να εφαρμοστεί από τη μια μέρα στην άλλη, αφού υπάρχουν πλήθος παραγόντων που πρέπει να ληφθούν υπόψιν, όπως να υπάρξει μια περίοδος προετοιμασίας των αθλητών για να αποφύγουν τραυματισμούς, να αναπροσαρμοστούν συμβόλαια, και πολλά άλλα τα οποία ήδη εξετάζονται.