Πρόταση να γίνει κύπελλο με ομάδες και SL2 την ώρα που ακόμη δεν έχει γίνει σέντρα στο πρωτάθλημα!

 

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα ξεκινήσει και πότε, αλλά σήμερα υπήρξε πρόταση το κύπελλο Ελλάδας να ξαναρχίσει με ομάδες Σούπερ Λιγκ 1 και Σούπερ Λιγκ 2 στα μέσα Δεκεμβρίου. Πως θα ετοιμαστούν οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας για την διοργάνωση την ώρα που δεν έχουν παίξει ούτε ένα επίσημο ματς αλλά ούτε κάνουν και ομαδικές προπονήσεις κανείς δε λέει. Διαβάστε τα ρεπορτάζ:

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται η έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 ώστε να μπορέσουν να είναι έτοιμες οι ομάδες και 15 του Δεκέμβρη να αρχίσουν οι αγώνες του Κυπέλλου σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής του θεσμού, Μάνος Γαβριηλίδης, στο Metropolis 95.5 τονίζοντας ότι στη φετινή διοργάνωση θα υπάρχουν μόνο επαγγελματικές ομάδες. Αναλυτικά όσα είπε:

«Στόχος μας ήταν να δούμε ποιες ομάδες μπορούν να συμμετέχουν. Κατέληξαν οι τρεις πρόεδροι να κάνουν το καλύτερο για να αρχίσει μια ή και οι δύο από τις άλλες κατηγορίες, δηλαδή τη Super league 2 και τη Football League. Θα έλεγα να ξεκινήσουμε το Κύπελλο από την τέταρτη φάση και μετά. Με επαγγελματικό ποδόσφαιρο μόνο, δηλαδή. Οι ερασιτεχνικές ομάδες, με μεγάλη μου απογοήτευση, δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουν. Πότε θα ξεκινήσουν, πότε θα είναι έτοιμες. Θα μπορέσει τουλάχιστον η Σούπερ Λιγκ 2 να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του μήνα ώστε να είναι έτοιμοι γύρω στις 15 να συμμετέχουν στο Κύπελλο. Ο τελικός θα είναι στις 22 Μαϊου στο ΟΑΚΑ, όπως ήταν».

Μπορεί το πρωτάθλημα της SL2 να παραμένει στο “γύψο”, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχει ενδεχόμενο οι ομάδες να μπουν σε αγωνιστική δράση μέσω του Κυπέλλου Ελλάδος!

Κι αυτό διότι η ΕΠΟ, η οποία δέχεται πιέσεις από την Cosmote TV που απέκτησε τα δικαιώματα του θεσμού έναντι 1,6 εκατ. ευρώ ώστε να ξεκινήσουν τα παιχνίδια, σκοπεύει να ζητήσει την έναρξη της διοργάνωσης, με τη συμμετοχή ομάδων της Super League αλλά και της Super League 2.

Αυτό αποφασίστηκε μετά από τηλεδιάσκεψη που έγινε την Πέμπτη ανάμεσα στην Ομοσπονδία και αντιπροσωπείες των δύο κατηγοριών και συγκεκριμένα με τη συμμετοχή των Γραμμένου, Μπουτσικάρη, Λεουτσάκου και Δημητρίου.

Η ΕΠΟ προτίθεται στο αμέσως επόμενο διάστημα να έρθει σε επαφή με το υπουργείο Υγείας προκειμένου να ζητήσει άδεια διεξαγωγής του Κυπέλλου με ομάδες και της SL2 στα μέσα Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα κατά τις ημερομηνίες 15, 16 και 17.

Από το σχέδιο μένουν δεδομένα εκτός οι ομάδες της Football League, ενώ φυσικά φαντάζει δύσκολο ακόμα και για τις ομάδες της SL2 από τη στιγμή που παραμένουν τον “πάγο” καθώς λόγω των μέτρων για την προστασία από τον Covid-19 οι σύλλογοι δεν μπορούν καν να προπονηθούν.

Την ίδια στιγμή, που παρά τις σφοδρές πιέσεις η πολιτεία παραμένει ανένδοτη στο αίτημα της Λίγκας για την έναρξη του πρωταθλήματος της SL2.

Γι’ αυτό πρέπει να ζητηθεί ειδική άδεια από την αρμόδια επιτροπή, ενώ σε περίπτωση που το αίτημα δεν εγκριθεί, η διοργάνωση θα διεξαχθεί μόνο με ομάδες της Super League.

Δηλώσεις Λεουτσάκου

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Yellow Radio 101,7 και συγκεκριμένα στην εκπομπή του Γιώργου Τότσικα “Αθλητικό X-Press”. Αναλυτικά όσα είπε:

Για την μη έναρξη της Super League 2: «Σε όλο το Ευρωπαϊκό στερέωμα οι δεύτερες κατηγορίες έχουν ξεκινήσει. Σε εμάς υπάρχει μία αδικία. Σαφώς υπάρχει πανδημία και προέχει η ανθρώπινη ζωή, αλλά από την στιγμή που έχουμε πει ότι μπορούμε να τηρήσουμε τα πρωτόκολλα της Super League δεν καταλαβαίνουμε γιατί να μην συνεχίσουμε.

Βλέπουμε ότι η Βόρεια Ελλάδα ειδικά δίνει μεγάλη μάχη, το βλέπουμε και από τις ομάδες. Αλλά αυτό που λέμε είναι ότι δεν είμαστε εμείς ο τόπος διασποράς, γιατί εμείς ελεγχόμαστε. Και μιλάμε για μία κατηγορία που και πέρυσι μειώθηκαν τα έσοδα της. Οι ομάδες θα έχουν πρόβλημα, οι παίκτες θα έχουν πρόβλημα, οι οικογένειες θα έχουν πρόβλημα.»

Για το αν συζητήθηκε το θέμα της SL2 με τον Αυγενάκη: «Δεν συζητήθηκε καθόλου. Μας έκανε μία ανάλυση για την καινούργια πλατφόρμα και για το πως θα λυθεί το πρόβλημα των στημένων παιχνιδιών. Καλή είναι αυτή η πλατφόρμα για τον αθλητισμό, θετικοί είμαστε. Αλλά πρέπει να βρεθεί και μία λύση υγειονομικού χαρακτήρα. Θα χρειαστεί να περάσουν οι παίκτες, οι προπονητές και οι ομοσπονδίες από κάποιες διαδικασίες.»

Για το αν πιστεύει ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Εμείς πιέζουμε σε αυτήν την διαδικασία. Θεωρώ ότι τις επόμενες μέρες και την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν λύσεις. Αλλά δεν μας βοηθάνε και τα κρούσματα αυτήν την στιγμή, πρέπει να μειωθούν. Μέχρι στιγμής μιλάμε για να πάει το κόστος στις ομάδες, αν βρεθεί άλλη λύση από την πολιτεία θετικό θα είναι.»

Για το κύπελλο: «Συζητάμε με την ΕΠΟ για τον προγραμματισμό. Θα πρέπει να μιλήσουν και με τον τηλεοπτικό πάροχο. Πρέπει να γίνει αυτή η συνάντηση και να μιλήσουμε εκ νέου με την ΕΠΟ για το τι θα συμβεί. Πολύ δύσκολο το βλέπω να γίνει 2/12 το κύπελλο πάντως.»

Πηγή: athlitiko