Πρωταθλητής Ελλάδας Όμνιουμ ο Τρικαλινός Γιώργιος Μπούγλας

Ολοκληρώθηκε στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Όμνιουμ 2015.

Οι αθλητές αγωνίστηκαν σε 6 αγωνίσματα το διήμερο και πρόσφεραν όμορφο θέαμα στους θεατές που παρευρέθηκαν στην πίστα.  Στους Άνδρες, ο Τρικαλινός Γεώργιος Μπούγλας του συλλόγου Π.Σ Κρόνου Νικαίας κέρδισε επάξια τη φανέλα του Πρωταθλητή συγκεντρώνοντας 246 βαθμούς μπροστά από τους Βασίλη Τσοπούρογλου -2η θέση (Π.Γ.Σ. Λάρισας) και του Γρηγόρη Σιμιτζή -3η θέση (ΠΕΣΑ Αστέρας Ζωγράφου). Σε απόσταση αναπνοής οι  Γκαζώνης (Θησέας) , Αργυριάδης (Πελοτόν) και Ηλιάδης (Κάστρο) που συμπλήρωσαν την πρώτη 6άδα.

Ο αγώνας όμνιουμ αποτελείται από έξι αγωνίσματα και αποτελεί μια πραγματική δοκιμασία για το σύνολο των δεξιοτήτων των ποδηλατών, καθώς απαιτεί καλές ικανότητες στο σπριντ, αντοχή και ποδηλασία σε γκρουπ.

Τα έξι επιμέρους αγωνίσματα είναι η μία στροφή σπριντ (λαπ), ο αγώνας πόντων, ο αγώνας αποκλεισμού, το ατομικό πουρσουίτ, το σκρατς και ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης. Οι πόντοι σε κάθε έναν από αυτούς τους αγώνες εξαρτώνται από τη θέση (όσο υψηλότερη η θέση τόσο λιγότεροι οι πόντοι) και ο ποδηλάτης με τους λιγότερους πόντους στο τέλος του αγωνίσματος κατακτά το χρυσό μετάλλιο.