Πρωταθλητής Ελλάδας στην αντοχή για 2η φορά ο Τρικαλινός Γιώργος Μπούγλας

Σε έναν εντυπωσιακό και πολύ δυνατό αγώνα ο Τρικαλινός Γιώργος Μπούγλας του Κρόνου Νίκαιας πήρε τη φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας στην αντοχή. Στην δεύτερη θέση ήταν ο Παναγιώτης Χριστόπουλος Χέλλερ (Magstad) και στην τρίτη ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης (ΠΟΧ Τάλως).

Ο αγώνας ήταν ωραίος από το ξεκίνημά του, με αρκετές επιθέσεις να γίνονται στα πρώτα 70 χιλιόμετρα. Αίολος, Κρόνος Νίκαιας και Τάλως προσπάθησαν να ελέγξουν τον αγώνα προς όφελος των αρχηγών τους, δημιουργώντας και το πρώτο δυνατό ξεκόλλημα στην είσοδο του σιρκουΐ. Στον προ τελευταίο γύρο σχηματίστηκε το γκρουπ του νικητή.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

Σε αυτή την δεκάδα βρέθηκαν οι Περικλής Ηλίας, Γιώργος Μπούγλας (Κρόνος Νίκαιας), Πολυχρόνης Τζωρτζάκης (ΠΟΧ Τάλως), Εμιλιάνο Βίλα (Νανσί), Παναγιώτης Χριστόπουλος Χέλλερ (Magstad), Νικηφόρος Αρβανίτου (Θησέας), Ζήσης Σούλιος, Χαράλαμπος Καστραντάς (Αίολος), Ηλίας Τορτουκτσίδης (Άλφα Καλλιθέας) και ο Γιώργος Καλονιάτης (Πρόοδος Νέου Βουτζά).

Με λίγα χιλιόμετρα να απομένουν και μπαίνοντας στο κατηφορικό κομμάτι, o Γιώργος Μπούγλας και ο Παναγιώτης Χριστόπουλος επιτέθηκαν, απέκτησαν διαφορά και στο μεταξύ τους σπριντ επικράτησε ο πρώτος. Ο Τρικαλινός ποδηλάτης κατακτά για 2η φορά στην καριέρα τη φανέλα του πρωταθλητή στην αντοχή και πρώτη μετά το 2014.

Στο σπριντ που ακολούθησε, ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης πήρε την άτυπη νίκη, εξασφαλίζοντας το χάλκινο μετάλλιο, με τους Τορτουκτσίδη και Αρβανίτου να τον ακολουθούν.

Να σημειωθεί ότι  την Παρασκευή, στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης, ο Γιώργος Μπούγλας τερμάτισε 3ος με πρώτο τον Περικλή Ηλία και 2ο τον Μίλτο Γιαννούτσο